Toiletbeugels

Wanneer u moeite heeft met het gaan zitten of opstaan van uw toilet of wanneer u meer behoefte heeft aan steun, stabiliteit en veiligheid tijdens uw toiletbezoek, dan biedt een toiletbeugel de oplossing. 

   

3 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
3 products found
   

3 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
3 products found

Waarom kiezen voor een toiletbeugel?

Onze toiletbeugels bieden steun en veiligheid bij het toiletbezoek en het maken van transfers. Mocht u zichzelf bijvoorbeeld verplaatsen van een rolstoel naar het toilet kunt u de toiletbeugel als extra ondersteuning gebruiken. Vaak biedt een steunpunt in een omgeving als een badkamer of toilet extra veiligheid en is het vaak noodzakelijk om valgevaar te kunnen verkleinen. Ook zal dit de zelfstandigheid en zelfverzekerdheid van iemand die minder goed ter been is vergroten.

Onze Toiletbeugels zijn opklapbaar en veilig

Al onze toiletbeugels zijn opklapbaar. Mocht de toiletbeugel in de opgeklapte stand staan, dan wordt de beugel automatisch vergrendelt. Deze kan dan gebruikt worden om bijvoorbeeld staand te plassen of om het toilet schoon te maken. Een ander voordeel voor de opklapbare functie is dat deze minder ruimte in beslag neemt als deze in de opgeklapte stand staat. Een badkamer of toilet is namelijk vaak al een kleinere ruimte. Bij het maken van een transfer vanuit een rolstoel naar een toilet is het aan te raden een opklapbare toiletbeugel aan te schaffen omdat de transfer dan veel veiliger en eenvoudiger gemaakt kan worden.

RVS toiletbeugel

De RVS toiletbeugel heeft een luxe, stijlvolle en verzorgde uitstraling. Daarnaast heeft RVS een zeer lange levensduur en draagt bij aan de bescherming van uw gezondheid omdat RVS loodvrij is.
 

Muurbevestiging Toiletbeugel

Onze toiletbeugels kunnen eenvoudig aan de muur bevestigd worden. Een bijbehorend bevestigingsset zorgt ervoor dat dit ook zelf gedaan kan worden. Let er wel op dat de wand/muur stevig genoeg dient te zijn om de beugel te kunnen dragen en het gewicht dat u erop legt. Test dit dus eerst altijd goed uit om zeker te weten dat de beugel juist is gemonteerd. Het is belangrijk dat de toiletbeugel altijd ongeveer 10 centimeter verder uitsteekt dan het toilet zelf. Zorg dus dat u het toilet vanaf de achterwand meet om de diepte te kunnen weten, zodat u de juiste toiletbeugel kunt kiezen. Onze toiletbeugels zijn voor elk 'standaard' toilet geschikt.

Bij het plaatsen van de toiletbeugel is het van belang dat deze op de juiste hoogte bevestigd wordt. Dit is afhankelijk van de lengte van de gebruiker. Deze mag zeker niet te laag geplaatst worden. U moet zorgen dat u tijdens het gaan staan en zitten voldoende steun hebt. Tijdens het rechtop staan moet de beugel u dus nog steeds steun bieden en uw elleboog licht gebogen zijn.

Door de stevigheid en veiligheid van deze toiletbeugels kunt u er goed tegenaan leunen of tegenaan staan om kleding bijvoorbeeld aan en uit te doen.

Alle voordelen van een toiletbeugel op een rijtje:

  • Stevige ondersteuning bij zitten en opstaan
  • Stijlvol
  • Opklapbaar
  • Automatisch vergrendelt in opgeklapte stand
  • Biedt zekerheid bij toiletgebruik
  • Biedt meer zelfstandigheid bij toiletgebruik
  • Er kan een toiletrolhouder bevestigd worden

Toilet hulpmiddelen

Naast de toiletbeugels kan er ook voor andere hulpmiddelen gekozen worden welke ook steun bieden tijdens een toiletbezoek. Zoals de Atlantis toiletframe of de sta-op-hulp toilet. Het voordeel aan deze producten is dat u met beide armen kunt steunen bij het gaan zitten of opstaan van het toilet. Deze zijn in hoogte verstelbaar. Het nadeel is dat hier minder makkelijk een transfer mee gemaakt kan worden. De armleuningen kunnen namelijk niet opgeklapt worden zoals bij de toiletbeugels.
 

Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een toiletverhoger met eventuele armleuningen, zoals de Hi-Loo toiletverhoger met armleuningen. Door de armleuningen kan er veilig gebruik gemaakt worden van het toilet en het toilet wordt een aantal centimeters hoger door de verhoger. Daarnaast zouden de armleuningen weggeklapt kunnen worden om een makkelijke transfer te kunnen maken. Naast toiletverhogers verkopen we ook veel toiletstoelen.

Wordt een toiletbeugel vergoedt door de zorgverzekeraar?

Een toiletbeugel wordt niet vergoedt door uw zorgverzekeraar, maar kan wel vergoed worden door uw gemeente (de Wmo). De gemeente zal dan beoordelen of deze aanpassing noodzakelijk is om bijvoorbeeld zelfstandig te blijven wonen. Wij adviseren u om altijd een navraag te doen bij uw gemeente en/of zorgverzekering voor de eventuele mogelijkheden. 

Naar boven