TENA Fix

De TENA Fix stretchbroekjes zijn voorzien van een comfortabele stretch pasvorm en bieden extra bescherming bij urineverlies. Ze houden uw absorberende materialen veilig op de plaats. De stretchbroekjes zien eruit als normaal ondergoed en zijn discreet om te dragen. De broekjes zijn naadloos om de drukpunten zoveel mogelijk te beperken. 

   

14 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
14 products found
   

14 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
14 products found

Waarom TENA Fix broekjes?

Een TENA Fix broekje wordt gebruikt om incontinentieverbanden goed op de plek te houden om zo de kans op lekken te verkleinen. ‘Fix’ staat voor Fixatie wat inhoudt dit stretchbroekje het incontinentiemateriaal fixeert, ofwel ‘vastzet’. U trekt de TENA Fix aan over het incontinentiemateriaal, of u nu een klein of groot verband gebruikt.


Het gebruik van TENA stretchbroekjes

De TENA stretchbroekjes zijn naadloze fixatiebroekjes voor optimaal comfort. Het elastische, uniseks ontwerp zorgt ervoor dat de pasvorm altijd optimaal is, dat de drukpunten worden verdeeld voor maximaal draagcomfort en dat ze geschikt zijn voor iedereen.

U trekt het broekje gewoon aan zoals u gewend bent van uw eigen ondergoed. Als u het in combinatie met TENA Flex of Slip gebruikt, trekt u eerst de Flex of Slip aan en daarover trekt u het broekje aan. Als u het in combinatie met een inlegger gebruikt dan trekt u eerst het fixatiebroekje aan waar u de inlegger in bevestigt met de plakstrip. Zorg er hierbij voor dat de inlegger goed in de liezen valt en goed aansluit op uw lichaam.

De TENA Fix Premium broekjes zijn wasbaar op 60 graden en de TENA Fix Cotton Special op 90 graden en kunnen daardoor herbruikt worden. Zorg ervoor dat als u ze in de droger droogt dat u ze op een lage tot matige temperatuur droogt (tot 60 graden). Zo voorkomt u dat de fixatiebroekjes hun vorm verliezen. De kleur van de tailleband geeft de maat weer. 


TENA Fix Premium of TENA Fix Cotton broekjes?

Beide soorten fixatiebroekjes zijn gemaakt om incontinentiemateriaal op de plek te houden. Het grote verschil zit met name in het materiaal en daarmee ook de duurzaamheid. De TENA Fix Premium is gemaakt van 96% polyester en 4% elasthaan. De TENA Fix Cotton broekjes zijn gemaakt van 71% katoen, 25% polyester en 4% elasthaan.

Dit geeft dat u TENA Fix Premium broekjes moet wassen op maximaal 60 graden en u ze ongeveer 50 keer kunt hergebruiken. De TENA Fix Cotton kunt u wassen op maximaal 90 graden en drogen op 60 graden in de droogtrommel. U kunt deze stretchbroekjes ongeveer 100 keer hergebruiken.


TENA Fix stretchbroekjes in combinatie met TENA Comfort inleggers

De TENA Fix wordt bijvoorbeeld dikwijls gebruikt in combinatie met de TENA Comfort lijn. Dit zijn inleggers die een stuk breder zijn aan de achterkant en die ook een hoog absorptievermogen hebben. Zeker ten opzichte van andere inleggers. De TENA Fix zorgt ervoor dat de TENA comfort goed op de plek gehouden wordt, zowel aan de voorkant als aan de achterkant.

Hieronder vindt u een instructievideo over hoe u de TENA Comfort en de TENA Fix aan kunt doen bij een liggend persoon:

Naar boven