Badbeugels

Bent u slecht ter been of heeft u moeite om uw evenwicht te bewaren? Het kan dan een probleem worden om veilig in en uit het bad te stappen of om overeind te komen als u in bad heeft gezeten. U heeft dan geen steun als u uw been over het bad heen zet of u heeft moeite om weer rechtop te gaan staan. Met een badbeugel kunt u zich vasthouden of omhoog trekken zodat u veilig kunt baden.

   

2 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
2 products found
   

2 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
2 products found

Waarom zou u een badbeugel kunnen gebruiken?

De badkamer kan een risicovolle plek in huis worden als u moeite heeft met lopen of als u snel uw evenwicht verliest. Dit in combinatie met gladde vloeren en oppervlakten en weinig steun kan voor ongelukken zorgen. U kunt bijvoorbeeld vallen terwijl u in bad probeert te stappen en u uw grip verliest. Dit kan hele nare gevolgen hebben. Sommige mensen durven niet meer in bad te gaan omdat ze bang zijn voor zo’n ongeluk.

Badbeugels zijn in zulke situaties een goede en veilige oplossing. De beugels bieden namelijk een goede ondersteuning bij het in- en uitstappen en bij het rechtop gaan staan als u in bad heeft gezeten. U kunt zich vasthouden aan de beugel waardoor u niet snel uw evenwicht zult verliezen. Dit maakt het in of uit het bad gaan een stuk veiliger

Diverse soorten badbeugels voor ouderen

Badbeugels voor ouderen zijn verkrijgbaar in meerdere varianten. De meeste modellen worden vastgemaakt aan de zijkant van het bad. De steun zit dan boven de badrand zodat u zich daaraan vast kunt houden terwijl u in of uit het bad stapt. Tevens kunt u zich eraan optrekken als u wilt opstaan uit het bad. Deze beugels worden bevestigd door middel van een klemmechanisme. U hoeft daardoor geen gereedschap te gebruiken om de badbeugel te bevestigen. Tevens passen de badbeugels hierdoor op vrijwel elke badrand. Vaak zijn de badbeugels voorzien van rubberen onderdelen zodat uw bad niet beschadigd wordt door de beugel. Het zorgt er ook voor dat de beugel meer grip heeft op het oppervlak en niet weg kan glijden.

U kunt ook kiezen voor een beugel die in de lengte over het bad heen loopt. U kunt deze balk dan vastpakken terwijl u in bad zit om weer overeind te komen. Deze beugel wordt met grote zuignappen aan de muur bij het bad en aan de badrand bevestigd zodat deze stevig vast zit. Doordat de beugel bij de badrand iets uitsteekt kunt u deze ook gebruiken om in en uit het bad te stappen.

Alle beugels in ons assortiment zijn zonder gereedschap vast te maken en weer te verwijderen. U kunt ze daardoor op elke gewenste plek rond het bad gebruiken.

Wandbeugels voor in bad

Dan zijn er ook nog wandbeugels. Wandbeugels zijn niet specifiek voor in bad, maar kunnen ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld in de douche of voor bij het toilet. Andere benamingen voor een wandbeugel voor in de badkamer zijn; douche beugels, douche steun, badkamer steunen, badkamer beugels of steunbeugels voor in de badkamer.

Zo’n wandbeugel voor in de douche of badkamer wordt, in tegenstelling tot bij badbeugels, volledig op de muur bevestigd. Wandbeugels, of steunbeugels, worden op de muur bevestigd door middel van schroeven, lijm of zuignappen.

Bent u meer op zoek naar een wandbeugel waarbij u niet wordt beperkt tot het plaatsen bij het bad? Neem dan eens een kijkje bij ons aanbod wandbeugels.

Welke steunbeugel of badbeugel moet ik kopen?

Welke steunbeugel of badbeugel het meest geschikt is voor u, hangt af van uw voorkeuren en wensen.

Wat badbeugels betreft, bieden we twee modellen aan:

QuattroPower Badbeugel: Dit is een luxer en completer model, maar hierdoor ook wat duurder. Deze steunbeugel kan zonder gereedschap los- en vastgemaakt worden. Hierdoor is die ook makkelijk in te klappen en mee te nemen.

De steunbeugel is te bestellen met een handgreep zodat de beugel ook buiten het bad steun kan geven. De badbeugel wordt bevestigd aan de voorkant van het bad en de muur. Zo zit de beugel over de gehele breedste van de badkuip en kunt u de beugel makkelijk vastpakken met twee handen en torso recht kunt houden als u wilt opstaan of wilt gaan zitten in bad. Dit in tegenstelling tot het andere model.

Atlantis badrandbeugel: Deze steunbeugel klemt u vast op de rand van uw bad. Deze steunbeugel kunt u zien als een verlengde van de badrand. De beugel kan u helpen met opstaan in bad en met veilig in- en uit bad stappen.

Heeft u moeite met uit bad stappen? Dan is een badbeugel het ideale hulpmiddel om u veilig in- en uit bad te helpen. Bent u meer op zoek naar een wandbeugel in de douche of een wandbeugel voor in de badkamer? Dan bekijk ons aanbod douche beugels en douche steunen.

Twijfelt u welke steunbeugel u moet aanschaffen? Neem dan gerust contact met ons op via de telefoon of mail en dan kijken we samen welke steunbeugel aan uw wensen en behoeften voldoet.

Veilig in de badkamer

Om de badkamer veiliger te maken zijn er nog meer praktische hulpmiddelen. Enkele voorbeelden hiervan zijn de douchekrukken, badzitjes en badmatten. De douchekrukken en badzitjes zijn ideaal voor mensen die veilig willen zitten onder de douche, in het bad of tijdens het in- en uitstappen bij het bad.

Naar boven