Gipshoes been

Een gipshoes is een handig hulpmiddel wanneer uw been in het gips zit. De perfect afsluitbare beschermhoes gipsbeen zorgt er namelijk voor dat er geen water of vuil bij het gips komt. Dat maakt douchen met een gipsbeen wel zo veilig.

   

7 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
7 products found
   

7 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
7 products found

Gipshoes voor douchen met gipsbeen

Om optimaal profijt te hebben van het gips om uw been, is het belangrijk dat dit niet in aanraking komt met water of vuil. Op deze manier kan de breuk of wond het beste genezen. Zeker als er zich onder het gips een wond bevindt kan contact met water of vuil nare gevolgen hebben. Wanneer u wilt gaan douchen of baden is dit best een probleem. Hoe voorkomt u dat het gips niet nat wordt? Het antwoord is even simpel als duidelijk: dat is mogelijk met behulp van een beschermhoes gipsbeen. Deze beschermhoes wordt afgesloten door middel van een rubber ring en is 100% waterdicht. Op deze manier is het mogelijk om comfortabel en veilig te douchen met een gipsbeen.

Gipshoes voor onder- en bovenbeen

Deze kunststof hoes voor onder de douche of in bad is verkrijgbaar voor zowel kinderen als volwassenen. Ze worden daarnaast geleverd in verschillende maten. Heeft u bijvoorbeeld uw enkel gebroken dan zal alleen een deel van uw onderbeen in het gips zitten. Er zijn echter ook breuken waarbij het noodzakelijk is dat het hele been in het gips gaat. Daarom zijn er zowel beschermhoezen verkrijgbaar voor het halve als het hele been. Deze hoezen zijn ook geschikt wanneer uw been in het verband of een prothese zit. Let wel! De beschermhoes kunt u niet gebruiken bij open wonden.

Gipsbescherming tegen vuil

Naast het feit dat uw gips niet nat mag worden, moet het ook steriel en schoon blijven. Vooral wanneer er vuil of vocht tussen uw huid en het gips komt, kan dit gaan irriteren of zelfs infecties tot gevolg hebben. Omdat voorkomen beter is dan genezen, kunt u overdag gebruik maken van speciale gipshoezen die worden vastgemaakt met klittenband. Ze sluiten goed om het gips en bieden zo volop bescherming tegen stof en ander vuil. Ook in huis is de hoes comfortabel om te dragen en bovendien prima geschikt voor dagelijks gebruik.

Naar boven