FFP2 masker kopen

Voor het kopen van een FFP2 masker is het natuurlijk wel handig om te weten wat het precies is en of het geschikt is voor uw situatie. Een FFP2 maskers zijn medische mondkapjes met de op één na beste filtercapaciteit van de FFP reeks. Ze hebben een filtercapaciteit van minstens 94%. Een FFP2 masker sluiten volledig aan het gezicht aan. Hierdoor bieden een hogere beschermingsgraad aan dan FFP1 mondkapjes en chirurgische mondneusmaskers. Maar dat is ook nodig aangezien FFP2 maskers de drager moet beschermen tegen pathogenen die door deeltjes via de respiratoire route worden overgedragen.

Mondkapjes FFP2

FFP2 Masker 

 • Dekra gekeurd
 • CE-gecertificeerd
 • Filtercapaciteit: ≥  95%
 • 20 of 60 stuks


Levertijd: Op werkdagen voor 16u besteld? Morgen in huis!

€24,95 (1,25 per stuk) incl. BTW
Staffelkortingen vanaf 60 stuks!
Bestel nu 20 stuks
€68,85 (1,15 per stuk) incl. BTW
Bestel 60 stuks en bespaar 10 ct per masker!
Bestel nu 60 stuks

Op zoek naar grotere aantallen vanaf 1000 stuks?


Het is niet mogelijk dit product te retourneren.Mondkapjes FFP2 met ventiel - 3M 1872+

FFP2 Masker met ventiel - 3M 1872+

 • Met ademhalingsventiel
 • Eenvoudig opdoen en af te stellen door de innovatieve kinrand
 • Warmte en vocht worden efficiënt afgevoerd voor optimale koelte en draagcomfort
 • Zacht, groot neuskussen voor extra draagcomfort
 • Getest volgens de EN 149:2001+A1:2009
 • Filtercapaciteit: ≥ 94%
 • Verkrijgbaar per 10 stuks


Levertijd: Op werkdagen voor 16u besteld? Morgen in huis!

€37,91 (3,79 per stuk) incl. BTW
Bestel nu 10 stuks
Op zoek naar grotere aantallen vanaf 1000 stuks?

Het is niet mogelijk dit product te retourneren.Mondkapjes FFP2 zonder ventiel - 3M 1862+

FFP2 Masker - 3M 1862+

 • Met verstelbare gevlochten hoofdbanden voor een optimale pasvorm en optimaal draagcomfort
 • Zacht, groot neuskussen voor extra draagcomfort
 • Getest volgens EN 14683:2005 en EN 149:2009
 • Extreem lichtgewicht en gebalanceerd ontwerp
 • Filtercapaciteit: ≥ 94%
 • Lage ademweerstand
 • Verkrijgbaar per 20 stuks


Levertijd: Op werkdagen voor 16u besteld? Morgen in huis!

€55,60 (2,78 per stuk) incl. BTW
Bestel nu 20 stuks
Op zoek naar grotere aantallen vanaf 1000 stuks?

Het is niet mogelijk dit product te retourneren.Wat is een FFP2 masker?

Een FFP2 masker is een medisch masker met een filtercapaciteit (vaker aangeduid als Filter Efficiency) van ten minste 94%. Andere benamingen voor een FFP2 masker zijn N95 en KN95. Hoewel dit benamingen zijn die in het buitenland gebruikt worden om FFP2 masker aan te duiden (KN95 in Chine en N95 in de US), worden deze benamingen ook vaker in Nederland gebruikt. De '95' staat voor de filtercapaciteit van 95%. Een filtercapaciteit van minsten 94% betekent grofweg dat minstens 94% van de deeltjes uit de lucht worden gefilterd. FFP2 mondmaskers beschermen de drager tegen aerogeen overgedragen micto-organismen doordat FFP2 maskers ook zeer kleine druppeltjes en druppelkernen kunnen tegenhouden. Daarom deze FFP2 maskers ook geschikt bij chirurgische en medische procedures.

Het voornaamste van een FFP2 masker is dat het niet alleen de uitgeademde lucht filtert, zoals bij bijvoorbeeld chirurgische mondmaskers, maar ook de ingeademde lucht wordt gefilterd. Het is hier dus wel van groot belang dat het masker goed aansluit op het gezicht. Het FFP2 mondmasker beschermt dus de omgeving van u, maar ook u van de omgeving.

Waar moet u op letten als u een FFP2 masker koopt?

Voordat u FFP2 maskers gaat kopen, is het goed om met een paar dingen rekening te houden. Belangrijk is om te kijken naar de filtercapaciteit. Deze moet minstens 94% zijn. Let er ook op of de mondkapjes gecertificeerd  zijn en aan de juiste normen voldoet.

