Douchestoelen

Een douchestoel of douchezitje zorgt voor extra stabiliteit en veiligheid tijdens het douchen. Wanneer u moeite heeft om voor een langere periode veilig in de douche te staan en wat extra ondersteuning wenselijk is, dan is een douchestoel uitermate geschikt. Op deze pagina vindt u een breed aanbod aan douchestoelen, van praktische opklapbare douchezitjes tot aan professionele verrijdbare douchestoelen.

   

Artikelen 1 tot 24 van 29 in totaal

  1. 1
  2. 2
Van laag naar hoog sorteren
29 products found
Linido Verrijdbare Douche- en Toiletstoel
949,-

Linido Verrijdbare Douche- en Toiletstoel

(0)
Etac Clean douchestoel verstelbaar
799,-

Etac Clean douchestoel verstelbaar

(0)
Etac clean 24 douche-rolstoel
1030,-

Van: 699,-

Tot: 813,90

Etac Clean 24" Doucherolstoel

(0)
Etac Clean douchestoel
596,95

Etac Clean douchestoel 49cm

(0)
Actie
etac relax douchezitting compleet

Normale prijs: 499,95

Vanaf 365,-

U bespaart: 26%

Etac Relax Douchezitje Compleet

(0)
Actie
etac relax met steunpoten en armleuningen

Normale prijs: 472,95

Vanaf 339,-

U bespaart: 28%

Etac Relax Douchezitje met Armsteunen en Steunpoten

(0)
Actie
rebotec douchestoel bonn

Normale prijs: 337,95

Vanaf 289,-

U bespaart: 14%

Rebotec Bonn Douche / Toiletstoel

(1)
Montage mogelijk
douchezitje etac relax

Slechts: 289,-

Etac Relax Douchezitje met Armsteunen en Soft Rugleuning

(1)
Actie
etac douchezitting

Normale prijs: 372,95

Vanaf 269,-

U bespaart: 27%

Etac Relax Douchezitje met Steunpoten

(0)
Actie
Etac Relax Douchezitje met Armsteunen

Normale prijs: 379,95

Vanaf 259,-

U bespaart: 31%

Etac Relax Douchezitje met Armsteunen - Wit

(1)
Actie
Etac Relax Douchezitje met Armsteunen - Grijs

Normale prijs: 379,95

Vanaf 259,-

U bespaart: 31%

Etac Relax Douchezitje met Armsteunen - Grijs

(0)
Linido Douchezitje met Rugleuning en Armleggers
349,-

Van: 249,-

Tot: 448,95

Linido Douchezitje met Rugleuning en Armleggers

(0)
Prima Multi Douchestoel

Van: 229,90

Tot: 254,85

Prima Multi Douchestoel

(0)
Douchestoel Thuasne
228,95

Douchestoel Thuasne

(0)
Actie
Etac Relax Douchezitting

Normale prijs: 269,95

Vanaf 199,95

U bespaart: 25%

Etac Relax Douchezitje

(0)
Actie
Etac Rufus opvouwbare douchestoel

Normale prijs: 260,-

Vanaf 198,95

U bespaart: 23%

Etac Rufus Opvouwbare Douchestoel

(0)
Actie
Mobiele Douchestoel
Price From:

Normale prijs: 214,95

Vanaf 179,-

U bespaart: 16%

Verrijdbare Douchestoel

(1)
Normbau Opklapbaar Douchezitje

Slechts: 167,95

Normbau Opklapbaar Douchezitje

(0)
Actie
Etac Swift Douchestoel
Price From:

Normale prijs: 299,95

Vanaf 163,-

U bespaart: 45%

Etac Swift Douchestoel

(3)
Actie
Opvouwbare Douchestoel

Normale prijs: 199,95

Vanaf 159,-

U bespaart: 20%

Opvouwbare Douchestoel

(0)
Montage mogelijk
Linido Douchestoel Opklapbaar

Slechts: 149,-

Linido Douchestoel Opklapbaar

(0)
Douchezitje Wandbevestiging
149,-

Douchezitje Wandbevestiging

(3)
Verstelbare Douchestoel
125,-

Verstelbare Douchestoel

(0)
Actie
Douchestoel standaard
Price From:

Normale prijs: 144,95

Vanaf 95,-

U bespaart: 34%

Douchestoel

(1)
   

Artikelen 1 tot 24 van 29 in totaal

  1. 1
  2. 2
Van laag naar hoog sorteren
29 products found

Douchestoel kopen: welke douchestoel is het meest geschikt?

