Badzitjes

Als u wat ouder bent durft u misschien niet meer zo goed in bad te zitten. Om toch van een bad te kunnen genieten zou u een badzitje, ook wel badstoeltje genoemd, kunnen gebruiken. Een badzitje biedt stabiliteit en het ondersteunt uw lichaam. Dit geldt zowel voor het baden zelf als voor het in en uit het bad stappen. U kunt dan weer met een veilig en vertrouwd gevoel in bad gaan. Sommige badzitjes kunnen ook gebruikt worden als u zich in bad wil douchen. Op deze pagina vindt u meerdere soorten badstoeltjes voor volwassenen.

   

6 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
6 products found
   

6 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
6 products found

Diverse soorten badzitjes

De badzitjes zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Het meest eenvoudige model heeft een zitvlak en vier poten. Onder de poten zitten zuignappen waardoor het zitje niet kan verschuiven. Als u liever wat meer ondersteuning heeft is een badzitje met armleuningen een optie. Bij enkele modellen zijn de armleuningen zo gemaakt dat ze op de badrand rusten. Doordat de leuningen verstelbaar zijn kunt u zelf bepalen hoe diep u in het water wil zitten. Van hetzelfde merk is tevens een variant met rugleuning te verkrijgen. Dit zorgt voor meer comfort tijdens het gebruik.

Er zijn ook badzitjes die gebruikt worden om veilig in en uit het bad te stappen. Deze worden gemonteerd op de randen van het bad waardoor het zitvlak boven de badrand zit. De zitjes zijn voorzien van een rugleuning en eventueel armleuningen. Sommige varianten zijn draaibaar. U kunt dan gaan zitten, het zitje draaien en daarna in bad gaan liggen. Badzitjes kunnen ook gebruikt worden als u een bad met een douche hebt. U kunt dan zitten tijdens het douchen. Elk badzitje is gemaakt van een waterbestendig materiaal. Daarnaast zijn enkele modellen voorzien van gaatjes zodat het water makkelijk weg kan stromen.


De voordelen van een badzitje voor volwassenen

Een badzitje voor volwassenen heeft veel voordelen. Lekker in bad gaan kan soms spanning geven bij oudere mensen of mensen die slecht ter been zijn. Het in en uit het bad stappen kan gevaarlijk zijn doordat men even op één been staat om in en uit het bad te stappen. Tevens kan de vloer of het bad nat en glibberig zijn. Hierdoor loopt u het risico om uw evenwicht kwijt te raken en te vallen.

Met een badzitje kunt u veilig in en uit het bad stappen. Daarnaast biedt een badstoeltje ondersteuning tijdens het baden en eventueel het douchen. Dankzij de veelzijdigheid kunt u het badzitje op meerdere manieren gebruiken. Met een zitje hoeft u niet meer bang te zijn om te vallen. U heeft ook geen hulp nodig bij het reinigen van uw lichaam. Dit zorgt voor meer zelfstandigheid en u kunt langer in uw vertrouwde omgeving blijven wonen.


Een badstoeltje voor volwassenen kopen bij Hulpmiddelwereld

Een badstoeltje voor volwassenen koopt u snel en eenvoudig bij Hulpmiddelwereld. We bieden diverse badzitjes en badstoeltjes voor volwassenen aan, met of zonder armsteunen en met of zonder rugleuning.

Bedenk u voor de aankoop aan welke wensen en behoeften een badstoeltje moet voldoen. Twijfelt u over welk badstoeltje u het beste kun aanschaffen? Dan neem gerust contact op met onze klantenservice. Dan kijken zij met u mee welk badzitje het meest geschikt is voor u.


Veiligheid in de badkamer met andere badkamer hulpmiddelen

Wilt u zelfstandig gebruik maken van de badkamer? Met enkele aanpassingen kunt u dat op een veilige manier doen. In onze webwinkel vindt u diverse producten die u daarbij helpen. Leg bijvoorbeeld een badmat met antislip op de vloer om te voorkomen dat u uitglijdt. Als u veilig wil douchen is een douchekruk erg handig. Hier kunt u op zitten tijdens het douchen.

Naar boven