Fitform sta op stoelen

FITFORM FAUTEUILS

Relaxen doet u het best in een stoel op maat

   

Artikelen 1 tot 24 van 30 in totaal

 1. 1
 2. 2
Van laag naar hoog sorteren
30 products found
   

Artikelen 1 tot 24 van 30 in totaal

 1. 1
 2. 2
Van laag naar hoog sorteren
30 products found

De kwaliteit van Fitform

Verantwoord zitten in de huiselijke sfeer Tot 1981 is er voor zitmeubelen in de huiselijke sfeer nauwelijks elementair onderzoek verricht. In dit jaar is door Ir. H.J.J. Weustink onder leiding van Prof. Dr. Ir. C. Snijders, momenteel hoogleraar Emeritus, op de Technische Universiteiten van Eindhoven en Twente in nauwe samenwerking met de research afdeling van FITFORM, een wetenschappelijk onderzoek van start gegaan, dat resulteerde in een aantal basisvoorwaarden waaraan een zitmeubel in de huiselijke sfeer zou moeten voldoen.

Daarom kiest u voor een sta-op-stoel of fauteuil van Fitform op maat

De belangrijkste conclusie van dit onderzoek is dat men op de eerste plaats in verband met eigen welzijn en gezondheid moet kiezen voor een zitmeubel in de juiste maatvoering zodat een optimale zithouding wordt bereikt. Uit dit onderzoek werd duidelijk dat een zitmeubel zodanig geconstrueerd moet zijn dat het lichaam een zo natuurlijk mogelijke stand aanneemt. Indien er een of meerdere van de basisvoorwaarden niet juist of niet aanwezig zijn, ontstaat er altijd een verkeerde zithouding die op verschillende gebieden een negatieve invloed kan hebben op o.a. de wervelkolom (waardoor rugpijn kan ontstaan), spieren, banden, longen, darmen, bloedvaten en zenuwen, en daarnaast ook weefselirritatie kan veroorzaken. Alle onderzoeken die sindsdien hebben plaatsgevonden, onderstrepen nog steeds de conclusies uit dit onderzoek

Fitform sta-op-stoel functie

De Fitform Vario en Elevo kunnen op vier verschillende opstabewegingen van kanteld naar voren tot rechtstandig omhoog. De sta-op-stoelen van Fitform zijn verkrijgbaar met of zonder uitkomende beensteun. Onderstaand plaatje laat de Fitform stoel zonder beensteun zien. Alle sta-op-stoelen zijn voorzien van elektrisch bedienbare rugverstelling.

sta op stoel positie Fitform

Opties voor de Fitform sta-op-stoelen

De fitform sta-op-stoelen zijn buiten dat de stoel standaard op maat wordt gemaakt verkrijgbaar met zeer veel opties. Hieronder een overzicht van een selectie aan opties voor de sta-op-stoelen:

 • Sta-op-stoel met Accu:

  de stoel kan i.p.v. met een snoer met een accu geleverd worden zodat u niet meer over het snoer kan vallen. Afhankelijk van het gebruik van de sta-op-stoel is de accu dagenlang bruikbaar (ca. 1,5 uur continu). Wanneer de accu van de Fitform sta-op-stoel leeg raakt hoort u een piepsignaal. Dit signaal houdt aan wanneer de accu helemaal leeg is.
 • Armlegger sta-op-stoel latex:

  i.p.v. vormschuim kan er gebruikt worden gemaakt van latex, dit voelt zachter aan.
 • Armleggers van de sta-op-stoel naar binnen breder:

  Om de rompstabiliteit en de armondersteuning bij de stoel te optimaliseren, kunnen de armleggerstoffeerdelen naar binnen toe verbreed worden. De armleggers van de Fitform sta-op-stoel kunnen met 2 cm, met 4 cm of met 6 cm naar binnen toe verbreed worden. 
 • Sta-op-stoel Draaiplateau:

  een draaiplateau is onder anderen geschikt voor mensen die in een kleine ruimte wonen of mensen die het fijn vinden om makkelijk te draaien met de stoel. Met het draaiplateau kan de stoel moeiteloos 360 graden draaien. In de sta op positie wordt het draaiplateau automatisch geremd om ongelukken te voorkomen. Dit draaiplateau is ook op bestaande Fitform 570 sta-op-stoelen te monteren. Het plateau is niet leverbaar in combinatie met het wielsysteem en de wegklapbare zijkant. 
 • Eetdienblad:

  dit is een dienblad wat speciaal door Fitform is ontwikkeld voor de stoelen voor het makkelijker eten en drinken.
 • Bijzettafeltje:

  dit kleine praktische bijzettafeltje kan eenvoudig naast uw sta-op-stoel gemonteerd worden. Zo kunt u uw kopje koffie, bril of tv-gids altijd kwijt.
 • LED Lampje:

  dit LED lampje wordt in de leuning van uw sta-op-stoel gemonteerd zodat u goed verlicht in uw stoel kunt lezen.
 • ROHO anti-decubitus kussen:

  de zitting en rugleuning van uw Fitform sta-op-stoel worden met het air positioning & pressure relief systeem voorzien van speciale drukverdelende en positionerings luchtelementen. De lucht in de kussen past zich constant aan u aan, en verkleind het risico op anti-decutitus. 

Fitform 10 Jaar Garantie Waarborg

Sinds 1 augustus 2011 ontvangt iedere originele koper (eindgebruiker) op een nieuwe Fitform sta-op-stoel of fauteuil het Fitform Garantie Waarborg. Fitform sta-op-stoelen en fauteuils worden vervaardigd onder hoogste kwaliteitsnormen en hebben derhalve een lange levensduur. Mocht er onverhoopt een mankement ontstaan aan uw Fitform sta-op-stoel of fauteuil, dan biedt fabrikant Wellco u een uitstekende garantie aan middels het Fitform Garantie Waarborg. Daarbij zorgt Wellco ervoor dat het eventuele mankement snel en vakkundig wordt gerepareerd door gebruikmaking van haar eigen servicedienst (Nederland, België, Duitsland, Zwitserland). Dankzij het Fitform Garantie Waarborg, kunt u gegarandeerd lange tijd probleemloos genieten van uw Fitform sta-op-stoel!

Naar boven