Interactieve knuffeldieren

Bent u opzoek naar een interactief knuffeldier voor uw (groot)ouders? Een interactieve robot hond of robot kat is ideaal voor dementerende ouderen. De hond en katten hebben een heerlijke zachte vacht en reageren op knuffelen, aaien, geluid en beweging, net zoals een echte hond of kat. De interactieve knuffelbeestjes zorgen daarbij voor rust en afleiding en zijn daarom het ideale gezelschapsdier voor mensen met dementie.

   

5 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
5 products found
   

5 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
5 products found

Dementie bij ouderen

Dementie bij ouderen is geen onbekend onderwerp. Ruim 280.000 mensen in Nederland hebben dementie, waarvan 97,7% ouder is dan 65 jaar. Helaas komen hier dagelijks gevallen bij. Volgens het CBS staat dementie op de eerste plek van snelst groeiende doodsoorzaken in Nederland. Veel mensen worden dus met dementie geconfronteerd. Al is het niet zelf, dan wel in hun directe omgeving.

Dementie heeft niet alleen impact op de dementerenden zelf, maar heeft ook een grote impact op hun naasten. Zij krijgen de achteruitgang van de dementerende mee, wat natuurlijk verschrikkelijk is om te zien. Daarbij komt het vaak voor dat de naasten de mantelzorgers zijn van de dementerende. Daarbij zal de dementerende met deze voortdurende achteruitgang steeds afhankelijker worden van zijn mantelzorgers. Ongeveer 74% van de dementerende ouderen woont nog thuis en wordt verzorgd door mantelzorgers. Ruim de helft van deze mantelzorgers is overbelast. Gelukkig zijn er veel hulpmiddelen ontwikkeld om mensen met dementie, mantelzorgers en zorgverleners te ondersteunen.


Hulpmiddelen bij Dementie

Goede hulpmiddelen bij Dementie kunnen de kwaliteit van leven van iemand met dementie verhogen. Veel hulpmiddelen hebben als positieve bijkomstigheid dat ze ook vaker de mantelzorgers en zorgverleners ontlasten.

Er zijn een legio hulpmiddelen bij Dementie op markt. Zo zijn er speciale kalenderklokken die mensen met dementie helpen met structuur behouden of aanbrengen in hun dagelijkse leven, makkelijk te bedienen seniorentelefoons, pilledoosjes met alarmverzwaringsdeken en interactieve robot katten en een robot hond. Je hebt veel praktische hulpmiddelen bij dementie, maar therapeutische hulpmiddelen bij dementie worden ook steeds populairder. De robot kat en de robot hond zijn voorbeelden van zo’n therapeutische hulpmiddelen.


Een interactief knuffeldier als therapeutische hulpmiddelen bij Dementie

Therapeutische hulpmiddelen zijn niet-medicinale hulpmiddelen die bijdragen aan het welzijn van iemand. Mensen met dementie ervaren vaker onrust en rusteloosheid. Deze rusteloosheid kan zich qua gedrag uiten op verschillende manieren. Zo kan het zijn dat ze door het hele huis opzoek zijn naar dingen of dat ze veel onrustige bewegingen maken. Aan de andere kant kunnen dementerende ouderen ook vaker heel afwezig zijn. Ze kunnen heel erg in zichzelf gekeerd zijn en veel voor zich uit staren. Bepalen hoe u daar het beste mee om kunt gaan is lastig, want dat verschilt per persoon. U kunt het beste zelf wat hulpmiddelen uitproberen. Zo kunt u bijvoorbeeld kijken naar waar uw dementerende (groot)ouder vroeger affiniteit mee had, bijvoorbeeld met dieren. Wellicht had uw dementerende (groot)ouder vroeger een kat of hond waar hij/zij heel veel plezier aan beleefd heeft. Helaas is het lastig voor dementerende ouderen om een hond of kat te verzorgen, maar dan zou een interactieve Robot hond of Robot kat ideaal zijn. Een interactief robotdier kan voor rust en gezelschap zorgen.

Een interactieve robot hond

De robot hond is een interactieve knuffelhond die lijkt op een echte hond. De robot hond knippert met zijn ogen, draait zijn kopje en reageert op aanrakingen en uw stem. De hond heeft een heerlijk zachte vacht zodat het fijn is om hem te aaien of te knuffelen. Indien er een paar minuten niet interactief mee is omgegaan, zullen de oogjes sluiten en gaat de hond “slapen”. Indien u hem rustig op zijn rugje klopt, zal hij weer wakker worden. De interactieve robot hond is met name ontwikkeld voor de ouderenzorg. Het is dus niet alleen een gezelschapsdier voor dementerende ouderen, maar ook voor ouderen die eenzaam zijn en behoefte hebben aan gezelschap. En als de (dementerende) oudere er even klaar mee is, is dat geen probleem. De hond kan dan gewoon even opzij geschoven worden in tegenstelling tot een echte hond, en weer tevoorschijn gehaald worden wanneer gewenst.

De robot hond is makkelijk te bedienen. Er zit een schuifje op de buik onder de vacht waar de hond mee aan- en uitgezet kan worden. Hier kun je ook alleen het geluid uitzetten. Hij is schoon te maken met een vochtige doek. Bekijk snel onze interactieve robot honden.

Tip: Geef de ouderen een borsteltje, zodat de ze hond kunnen borstelen. Hier zullen ze zeker van genieten!

Een interactieve robot kat

De robot kat is een interactieve knuffelkat die lijkt op een echte kat door zijn interactieve bewegingen en gespin. Zo knippert de robot kat met zijn ogen, draait zijn kopje en reageert die op bepaalde aanrakingen. Indien u de kat op zijn linkerwang aait, zal zijn kopje naar uw hand gaan bewegen. De kat zal bevredigend gaan spinnen als hij achterop zijn kopje of op zijn rug wordt geaaid. Als de kat een poosje geaaid wordt, zal deze op zijn rug draaien. De verschillende interactieve reacties maakt dat het zoveel op een echte kat lijkt. De kat heeft een heerlijk zachte vacht zodat het fijn is om hem te aaien of te knuffelen. Indien er een paar minuten niet interactief mee is omgegaan, zullen de oogjes sluiten en gaat de kat “slapen”. Indien u hem rustig op zijn rugje klopt, zal de kat weer wakker worden. De interactieve robot kat is in eerste instantie ontwikkeld voor hulpbehoevende ouderen in de zorg. Het is dus niet alleen een gezelschapsdier voor mensen die aan dementie lijden, maar ook voor ouderen die veel alleen zijn en behoefte hebben aan een maatje. En als de (dementerende) oudere er even klaar mee is, is dat geen probleem. De kat kan dan gewoon even weggenomen worden of weggezet worden in tegenstelling tot een echte kat, en weer tevoorschijn gehaald wanneer de (dementerende) ouderen de kat mist of nodig heeft om bijvoorbeeld rustig te worden. De robot kat is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: oranje, grijs en zwart.

Tip: Voor extra interactie kunt u de ouderen een borsteltje geven zodat ze de kat kunnen borstelen. Dit zal zeker in de smaak vallen, zowel bij de ouderen als bij de kat!

Naar boven