Matrasbeschermers

Wanneer iemand incontinent is, last heeft van bedplassen of nachtzweten dan is het qua hygiëne belangrijk dat het matras beschermd wordt. Onze matrasbeschermers zijn waterdicht en eenvoudig te gebruiken. Daarnaast hebben ze een zachte toplaag welke het comfort verhoogd. Door het gebruik van matrasbeschermers gaat uw matras langer mee.

   

23 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
23 products found
   

23 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
23 products found

Waarom een matrasbeschermer?

U kiest voor een matrasbeschermer wanneer iemand incontinent is, last heeft van bedplassen, nachtzweten of incidenteel urineverlies. Het matras wordt dan beschermd tegen vocht en vuil en verhoogt de levensduur van het matras. Er bestaan verschillende soorten matrasbeschermers zoals:

TENA Onderleggers

De TENA onderlegger is een waterdichte matrasbeschermer en stoelbeschermer tegen incidenteel urineverlies. Ze hebben een maximaal opvangcapaciteit van 1250 ml. Deze onderlegger is niet wasbaar, daarom zijn deze verpakt per 40 stuks. Deze hebben een zacht oppervlakte, welke zeer prettig aanvoelt en speciaal is ontwikkeld voor een grote mate van comfort.

De TENA en Attends onderleggers bevatten absorberende microkorrels voor een hoog beschermingsniveau en snelle absorptie. Er zijn verschillende absorptievarianten verkrijgbaar. De mate van de absorptielevels zijn te zien aan de verschillende druppels. Hoe meer druppels, hoe hoger het absorptielevel.

Matrasbeschermer tegen bedluis en huisstofmijt

De matrasbeschermers AllerZip zijn naast dat ze waterdicht zijn, toch ademend en ideaal tegen Bed Bugs (bedluis) en huisstofmijt. Bedluis en huisstofmijt kunnen namelijk allergieën, eczeem en astma veroorzaken. Deze matrasbeschermers zorgen voor een effectieve bescherming. Bestrijdingsmiddelen zijn vaak ineffectief en het matras moet dan vaak vervangen worden. Daarnaast bieden ze een uitstekende bescherming tegen incontinentie en bedplassen.

Incontinentie matrashoezen

De waterdichte matrashoezen van Deron beschermen uw matras tegen vocht en eventueel vuil om zo de levensduur van uw matras te verlengen. Deze hoezen zijn anti-allergisch, wasbaar en eenvoudig te reinigen met desinfectantia.

Deze hoes is samengesteld uit een bi-elastisch (aan beide zijden rekbaar) doek met een hoogwaardige PU-coating (polyurethaan) dat voor de juiste ventilatie en bescherming zorgt. Met deze 100% waterdichte hoes is het matras altijd volledig beschermd tegen vocht.

Deron biedt naast het Incontinentie Matrashoes ook verschillende zorgmatrassen welke decubitus tegengaan. Deze beschikken over een speciaal traagschuim en hebben een uitstekend draagvermogen. Een voorbeeld hiervan is het Deron Prestige Combi Care AD Zorgmatras.

Eigenschappen matrasbeschermer

Het gebruiken van een matrasbeschermer brengt een aantal voordelen met zich mee, zoals:

  • 100% waterdicht
  • Ademend
  • Hygiënisch
  • Wasbaar
  • Eenvoudig in gebruik
  • Absorberend
  • Verkrijgbaar in verschillende maten
  • Zacht oppervlakte
  • Geschikt voor kinderen
  • Vriendelijk voor de huid

Ideaal voor kinderen

Deze matrasbeschermers zijn ook ideaal voor kinderen die (nog) niet zindelijk zijn. U beschermt het matras tegen plasongelukjes van uw kind.

Wordt een matrasbeschermer vergoed door de zorgverzekeraar?

Matrasbeschermers vallen onder het incontinentiemateriaal welke vergoed kunnen worden door de zorgverzekering. Er moet wel rekening gehouden worden met het eigen risico. Lees voor aanschaf eerst uw polis of neem contact op met uw zorgverzekering of het vergoed wordt. 

Naar boven