Curetape

Over CureTape

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. In 1998 introduceerde het een Nederlands deze revolutionaire tapemethode in Europa. Om de meest optimale resultaten te behalen is er een speciale elastische tape van topkwaliteit ontwikkeld; CureTape.

Missie

Ontwikkelen en leveren van kwalitatief hoogwaardige tape die het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleert waardoor het herstel na weefseltrauma veel sneller kan verlopen

De CureTape stof

CureTape is gemaakt van een kwalitatief hoogwaardige elastische katoen voorzien van een anti-allergische acryl kleeflaag, De ventilerende en huidvriendelijke eigenschappen zorgen ervoor dat de CureTape langere tijd achter elkaar gedragen kan worden. Er is zo een '24-uur per dag' behandeling mogelijk.De tape is waterresistent, dus douchen en/of zwemmen is gewoon mogelijk.

De CureTape werking

CureTape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort ‘liftende werking’ heeft op de opperhuid. Hierdoor ontstaat een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af en de ervaren pijn vermindert onmiddellijk.

De toepassing van CureTape is zeer breed, behandeling van blessures, reduceren van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties, behandeling van klachten door overbelasting , tennis- of golfelleboog. Ook neuro-reflectoire beïnvloeding, bijvoorbeeld bij hoofdpijn of menstruatiepijn, behoort tot de mogelijkheden.

Naar boven