Pillen hulpmiddelen

Dient u dagelijks of meerdere keren per dag medicijnen te nemen? Dit is niet voor iedereen altijd even eenvoudig. Onthouden om de juiste medicijnen te nemen en in de juiste hoeveelheid gaat niet altijd gaat niet altijd zoals verwacht. Ook het nemen van het medicijn zelf, of om deze uit zijn verpakking te krijgen, kan wel eens een probleem opleveren. Op deze pagina vindt u verschillende soorten pillen hulpmiddelen die kunnen ondersteunen bij het nemen van medicijnen.

   

Artikelen 1 tot 24 van 28 in totaal

  1. 1
  2. 2
Van laag naar hoog sorteren
28 products found
   

Artikelen 1 tot 24 van 28 in totaal

  1. 1
  2. 2
Van laag naar hoog sorteren
28 products found

Pillendoosjes

Pillendoosjes kunnen u helpen herinneren welke pillen u dient in te nemen, in wat voor dosering en wanneer deze ingenomen moeten worden. Deze pillendoosjes werken door middel van verschillende compartimenten. In deze compartimenten kunt u de pillen doen die u op een bepaald moment dien in te nemen. Zo heeft u een beter overzicht van welke medicijnen u wanneer moeten innemen.

Bij Hulpmiddelwereld bieden wij allerlei verschillende soorten pillendoosjes aan. Hieronder vallen pillendoosjes die grote compartimenten hebben waarbij ieder compartiment een losse dag in de week vertegenwoordig, bijvoorbeeld de Pillendoos 7 dagen. Een uitgebreidere pillendoos is de Anabox Pillendoos. Deze bevat 7 verschillende pillendoosjes, elk doosje vertegenwoordigd een dag in de week en beschikt over 5 compartimenten die de dagdelen vertegenwoordigen.

Er bestaan ook pillendoosjes met een alarm, die u dus letterlijk helpen herinneren aan het nemen van uw medicijnen. Een voorbeeld hier van is gelijknamige Pillendoos met Alarm.

Pillen Poppers, medicijnvermalers en pillenvergruizers

Het vergt enkele kracht om een pil uit zijn blisterverpakking te drukken. Voor mensen die deze kracht niet meer hebben en toch onafhankelijk zijn of haar medicijnen willen nemen, is een Pillen Popper handig. Met de Pillen Popper kunt u makkelijk grote en kleinere pillen moeiteloos uit de verpakking drukken. De transparante buis helpt bij het verdelen van de pillen. Ideaal als u krachtverlies in uw hand ervaart, maar toch uw pillen zelfstandig wilt nemen!

Het innemen van medicijnen/pillen gaat niet altijd even gemakkelijk. Dit kan komen door de grote van het medicijn, maar kan ook veroorzaakt worden door andere redenen. Wij hebben verschillende soorten hulpmiddelen die u kunnen helpen bij het innemen van medicijnen/pillen.Zo kunt u gebruikmaken van een zogenoemde 'medicijnmaler'. Onze Medicijnvermaler Silent Knight vermaalt verschillende soorten pillen tot poedervorm. Dit maakt het mogelijk om de medicijnen te vermengen met bijvoorbeeld voedsel of drank. Deze medicijnvermaler vereist bijna geen kracht om deze te gebruiken wordt veelvuldig ingezet in zorgcentra en ziekenhuizen.

Een meer eenvoudige variant van de medicijnvermaler is de pillenvergruizer. Het principe is hetzelfde, de vergruizer maalt pillen in poeder door simpele draaibewegingen.

Naar boven