Mondkapjes & andere beschermingsmiddelen

Mondkapjes kopen is inmiddels de prioriteit geworden van menig Nederlander. Mondkapjes zijn er in verschillende varianten. Zo zijn er niet medische mondkapjes en medische mondkapjes, 2-laagse mondkapjes, 3-laagse mondkapjes en noem maar op. Door het grote aanbod is het juiste mondkapje kopen een hele uitdaging geworden. Hulpmiddelwereld biedt drie verschillende mondkapjes van hoge kwaliteit aan: Chirurgische mondneusmaskers, FFP2 mondkapjes en FFP3 mondkapjes. Kijk hieronder welk mondkapje het beste bij u past.

   

20 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
20 products found
   

20 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
20 products found

Mondkapjes kopen: Wel of niet?

Mondkapjes kopen kan een hele uitdaging zijn als u weinig ervaring heeft met mondkapjes. De ene dag heeft u er weinig mee van doen en de andere dag zit u op internet informatie te verzamelen om mondkapjes te kopen. Het is begrijpelijk als u niet meteen weet welk mondkapje geschikt is voor u. Geen zorgen. Wij doen ons best u een beetje wegwijs te maken.


Mondkapjes kopen bij Hulpmiddelwereld

Mondkapjes kopen bij Hulpmiddelwereld: snel en eenvoudig. Maar.. welke mondkapjes bieden wij aan? Hulpmiddelwereld biedt drie verschillende varianten mondkapjes aan: chirurgische mondneusmaskers type IIR,  FFP2 mondkapjes en FFP3 maskers. Daarnaast bieden we ook mondkapjes voor kinderen aan.

Chirurgische mondneusmaskers type IIR

Een chirurgisch mondneusmasker filtert uitgeademde lucht. De omgeving van de drager wordt zo beschermd tegen druppeltjes die mogelijk zijn ontstaan bij het praten, hoesten en niezen van de drager van het mondneusmasker. Chirurgische mondneusmaskers type IIR laten geen vocht door, in tegenstelling tot de type II variant.

FFP2 mondkapjes

FFP2 zijn mondkapjes die een sterk filtervermogen hebben (minstens 94%). Ze beschermen de drager van het mondkapje tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht. Daarnaast hebben ook een hoog draagcomfort en een goede pasvorm. Het is belangrijk dat een mondkapje goed aansluit aan het gezicht zodat er geen ongefilterde lucht en vocht langs het mondkapje kan komen. Bekijk onze FFP2 mondkapjes assortiment.

FFP3 mondkapjes

FFP3 mondkapjes zijn de mondkapjes in de FFP reeks die de hoogste filterefficiëntie heeft, namelijk minstens 99%. Wilt u dus geen risico lopen en voor maximale bescherming gaan? Dan kunt u het beste voor een FFP3 masker kiezen.

Onze FFP3 maskers zijn van het bekende merk 3M en door de goede kwaliteit en het gebalanceerde ontwerp hebben ze ondanks zo'n hoge filtereffciëntie toch een lage ademweerstand wat het dragen van het masker aangenaam maakt. Door de maximale bescherming en kwaliteit komt u ook wel in een hogere prijsklasse terecht.

Mondkapjes opzetten

Voor een effectieve werking is het noodzakelijk dat u het mondkapje goed opzet. Als het mondkapje niet goed aansluit, kan er namelijk ongefilterde vervuilde lucht langs de randen van het mondkapje komen.

Voordat u het mondkapje gaat opzetten, zorg ervoor dat uw handen goed schoon zijn. Het is ook belangrijk dat als u het mondkapje eenmaal op uw gezicht bevestigd heeft en u zich in een mogelijke besmettingszone heeft bevonden of bevindt dat u de voor- en achterkant van het mondkapje niet meer aanraakt. Indien u het mondkapje af wilt doen, is het noodzaak om deze meteen weg te gooien in een prullenbak. Onderstaande afbeelding laat zie hoe u een mondkapje kunt opzetten. U vindt hier nog een compleet overzicht van de instructies.


Hoe mondkapje opzetten

Naar boven