Om langer zelfstandig uw persoonlijke hygiëne te kunnen uitvoeren, kan een douchestoel, douchekruk, of douchezitje uitkomst bieden. Wanneer u wat sneller vermoeid bent of niet lang kan staan, bieden deze douchestoelen en douchezitjes u ondersteuning en veiligheid. Ook zijn er professionele douchestoelen verkrijgbaar. Met deze hulpmiddelen wordt douchen of wassen een stuk prettiger!

Wij bieden een uitgebreid assortiment aan, zodat er altijd een geschikt model te vinden is. Van lichtgewicht douchekruk tot opvouwbare douchekruk, douchekrukken voor in de hoek of tegen de muur, douchekruk met armsteunen, douchestoel met uitsparing, van verstelbare douchestoel tot mobiele douchestoel. Welke douchestoel is het meest geschikt? De volgende informatie kan u helpen bij het maken van uw keuze:

Douchezitjes en Douchekrukken

Als u goed rechtop kan zitten en over voldoende evenwicht beschikt, geeft een basis douchezitje genoeg steun. Een douchezitje is vaak een klein krukje en kan soms aan de muur worden bevestigd voor extra stabiliteit zoals het Douchezitje Opklapbaar. Ook zijn er douchezitjes met handgrepen, waardoor deze net iets meer ondersteuning geven dan een gewone douchekruk, zoals de Contour Douchekruk en de Opvouwbare Douchekruk. Een douchekruk die bijzonder weinig ruimte in beslag neemt is de Edge Douchekruk welke in een hoek te plaatsen is. Ook een makkelijk te verplaatsen douchekruk is de Lichtgewicht Douchekruk (link werkt niet).

Wat robuustere en degelijke modellen zijn de Douchekruk en de Douchekruk Uitsparing gemaakt van plastic gecoate stalen buizen. Beide modellen zijn in hoogte verstelbaar. Verder biedt de professionele Swift lijn van Etac een Swift Douchekruk, een Swift Douchekruk met Armsteunen en een Swift Douchestoel. Deze douchekrukken en douchestoelen zijn lichtgewicht en eenvoudig uit elkaar te halen. De zitting is in hoogte verstelbaar en voorzien van anti-slip. Ook hebben deze douchekrukken en douchestoelen een uitsparing voor de persoonlijke hygiëne.

Badkamer stoel of douchestoel?

Er is vaak verwarring over het verschil tussen een badkamer stoel of douchestoel. Meestal is een badkamer stoel hetzelfde als een douchestoel, maar soms is een badkamer stoel enkel geschikt voor in de badkamer en heeft deze stoel bijvoorbeeld geen goede antislip eigenschappen of gaatjes waar het water doorheen kan lopen. Het kan dan minder veilig en comfortabel zijn om deze te gebruiken in de douche.

Voor extra veiligheid neemt u in plaats van een douchekruk of douchezitje een douchestoel. Bij een douchestoel is er namelijk sprake van een rugleuning en armleggers. Een rugleuning helpt u om gemakkelijker in een goede houding te zitten en voorkomt dat u met uw rug tegen een koude tegelmuur aankomt. (Opklapbare) armleggers geven meer zekerheid als u uw ogen dicht doet tijdens het douchen en geven steun bij het weer opstaan. Deze zijn er ook in verschillende soorten en modellen. Zo heeft de Verstelbare Douchestoel een uitsparing, een flexibele nylon rugsteun en in hoogte verstelbare poten. De Opvouwbare Douchestoel kan uit elkaar worden gehaald en zo makkelijker worden opgeborgen of meegenomen. Zo is de Douchestoel gemaakt van plastic gecoate stalen buizen er ook in een verrijdbaar model: de Mobiele Douchestoel. Beide douchestoelen zijn verstelbaar en hebben gaatjes in de zitting voor waterafvoer.

