Sprekende wekkers

Als men slechtziend is kan het lastig zijn om op de klok te kijken en de tijd in de gaten te houden. Met een sprekende wekker kan dit probleem eenvoudig opgelost worden. Een sprekende wekker spreekt de tijd hardop uit als u op een knop drukt. Zo weet u altijd hoe laat het is zonder zelf te kijken. Op deze pagina staan alle sprekende wekkers die wij in ons aanbod hebben.

   

5 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
5 products found
   

5 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
5 products found

Kenmerken sprekende wekker

Sprekende wekkers zijn in diverse varianten verkrijgbaar. Sommige modellen lijken op een gewone analoge of digitale wekker. Deze modellen zijn bijvoorbeeld geschikt met mensen met beperkt zicht. Mensen die blind zijn kunnen gebruik maken van een wekker die enkel knoppen heeft. Elke wekker is voorzien van een knop waarbij de tijd hardop wordt uitgesproken als erop gedrukt wordt. Daarnaast zijn er knoppen voor het instellen van de wekker. Sommige modellen kunnen ook de datum, de dag of het dagdeel aangeven.

Twijfelt u welke wekker het meest geschikt is voor u of voor de persoon waarvoor u de wekker koopt? U kunt dan contact opnemen met onze specialisten. Zij staan klaar om uw vragen te beantwoorden en om u persoonlijk advies te geven.

Belangrijke punten om op te letten

Doordat er veel verschillende modellen binnen de sprekende wekkers verkrijgbaar zijn is het van belang om op enkele punten te letten. Bij elke wekker staat aangegeven welke taal of talen de wekker spreekt. In de meeste gevallen kunt u het beste kiezen voor een Nederlandse wekker.

De manier waarop een sprekende wekker de tijd uitspreekt kan per wekker verschillen. De een spreekt bijvoorbeeld uit dat het kwart over 1 is, terwijl de ander zegt dat het 1 uur 15 is. Bij enkele wekkers kunt u zelf instellen welke uitspraak beter is. Het volume en de stem wisselen per model.

Vaak is het mogelijk om zelf het volume in te stellen. Zo kunt u zelf bepalen hoe hard de wekker moet spreken om duidelijk hoorbaar te zijn. Veelal zijn de sprekende wekkers voorzien van grote knoppen. Deze kunnen makkelijk en soepel worden ingedrukt. 

Bij het uitzoeken van een wekker kunt u ook kiezen voor een model met een atoomfunctie. Deze wekkers houden altijd de juiste tijd bij, dus ook bij winter- en zomertijd. Hierdoor hoeft u het zelf niet meer aan te passen.

Welke sprekende wekker is het meeste geschikt voor u?

Hulpmiddelwereld biedt drie verschillende sprekende wekkers aan: De Sprekende Wekker Atomic, de Sprekende Wekker en de MyTime Sprekende Klok. Maar wat is het verschil tussen deze drie sprekende wekkers?

De Sprekende Wekker is het goedkoopste en daarmee ook de meest basic wekker. Deze wekker geeft keurig de tijd aan en u kunt de tijd wanneer u wilt laten uitspreken. Dit doet u door simpelweg op de opvallend rode knop 'Spreek' te drukken. De tijdsvermelding zal in spreektaal uitgesproken worden. Daarnaast is de wekker ook makkelijk zelf in te stellen doordat er maar enkele knoppen op de wekker aanwezig zijn. Indien u dus gewoon een wekker die alleen de tijd uitspreekt en waarmee u een alarm kunt instellen dan is deze Sprekende wekker wat u zoekt. 

De Sprekende Wekker Atomic is ook speciaal ontwikkeld voor mensen met een visuele beperking. Deze wekker spreekt naast de tijd ook de dag en datum uit. Daarnaast is deze sprekende wekker atoom gestuurd. Dit houdt in dat de wekker zelf de correcte tijd weergeeft en automatisch wisselt van zomer- en wintertijd. Bij deze wekker hoeft u zich dus geen zorgen te maken of de tijd wel goed staat en om winter- en zomertijden. Ook hier zit een alarmfunctie op en de wijzerplaat is verlicht. 

De MyTime Sprekende Klok geeft, net zoals de sprekende wekker atomic, ook de tijd en datum weer. Naast dat geeft deze wekker ook het dagdeel weer. Dit is bijvoorbeeld handig indien u of uw (groot)ouders visueel beperkt, blind of dement zijn. De klok kan worden ingesteld in 6 verschillende talen.Het bijzondere aan deze sprekende klok is dat deze de tijd en datum zowel op een "analoge" als een "digitale" wijze kan worden uitgesproken. De behuizing van de klok is van antislipmateriaal en van een magneet voorzien. Zo kan de klok makkelijk bevestigd worden op bijvoorbeeld de koelkast of een andere handige plek.Tot slot heeft deze sprekende klok 3 verborgen knoppen om bepaalde instellingen te wijzigen. Zo wordt het per ongeluk wijzigen van instellingen zoveel mogelijk vermeden. 

Dus is een wekker die u puur en alleen de tijd "vertelt" wanneer u dit wenst en een alarm kunt zetten voldoende? Dan is de Sprekende Wekker de wekker die u zoekt. Vindt u, naast net genoemde vereisten, het toch ook fijn als u ook de dag en datum naast de tijd hoort en u zich geen zorgen hoeft te maken over of de tijd wel goedloopt of aangepast moet worden? Dan is de Sprekende Wekker Atomic wellicht meer geschikt voor u. Indien u het prettig vindt dat de klok naast de tijd en dag ook het dagdeel uitspreekt, de klok in meerdere talen de tijd kan uitspreken, de tijd zowel digitaal als analoog uitgesproken kan worden en de instellingen niet zo makkelijk per ongeluk kunnen worden aangepast? Dan kunt u het beste voor de MyTime Sprekende Klok gaan. Ben er wel bewust van dat deze geen alarmfunctie heeft. 

Hulp bij slechtziendheid

Als u te maken heeft met slechtziendheid dan kunt u gebruik maken van diverse hulpmiddelen om het leven makkelijker te maken. In onze webshop vindt u dan ook diverse producten die u helpen, zoals low vision zonnebrillen, kalenderklokken en vergrootglazen. Deze middelen kunt u weer in andere situaties gebruiken om u met uw slechtziendheid te helpen. 

Indien u moeite heeft met klokkijken doordat u visueel beperkt wordt, is een kalenderklok wellicht een handig hulpmiddel voor u. Kalenderklokken helpen u met tijdsbesef. Ze geven de tijd, datum, dag en het dagdeel weer. De kalenderklokken kunnen de tijd weergeven in digitale of analoge vorm of allebei. Ook deze klokken hebben een uitspreekfunctie en kunnen zo ingesteld worden dat er een contrast tussen de achtergrond en de tijd en datum ontstaat zodat deze makkelijk af te lezen is. De kalenderklokken hebben verschillende functies. De kalenderklok met de meeste functies is de BBrain Basic Family G2. Er zijn ook speciale klokken voor mensen met geheugenverlies of dementie, zoals de BBrain Basic Analoge Dementieklok en de BBrain Family D2 Dementieklok. Kijk bij ons assortiment kalenderklokken welke we allemaal aanbieden en welke wellicht geschikt is voor uw situatie!

Naar boven