Badbeugels

Bent u slecht ter been of heeft u moeite om uw evenwicht te bewaren? Het kan dan een probleem worden om veilig in en uit het bad te stappen of om overeind te komen als u in bad heeft gezeten. U heeft dan geen steun als u uw been over het bad heen zet of u heeft moeite om weer rechtop te gaan staan. Met een badbeugel kunt u zich vasthouden of omhoog trekken zodat u veilig kunt baden.

   

3 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
3 products found
Actie
Mobeli badbeugel

QuattroPower Badbeugel

Mobeli wandbeugels, zoals de QuattroPower badbeugel, zijn speciaal ontworpen voor optimale veiligheid en gebruiksgemak. De badbeugels zijn uitgebreid getest en voldoen aan alle veiligheidsnormen. Voorzien van zuignappen met een doorsnede van 120 mm. De Mobeli wandbeugels zijn te bevestigen op gladde en heel licht gestructureerde, niet poreuze tegeloppervlakten. De mobiele wandbeugels Mobeli zijn uitgebreid getest door 1.5 keer de NENN belasting over een bepaalde tijdsperiode te doorstaan ( 70 kg nominale belasting komt overeen met 105 kg testbelasting). Tevens wordt 15.000 keer een belasting van de handgreep op de wandbeugel gesimuleerd om de duurzaamheid te testen. De wandbeugels kunnen zonder gereedschap eenvoudig worden los- en vastgemaakt. De badbeugel wordt bevestigd door de wandbeugel aan te drukken en de kiephendel over te halen. Makkelijk in te klappen en mee te nemen. Voorzien van een veiligheidsindicator die permanent de hechtkracht controleert. De QuattroPower badbeugel is speciaal ontworpen om veilig in en uit bad te stappen. De QuattroPower badbeugel beschikt over 4 zuignappen waardoor deze een Nenn trek- en steun belasting tot wel 50 kg aankan. Verkrijgbaar in vier verschillende modellen: een model met handgreep, een model zonder handgreep, een lang model zonder handgreep en een lang model met handgreep. Specificatie QuattroPower Badbeugel: QuattroPower Badbeugel (Nenn belasting 50 kg) lengte 74 cm QuattroPower Badbeugel met handgreep (Nenn belasting 50 kg) lengte 85 cm QuattroPower Badbeugel lang (Nenn belasting 50 kg) lengte 86 cm QuattroPower Badbeugel met handgreep (Nenn belasting 50 kg) lengte 98 cm

(0)
Price From:

Normale prijs: 399,-

Vanaf 369,-

U bespaart: 7%
Mobeli Badwandverkorter 2 zuignappen

Mobeli Badwandverkorter 2 zuignappen

Praktisch en comfortabel.
(0)
179,-
Atlantis badrandbeugel

Atlantis badrandbeugel

Een beugel met twee handgrepen voor aan de badrand.
(0)
44,50
   

3 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
3 products found

Waarom zou u een badbeugel kunnen gebruiken?

De badkamer kan een risicovolle plek in huis worden als u moeite heeft met lopen of als u snel uw evenwicht verliest. Dit in combinatie met gladde vloeren en oppervlakten en weinig steun kan voor ongelukken zorgen. U kunt bijvoorbeeld vallen terwijl u in bad probeert te stappen en u uw grip verliest. Dit kan hele nare gevolgen hebben. Sommige mensen durven niet meer in bad te gaan omdat ze bang zijn voor zo’n ongeluk.

Badbeugels zijn in zulke situaties een goede en veilige oplossing. De beugels bieden namelijk een goede ondersteuning bij het in- en uitstappen en bij het rechtop gaan staan als u in bad heeft gezeten. U kunt zich vasthouden aan de beugel waardoor u niet snel uw evenwicht zult verliezen. Dit maakt het in of uit het bad gaan een stuk veiliger

Diverse soorten badbeugels

Badbeugels zijn verkrijgbaar in meerdere varianten. De meeste modellen worden vastgemaakt aan de zijkant van het bad. De steun zit dan boven de badrand zodat u zich daaraan vast kunt houden terwijl u in of uit het bad stapt. Tevens kunt u zich eraan optrekken als u wilt opstaan uit het bad. Deze beugels worden bevestigd door middel van een klemmechanisme. U hoeft daardoor geen gereedschap te gebruiken om de badbeugel te bevestigen. Tevens passen de badbeugels hierdoor op vrijwel elke badrand. Vaak zijn de badbeugels voorzien van rubberen onderdelen zodat uw bad niet beschadigd wordt door de beugel. Het zorgt er ook voor dat de beugel meer grip heeft op het oppervlak en niet weg kan glijden.

U kunt ook kiezen voor een beugel die in de lengte over het bad heen loopt. U kunt deze balk dan vastpakken terwijl u in bad zit om weer overeind te komen. Deze beugel wordt met grote zuignappen aan de muur bij het bad en aan de badrand bevestigd zodat deze stevig vast zit. Doordat de beugel bij de badrand iets uitsteekt kunt u deze ook gebruiken om in en uit het bad te stappen.

Alle beugels in ons assortiment zijn zonder gereedschap vast te maken en weer te verwijderen. U kunt ze daardoor op elke gewenste plek rond het bad gebruiken.

Veilig in de badkamer

Om de badkamer veiliger te maken zijn er nog meer praktische hulpmiddelen. Enkele voorbeelden hiervan zijn de douchekrukken, badzitjes en badmatten. De douchekrukken en badzitjes zijn ideaal voor mensen die veilig willen zitten onder de douche, in het bad of tijdens het in- en uitstappen bij het bad.

Naar boven