Bloeddrukmeters

Heeft u problemen met een te hoge of een te lage bloeddruk of bent u hier onzeker over? In zulke gevallen is het verstandig om een bloeddrukmeter aan te schaffen. Zo kunt u zelf regelmatig uw bloeddruk controleren. Mocht uw bloeddruk niet in orde zijn, dan kunt meteen een afspraak bij de dokter maken. Een meter komt ook goed van pas als u bezig bent om uw bloeddruk te verbeteren en de veranderingen in de gaten wil houden. In onze webwinkel vindt u diverse bloeddrukmeters van meerdere merken.

   

9 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
9 products found
   

9 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
9 products found

Waarom is de bloeddruk meten belangrijk?

Een bloeddrukmeter wordt vaak gebruikt om een lage of hoge bloeddruk in de gaten te houden. In beide gevallen kan dit zorgen voor nare problemen. Bij een te lage bloeddruk kunt u onder andere last hebben van duizeligheid of flauwvallen. Dit kan veroorzaakt worden door onder andere uitdroging of een hartritmestoornis. Bij een hoge bloeddruk heeft u meer kans om hart- en vaatziekten te krijgen. Door uw bloeddruk regelmatig te controleren kunt u op tijd ingrijpen en ernstige gezondheidsrisico’s verlagen.

Diverse soorten bloeddrukmeters

De bloeddrukmeters in ons assortiment zijn van merken zoals Omron en Beurer. U heeft keuze uit bloeddrukmeters voor de bovenarm en voor de pols. Elke bloeddrukmeter bestaat uit een display, een snoer en een band die u om uw bovenarm of pols dient te bevestigen. Op het display wordt de systole, de diastole en de hartslag weergeven. Dankzij de grote letters kunt u het display eenvoudig aflezen. Bij enkele modellen wordt aan de hand van kleuren aangegeven of uw bloeddruk in orde is.

De meer "simpele" modellen hebben één knop en wanneer u deze indrukt begint direct de meting. Anderen modellen bieden meer opties, maar beide varianten zijn eenvoudig in gebruik dankzij de grote en duidelijke knoppen. Als u de veranderingen in uw bloeddruk in de gaten wil houden kunt u kiezen voor een model met een geheugen. De voorgaande metingen worden dan opgeslagen met de datum en het tijdstip. Deze resultaten kunt u later nog eens opnieuw bekijken.

Andere modellen kunnen het gemiddelde van uw resultaten berekenen. Willen u en uw partner allebei uw bloeddruk in de gaten houden? Dan kunt u het beste kiezen voor een model dat van twee personen de metingen op kan slaan. Een andere zeer handige optie is dat bepaalde bloeddrukmeters een waarschuwing geven als u misschien een hartritmestoornis heeft. U kunt dit dan meteen laten onderzoeken.

Wilt u een bloeddrukmeter kopen en weet u niet zeker welke het meest geschikt is? Als eerste kunt u de verschillende meters met elkaar vergelijken door de omschrijvingen te lezen. Zo kunt u bepalen welke functies wel en niet van belang zijn. Mocht u nog steeds twijfels hebben, dan kunt u contact opnemen met onze specialisten. Zij helpen u bij het vinden van de juiste meter voor u.

Andere medische hulpmiddelen

Het gebruiken van medische hulpmiddelen helpt bij het tijdig ontdekken en in de gaten houden van medische problemen. Naast bloeddrukmeters kunt u in onze webshop terecht voor onder andere diabetes hulpmiddelen en pillen hulpmiddelen.

Naar boven