Weegschalen

In ons assortiment vindt u verschillende soorten weegschalen. Zo hebben wij standaard uitvoeringen van analoge- en digitale weegschalen, maar ook meer speciale uitvoeringen. Bijvoorbeeld een sprekende weegschaal, een weegschaal op statief of volledige BMI weegschalen. Neem een kijkje in ons assortiment.

   

13 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
13 products found
   

13 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
13 products found

Een weegschaal is een eeuwenoud hulpmiddel dat voor veel verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Ons assortiment bestaat uit verschillende soorten weegschalen, waarvan sommige met speciale functies. Bij het kopen van een personenweegschaal dient u op een aantal dingen te letten. Ten eerste kunt u kiezen tussen verschillende soorten weegschalen, analoog of digitaal. Maar het materiaal van de weegschaal, het maximaal weegvermogen en de gewichtsaanduiding (de nauwkeurigheid van de weegschaal) zijn ook allemaal belangrijk.

Analoge weegschaal

Analoge weegschalen zijn mechanische apparaten die u alleen kunt gebruiken om uw gewicht mee te wegen. Daarnaast hebben analoge weegschalen een iets grotere afwijking dan digitale weegschalen. Ook kan het soms lastig zijn om precies af te lezen wat de weegschaal aangeeft. Wel zijn ze gebruiksvriendelijk en eenvoudig te gebruiken. Vaak is de prijs dan ook iets minder hoog dan de prijs van digitale weegschalen. Een voorbeeld van een analoge weegschaal die wij aanbieden is de Personenweegschaal GS58. Deze weegschaal toont zowel analoog als digitaal het gewicht. 

Digitale weegschalen

De digitale weegschalen kunnen meestal veel meer dan alleen het gewicht aangeven. Een voorbeeld is de Weegschaal BG900 van Beurer. Deze weegschaal kan naast het lichaamsgewicht, de BMI, het lichaamsvet, -vocht en spiermassa meten. Zo weet u precies hoe het er aan toe gaat met uw lichaam en of zaken zijn waar u op moet letten:

  • Vetpercentage: Hoe zwaar u bent is niet de enige kwestie dat relevant is voor uw gezondheid. Een te hoog vetpercentage kan namelijk zorgen voor een te hoge bloeddruk en hart- vaatziekten.
  • Spiermassa: De spiermassa is vooral interessant wanneer men veel sport of wilt afvallen. Hoe meer spiermasse, hoe meer calorieën worden verbrandt.
  • Lichaamsvocht: Waar geen vet in het lichaam zit is vooral water aanwezig. Een afname in de watermassa kan dus een indicatie zijn van een toename van het vet in het lichaam.
  • Body Mass Index (BMI): Dit is een waarde die aangeeft of u een gezond gewicht hebt ten opzichte van uw lichaamslengte.

Smart weegschaal

Wanneer een weegschaal te koppelen is aan een ander apparaat wordt dit ook wel een smart weegschaal genoemd. Een voorbeeld hiervan is de Weegschaal BG900 met Wireless Connect. Zo kunt u overal en altijd via internet of via een applicatie uw meetwaarden bekijken. Ook deze meet de BMI, lichaamsvet, -vocht en spiermassa. De applicatie heeft handige eigenschappen. Deze toont namelijk gemiddelden, analyses, grafieken, en evaluaties.

Sprekende weegschaal

In ons assortiment vindt u een speciale sprekende weegschaal. Deze is speciaal ontwikkeld voor mensen die teveel moeite hebben met het aflezen van de waardes op de weegschaal, of dit zelfs helemaal niet meer kunnen. Dit speelt meestal een rol bij mensen met een beperkt zicht / slechtziendheid of uiteraard blindheid. Maar ook voor mensen die een zeer pijnlijke nek hebben, bijvoorbeeld bij het buigen, biedt deze weegschaal uitkoment. De sprekende weegschaal spreekt de waarders heel helder en op een langzame manier uit. Er zitten, in verhouding, lange pauzes tussen de woorden.

Neem een kijkje tussen ons assortiment om te zien of er een weegschaal tussen zit die het beste bij u past.

Naar boven