Toiletverhogers

Wanneer het moeilijker wordt om zelfstandig van het toilet gebruik te maken zijn er verschillende hulpmiddelen die hierbij ondersteuning kunnen geven. In de categorie Toiletstoelen vindt u vooral vervangende oplossingen voor het toilet, zoals de toiletstoel, maar ook een aantal sta-op-hulpen en speciale toiletzittingen. In deze categorie vindt u oplossingen waarbij het normale toilet nog gewoon zelfstandig gebruikt kan worden, het zal door deze hulpmiddelen alleen makkelijker, comfortabeler en veiliger gemaakt worden. 

   

16 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
16 products found
   

16 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
16 products found

Waarom een toiletverhoger kopen?

Met een toiletverhoger kunt u makkelijk gebruik maken van de wc als de toiletbril voor u te laag is en het door uw knieën gaan erg lastig is. Het verhogen van het toilet zorgt er dan voor dat het gaan zitten en weer opstaan gemakkelijker en veiliger mogelijk wordt. Om de veiligheid te verbeteren en de onafhankelijkheid van de gebruiker te verhogen is het aan te raden een toiletverhoger in combinatie met wandgrepen/handsteunen te gebruiken. 

Daarnaast kan het zo zijn dat een toiletbezoek vervelend of zelfs pijnlijk is door de harde toiletbril. Een zachte zitting zorgt dan voor extra comfort voor regelmatig en langdurig gebruik van het toilet. Deze zachte zitting is ook zeer geschikt voor mensen met een decubitus risico. Een voorbeeld van een toiletverhoger met zachte zitting is de Contact Plus Toiletverhoger. Mocht u op zoek zijn naar een douchestoel, kunt een kijkje nemen in ons assortiment douchestoelen.

Waar moet u op letten bij het kopen van een toiletverhoger?

Hoe zwaar is de gebruiker? De toiletverhogers hebben namelijk een verschillend maximaal gewicht die ze aan kunnen. Dit verschilt van minimaal 136 Kg tot een maximum van 225 Kg. Met hoeveel centimeter moet de toiletzitting verhoogt worden? Deze hoogtes verschillen van 2 cm tot 11 cm. Bij bijvoorbeeld de Toiletverhoger met deksel is als optie de hoogte aan te geven. Zijn er armleuningen nodig om te gaan zitten en weer op te staan? Zo ja, dan kunt u kiezen voor een toiletverhoger met armleuningen. Naast het verhogen van de toiletzitting is een verbreding voor mensen met overgewicht ook mogelijk, hiervoor is de toiletzitting xl ontwikkeld. Daarnaast kunt u ook nog na gaan of u liever een zachte zitting heeft of een normale toiletbril. 

Verschillende Toiletverhogers

Er bestaan verschillende hulpmiddelen die de wc bril verhogen. Allereerst zijn er vrijstaande toiletverhogers die over het toilet worden gezet, zoals de Swift Vrijstaande Toiletverhoger, de Swift Toiletstoel Multifunctioneel en de Prima Toiletzitting. Deze kunnen allen ook als douchekruk / douchestoel worden ingezet. De Prima Toiletzitting is zowel in hoogte als in breedte te verstellen, zodat de ideale positie voor de gebruiker kan worden ingesteld. Ten tweede bestaan er toiletverhogers die op de bestaande toiletbril worden geplaatst, zoals de Toilettverhoger Soft welke met klittenbandsluitingen gemakkelijk aan de bril te bevestigen is. Deze zachte toiletverhoger is ideaal voor mensen met pijnlijke gewrichten en bij langdurig toiletgebruik. Zie hiervoor ook de Contact Plus Toiletverhoger en de Zachte Toiletzitting. De meeste toiletverhogers worden geplaatst in plaats van de toiletbril. Vaak kunnen deze toiletverhogers zonder het gebruik van gereedschap aan het toilet gemonteerd worden, bijvoorbeeld door middel van verstelbare klemmen. Zo vindt u bij Hulpmiddelwereld de Toiletverhoger met deksel, deze zijn verkrijgbaar als toiletverhoger 5 cm en toiletverhoger 10 cm. Een vergelijkbaar model is de Toiletverhoger Prima, ook te verkrijgen in verschillende hoogtes, met of zonder deksel. Weet u niet zeker welke hoogte het prettigste is? De Toiletverhoger Compleet geeft u de mogelijkheid om de hoogte aan te passen. Zoekt u een luxere toiletverhoger, dan is de Hi-Loo toiletverhogers een optie. Deze behoort tot het luxe segment. Zo is er de Hi-Loo Toiletverhoger Vast en de Hi-Loo Toiletverhoger met Armleuningen. Deze toiletverhogers worden met een kliksysteem veilig bevestigd en zijn verkrijgbaar als toiletverhoger 6 cm en als toiletverhoger 10 cm.

Toiletverhoger kopen?

Welke toiletverhoger moet u nu kiezen? Het grote aanbod aan toiletverhogers maakt het vaak moeilijk om tot de goede keuze te komen. De keuze wordt veelal bepaald door de persoonlijke wensen van de gebruiker. Waar de een het prettig vindt om een vrijstaande toiletverhoger te gebruiken, is voor een ander een afneembare toiletverhoger voldoende. Het gaat er uiteindelijk om dat de gebruiker zich veilig voelt. Een gangbare maat is een verhoging van 5 of 6 centimeter. Kan de persoon echt niet meer goed bukken, dan is 10 centimeter verhoging meer geschikt en is het gebruik van armleuningen aan te raden. In dit geval is het ook raadzaam om de vrijstaande toiletverhogers in overweging te nemen. Deze geven optimale steun en kunnen soms ook worden gebruikt als douchestoel. Een toiletverhoger wordt vaak samen gekocht met een toiletbeugel. Alle soorten toiletverhogers vindt u bij ons. Wenst u persoonlijk advies over onze toiletverhogers, onze medewerkers helpen u graag!

De Squatty Potty

De Squatty Potty zorgt eigenlijk het geheel tegenovergestelde dan waar een toiletverhoger voor zorgt. Deze stimuleert namelijk een gehurkte houding wat zorgt voor een betere stoelgang. De zithouding die met de Squatty Potty wordt gerealiseerd helpt bij klachten zoals obstipatie, maagklachten en blaasontsteking. Tijdens een zittende houding op het toilet ontstaat er de noodzaak om te persen, maar een gehurkte houding resulteert in een snellere en gemakkelijkere stoelgang. 

Makkelijk te monteren

Alle toiletverhogers die wij aanbieden zijn makkelijk zelf te monteren. U plaatst de verhoger op de toiletbril en u maakt de verhoger gemakkelijk vast met de bijgeleverde kunststof schroef of klemmetjes. Deze schroef is sterk en zorgt voor stabiliteit en veiligheid. Daarnaast zijn al onze toiletverhoger simpel en eenvoudig te reinigen wat erg belangrijk is voor een goede hygiëne.

Wordt een toiletverhoger vergoed?

Een toiletverhoger kan eventueel met een aanvullende verzekering vergoed worden door de zorgverzekeraar. Neem wel altijd eerst contact op met uw verzekeraar over de mogelijkheden.

Tip

Vraag advies aan een ergotherapeut. Een ergotherapeut kan samen met u nagaan wat uw beperkingen en mogelijkheden zijn. Vanuit de basisverzekering hebben alle verzekerden recht op vergoeding van ergotherapie. Vraag  bij uw verzekeraar naar de mogelijkheden.

Wenst u persoonlijk advies over onze toiletverhogers, onze medewerkers helpen u graag!

Naar boven