Zo is het bijvoorbeeld van belang dat FFP2 maskers CE gecertificeerd zijn. Als FFP2 maskers een CE-markering hebben, wilt dit zeggen dat de maskers voldoen de regels binnen de Europese Economische Ruimte omtrent de desbetreffende productcategorie. Alle FFP2 maskers die wij aanbieden, zijn CE-gecertificeerd.

Daarnaast kunt u letten op bepaalde EN normen waarnaar ze getest zijn. Zo zijn onze FFP2 maskers met ventiel van 3M getest volgens de EN 149:2001+A1:2009 en onze FFP2 maskers zonder ventiel van 3M getest volgens EN 14683:2005 en EN 149:2009. Daarnaast zijn de bovenste FFP2 masker TÜV gecertificeerd. Hiermee wordt de deugdelijkheid en kwaliteit van een product aangetoond.

Een FFP2 masker zonder of met ventiel kopen?

Of u voor een FFP2 masker zonder of met ventiel gaat, hangt af van uw voorkeur. Het verschil zit 'm in de weerstand met ademhalen en de verkoelende werking van het ventiel. Alle 3M mondkapjes die we aanbieden, zijn gekenmerd door een lage ademhalingsweerstand. Bij de maskers met ventiel zal deze weerstand nog iets lager zijn. Daarnaast heeft het ventiel dus ook een verkoelende werking. Het is aan uzelf om te bepalen wat u prettiger vindt.

Hoe zet je een FFP2 masker op?

Voor u het FFP2 masker op uw gezicht gaat aanbrengen, zorg er dan voor dat uw gezicht gladgeschoren is en uw handen gedesinfecteerd zijn.

Stap 1) Klap het FFP2 masker open middels de elastiekjes voorzichtig uit elkaar te trekken. Let erop dat beide panelen volledig ontplooid zijn.

Stap 2) Leg het masker met de buitenkant op uw vingertoppen en zorg dat de elastieken zich aan de buitenkant bevinden.

Stap 3) Zet masker tegen uw gezicht aan met het neusstuk naar boven en het onderste stuk onder uw kin. U kunt nu terwijl u het masker tegen uw gezicht aandrukt de elastieken om uw oren bevestigen.

Stap 4) U kunt nu het metalen neusstuk met uw vingertoppen aanduwen zodat deze goed aansluit aan uw neus. U kunt dit het beste met twee handen tegelijk doen.

Stap 5) Controleer u de pasvorm correct is. Dit kunt u doen door met uw beiden handen het FFP2 masker te bedekken en krachtig uit te ademen. Als u merkt dat er lucht rondom de neus vrijkomt, kunt u de neusbeugel aanpassen. Indien u merkt dat er lucht lukt tussen uw gezicht en het masker is het verstandig dat u de ervoor zorgt dat de bandjes strakker komen te zitten. Bij de 3M maskers kunt u dit makkelijk aanpassen. Indien dit niet mogelijk is dan kunt u het mondkapje strakker maken door bijvoorbeeld elastieken achter uw hoofd met elkaar te verbinden met, bijvoorbeeld, een paperclip.

Indien u het FFP2 masker weer af wilt zetten, kunt u de badnjes van uw hoofd afhalen. Let erop dat u het masker niet aanraakt! Het masker kan gedeponeerd worden in een afvalbak.

FFP2 masker opdoen

Kun je een FFP2 mondmasker herbruiken?

FFP2 mondmaskers zijn voor eenmalig gebruik en mogen niet hergebruikt worden. Vorig jaar mocht dit door de schaarste van FFP maskers wel aan de hand van bepaalde herverwerkingsmethodes, maar sinds 1 september 2020 is dit niet meer toegestaan.

Een FFP2 masker kopen bij Hulpmiddelwereld

Als u een FFP2 masker bij Hulpmiddelwereld koopt, bent u verzekerd van kwalitatief goede maskers om uzelf of uw (zorg)medewerkers goed te beschermen. Ze hebben een filtercapaciteit van minstens 94%. De FFP2 maskers die Hulpmiddelwereld verkoopt, zijn allemaal CE gecertificeerd en getest volgens bepaalde EN normen.

We bieden ook een sneltesten voor Corona aan. Dit is de Antigeen sneltesten en geeft resultaat binnen 15 minuten. 

Naast FFP2 maskers aanschaffen, kunt u ook overwegen aanvullende beschermingsmiddelen aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan chirurgische mondmaskers, (niet medische) wegwerp mondkapjes voor kinderendesinfecterende handgel, Sterillium Med of isolatieschorten.

Voor een compleet overzicht van onze beschermingsmiddelen kunt u hier terecht.

Naar boven