Sprekende wekkers

Als men slechtziend is kan het lastig zijn om op de klok te kijken en de tijd in de gaten te houden. Met een sprekende wekker kan dit probleem eenvoudig opgelost worden. Een sprekende wekker spreekt de tijd hardop uit als u op een knop drukt. Zo weet u altijd hoe laat het is zonder zelf te kijken. Op deze pagina staan alle sprekende wekkers die wij in ons aanbod hebben.

   

5 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
5 products found
   

5 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
5 products found

Kenmerken sprekende wekker

Sprekende wekkers zijn in diverse varianten verkrijgbaar. Sommige modellen lijken op een gewone analoge of digitale wekker. Deze modellen zijn bijvoorbeeld geschikt met mensen met beperkt zicht. Mensen die blind zijn kunnen gebruik maken van een wekker die enkel knoppen heeft. Elke wekker is voorzien van een knop waarbij de tijd hardop wordt uitgesproken als erop gedrukt wordt. Daarnaast zijn er knoppen voor het instellen van de wekker. Sommige modellen kunnen ook de datum, de dag of het dagdeel aangeven.

Twijfelt u welke wekker het meest geschikt is voor u of voor de persoon waarvoor u de wekker koopt? U kunt dan contact opnemen met onze specialisten. Zij staan klaar om uw vragen te beantwoorden en om u persoonlijk advies te geven.

Belangrijke punten om op te letten

Doordat er veel verschillende modellen binnen de sprekende wekkers verkrijgbaar zijn is het van belang om op enkele punten te letten. Bij elke wekker staat aangegeven welke taal of talen de wekker spreekt. In de meeste gevallen kunt u het beste kiezen voor een Nederlandse wekker.

De manier waarop een sprekende wekker de tijd uitspreekt kan per wekker verschillen. De een spreekt bijvoorbeeld uit dat het kwart over 1 is, terwijl de ander zegt dat het 1 uur 15 is. Bij enkele wekkers kunt u zelf instellen welke uitspraak beter is. Het volume en de stem wisselen per model.

Vaak is het mogelijk om zelf het volume in te stellen. Zo kunt u zelf bepalen hoe hard de wekker moet spreken om duidelijk hoorbaar te zijn. Veelal zijn de sprekende wekkers voorzien van grote knoppen. Deze kunnen makkelijk en soepel worden ingedrukt. 

Bij het uitzoeken van een wekker kunt u ook kiezen voor een model met een atoomfunctie. Deze wekkers houden altijd de juiste tijd bij, dus ook bij winter- en zomertijd. Hierdoor hoeft u het zelf niet meer aan te passen.

Hulp bij slechtziendheid

Als u te maken heeft met slechtziendheid dan kunt u gebruik maken van diverse hulpmiddelen om het leven makkelijker te maken. In onze webshop vindt u dan ook diverse producten die u helpen, zoals low vision zonnebrillen, kalenderklokken en vergrootglazen. Deze middelen kunt u weer in andere situaties gebruiken om u met uw slechtziendheid te helpen.

Naar boven