Meten & monitoring

Zelf in de gaten houden hoe het met uw bloeddruk of hartslag is gesteld. Meten wat uw lichaamstemperatuur is. Dat kan dankzij een bloeddrukmeter, hartslaghorloges en thermometers. Op deze pagina vindt u een overzicht van de medische hulpmiddelen in de categorie meten & monitoring.

   

Artikelen 1 tot 24 van 29 in totaal

  1. 1
  2. 2
Van laag naar hoog sorteren
29 products found
   

Artikelen 1 tot 24 van 29 in totaal

  1. 1
  2. 2
Van laag naar hoog sorteren
29 products found

Thermometers

De thermometer is een medisch hulpmiddel dat vrijwel iedereen kent. Wanneer er iets is dat u wilt kunnen meten dan is het wel uw lichaamstemperatuur. U zult het vast wel eens hebben meegemaakt dat u zich 's morgens niet zo lekker voelt. Toch bent u van plan gewoon naar uw werk te gaan. Tot blijkt dat u 39 graden koorts heeft. Tenzij u echt niet gemist kan worden, blijft u waarschijnlijk liever enkele dagen thuis om uit te zieken. Ook kan er plotseling sprake zijn een sterke stijging van uw lichaamstemperatuur. Dat kan wijzen op een ontsteking en een signaal zijn om de huisarts te raadplegen. Vooral ook bij kleine kinderen neemt u liever geen risico's bij hoge koorts. Dankzij de thermometer kunt u bij hen snel de temperatuur opnemen en eventueel de huisarts bellen wanneer u het niet vertrouwt. Met behulp van een digitale thermometer meet u de lichaamstemperatuur in 10 seconden. Met een contactloze infrarood thermometer is dat zelfs in een seconde mogelijk.

Bloeddrukmeter

Personen die te maken hebben met hoge bloeddruk zijn erbij gebaat om dit regelmatig te meten. Zo kunt u in de gaten houden of de druk niet te hoog wordt en het eventueel nodig is om een arts in te schakelen. Ook kunt u bijhouden of bepaalde medicijnen aanslaan of een verandering in levensstijl het gewenste effect heeft. Ook bij lage bloeddruk is het nuttig om regelmatig te meten. Het kan namelijk vermoeidheid, duizeligheid of flauwvallen tot gevolg hebben. Wanneer de bloeddrukmeter aangeeft dat de druk te laag is, kunt u snel wat extra zout nemen en mineraal water drinken met een hoog zoutgehalte waardoor de druk meestal weer wat zal stijgen. In onze webwinkel zijn zowel bloeddrukmeters voor de pols als voor de bovenarm verkrijgbaar.

Hartslaghorloges

Een hartslaghorloge is een medisch hulpmiddel dat vaak gebruikt wordt door sporters. Tijdens een duurloop bijvoorbeeld is het goed om te zien wat voor effect dit heeft op het hartritme. De meters die in onze webwinkel verkrijgbaar zijn, kunnen bijvoorbeeld zo worden ingesteld dat er een alarm afgaat wanneer de hoge en lage grens van de hartslag wordt bereikt. Ook andere activiteiten zoals het aantal stappen, de afstand die is afgelegd, de gemiddelde snelheid en het aantal minuten dat de training duurt, worden nauwkeurig in beeld gebracht. Voor personen die lijden aan hartfalen, astma of een chronisch obstructieve longziekte is de Beurer Pulsoximeter zeer geschikt. Dit hartslaghorloge geeft naast de hartslagfrequentie ook de arteriële zuurstofverzadiging (SpO2) weer.

Naar boven