In het hoge segment van Etac vindt u de Etac Clean Douchestoel en de Etac Clean Verstelbare Douchestoel. Hierbij is werkelijk aan alles gedacht om het zo comfortabel mogelijk te maken voor de gebruiker en verzorger! Ook biedt Etac luxe douchezitjes aan voor tegen de muur, deze worden ook wel douchestoelen voor aan de muur genoemd en zijn in verschillende modellen te verkrijgen.

Douchestoelen aan de muur

  • Al onze douchestoelen zijn voorzien van ronde vormen zodat uw benen niet afknellen.
  • Zorg ervoor dat de douchestoel breed genoeg voor u is. De breedte is goed als u niet hoeft te gaan verzitten als u op één bil gaat zitten om uzelf te wassen. De maten van de douchestoelen staan vermeld in de beschrijving.
  • Zorg dat u een douchestang heeft van voldoende lengte. Dan kunt u zelf zittend en andere gebruikers staand douchen met de douchekop op de prettigste hoogte. Meestal is een douchestang van 90 of 100 cm hiervoor de beste maat.
  • Wanneer u de douchestoel op de juiste ergonomische hoogte wilt plaatsen, zorg er dan voor dat u tijdens het plaatsen geen schoenen aan heeft en uw benen in een hoek van 90 graden zijn.
douchestoel opklapbaar

 

Wat een veilige bevestiging is hangt af van het type wand, in combinatie met de juiste bevestigingsmaterialen. Bij een wand van gipskarton, geperste houtvezelplaat of spaanplaat is het nodig de wand vooraf te verstevigen met bijvoorbeeld multiplex. De wand is ook bepalend voor het type pluggen en schroeven.

Wilt u er zeker van zijn dat uw douchezitje op de juiste manier bevestigd is en dat er geen leidingen geraakt worden? Dan kunt u ervoor kiezen om de douchezitjes waar ‘montage’ bij vermeld staat te laten bevestigen door een van onze monteurs. De monteur neemt contact met u op om een afspraak in te plannen en te bepalen welke materialen er nodig zijn voor een correcte installatie. De monteur monteert vervolgens het douchezitje op een voor u ergonomische hoogte. Zo kunt u altijd met een vertrouwd en veilig gevoel plaatsnemen.

De onderstaande douchezitjes voor aan de muur zijn gemaakt volgens Scandinavisch design en zijn een stijlvolle en comfortabele aanvulling voor elke badkamer:


Bang voor vallen in de badkamer

Angst voor vallen is niet onterecht. Vallen is bij senioren een veelvoorkomend probleem. Eén op de drie ouderen die thuis woont valt minstens éénmaal per jaar. De meeste valpartijen in huis komen voor in de badkamer. Een natte vloer is immers al snel glad. Daar komt ook nog bij dat mensen die een bril dragen deze bijna altijd afzetten in de badkamer. Hoe eerder u de gevaren aanpakt, hoe sneller u het risico op vallen vermindert.

Oplossing

Maak de badkamer zo veilig mogelijk door het risico op struikelen te verminderen. Ga na waar u vaak steun zoekt en hoeveel gewicht dit kan dragen. Een wastafel of douchestang worden vaak intuïtief vastgepakt bij een val, maar komen dan regelmatig van de muur. De bevestiging van een wastafel en een gewone douchestang is niet bedoeld en geschikt om u aan vast te pakken als u valt.

Word een douchestoel vergoed?

Een douchestoel kan worden vergoed door uw gemeente via de WMO. De gemeente beoordeelt op basis van uw gezondheid, beperkingen, financiën en sociale situatie of u in aanmerking komt voor deze vergoeding. Neem daarnaast ook contact op met uw zorgverzekeraar voor vergoedingen.

Tip

Vraag advies aan een ergotherapeut. Een ergotherapeut kan samen met u nagaan wat uw beperkingen en mogelijkheden zijn. Vanuit de basisverzekering hebben alle verzekerden recht op vergoeding van ergotherapie. Vraag  bij uw verzekeraar naar de mogelijkheden.

Geschreven door Gwen van Dinther, ergotherapeut 

Naar boven