Interactieve Honden

Op zoek naar een interactieve robothond? Bij Hulpmiddelwereld bieden we twee “rassen” aan: Een gevlekte robothond en een blonde robothond. Ze verharen niet en vergen nauwelijks verzorging, alleen af en toe een beetje liefde, maar dat geven ze dan ook graag terug!

Onze twee interactieve pups zijn een zeer gewaardeerd gezelschapsdier voor ouderen en dementerende ouderen, omdat ze gezelschap bieden en rust creëren.

   

2 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
2 products found
   

2 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
2 products found

U leest hieronder over:

1. Wat is een interactieve hond?

2. Een interactieve hond voor ouderen

3. Een interactieve robothond bij dementie

4. Hoe werkt een interactieve hond precies?

5. Wat kost een robot hond?

6. Over het kopen van een robothond

1. Wat is een interactieve hond?

Een interactieve hond is een robot hond die reageert op de input die hij krijgt uit zijn omgeving. Bijvoorbeeld als iemand de robot hond aanraakt zal de hond daarop reageren. Dit is mogelijk door ingebouwde sensoren in de robot hond die reageren op knuffelen, beweging en aaien. Ook kan de hond op bepaalde klanken reageren. Als de robot hond een tijdje niet is aangehaald dan zal deze gaan “slapen”. Als deze weer een klopje op de rug krijgt zal de robothond weer “wakker worden”.

Een interactieve hond reageert dus op aanrakingen en geluiden in de omgeving.

2. Een interactieve hond voor ouderen

Een interactieve hond kan zeer geschikt zijn voor ouderen die geen eigen huisdier meer kunnen verzorgen. “Echte” huisdieren brengen veel zorg met zich mee. Een echte hond moet regelmatig gevoerd en uitgelaten worden en goed verzorgd worden. Het komt vaker voor dat ouderen de zorg van een echt huisdier niet meer kunnen dragen of dat een huisdier niet is toegestaan in hun woning of verzorgingstehuis.

Een interactieve hond voor ouderen is dan een goed alternatief. Deze robot hond komt namelijk goed in de buurt van een echte hond met alle voordelen van een echte hond. Een interactieve robothond kan een echt maatje voor ouderen zijn.

3. Een interactieve robothond bij dementie

Ook wint een interactieve robothond bij dementie aan populariteit. Vaker kunnen dementerenden niet meer voor een huisdier zorgen, terwijl ze hier wel vaker behoefte aan hebben. Ze kunnen ook eenzaam zijn of behoefte hebben aan een maatje. Een interactieve hond is dan een uitkomst. Doordat de robot hond reageert op aanraking of klanken, komt het in de buurt van een echte hond. Maar dan zonder de uitvallende haren en de verzorging die een echte hond nodig heeft.

Doordat deze robothonden zo levensecht lijken en erg knuffelbaar zijn, kan de hond toch vaker een band met zijn “baasje” opbouwen en een maatje zijn wanneer eenzaamheid toeslaat. Ook kan een robothond een kalmerende werking hebben bij dementerenden, omdat deze zo zacht en knuffelbaar is.

Ook kan het geluid van de hond uitgezet worden. Dit is ideaal als de hond te veel geluidsprikkels afgeeft.

Wanneer de dementerende klaar is met de hond of er even niet meer aan denkt, is dat geen probleem. De hond sluit dan zijn oogjes en gaat “slapen”. Deze wordt weer wakker van een zacht klopje op zijn rug.

De robot hond voor dementerenden zal er altijd voor zijn dementerende baasje wanneer hij of zij daar behoefte aan heeft.

4. Hoe werkt een interactieve hond precies?

De interactieve honden kunnen middels een schuifje op de buik aan- en uitgezet worden. Door de ingebouwde sensoren onder hun zachte vachtje, reageren ze op aanrakingen zoals aaien en knuffelen, maar ook op bepaalde klanken.

Wanneer de robot hond geluid hoort, zal de hond zijn kopje in de richting van het geluid draaien. Als de hond ontspannen is, zal deze zijn oogjes sluiten om maximaal te kunnen genieten van de knuffelsessie. Net zoals een echte hond.

Als de hond een paar minuten achter elkaar niet aangehaald wordt, zal deze automatisch in slaapstand gaan. Een zacht klopje op de rug zorgt ervoor dat de robot hond weer ontwaakt.  

Wilt u de robothond in actie zien? Dan kan in onderstaand filmpje:


5. Wat kost een robot hond?

Een robot hond kost gemiddeld 160 euro. Bij Hulpmiddelwereld heeft u al voor €158,95 (inclusief verzendkosten) een maatje voor het leven!  


6. Een robot hond kopen?

Wilt u een robot hond kopen? Zoekt u een leuk gezelschapsdier voor uzelf, uw (groot)ouders of uw dementerende (groot)ouders? Dan is een interactieve robot hond zeker het overwegen waard!

Bij Hulpmiddelwereld bieden we twee “rassen” aan: Een blonde robot hond en gevlekte robot hond. Naast het uiterlijk zijn ze precies hetzelfde. En geen zorgen, het zijn alle twee hele brave jongens!

Twijfelt u of de aanschaf van een robot hond de juiste keuze is voor uw situatie? Schroom dan niet en contacteer ons. Dan kijken we samen of deze brave pups iets voor u zijn.

Toch meer een kattenmens? Kijk dan ook eens naar onze interactieve katten.

Naar boven