Looprekken

Heeft u moeite met lopen maar wilt u dit wel zelfstandig kunnen doen? Een looprek is dan een handig hulpmiddel. Dit speciale rek biedt steun en het helpt u bij het bewaren van uw evenwicht. U loopt daardoor veel minder risico om te vallen zodat u veilig kan lopen. Op deze pagina kunt u alle looprekken in ons aanbod bekijken.

   

3 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
3 products found
   

3 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
3 products found

Wat is een looprek?

Een looprek heeft vier poten en het bevat handvaten aan de bovenkant. De bovenkant die de poten met elkaar verbindt zit aan de voorkant van het rek. Hierdoor heeft u genoeg ruimte om tussen de poten in te staan. De poten zijn met een extra stang verbonden in het midden zodat het looprek een stevige constructie heeft. U gebruikt het looprek door de handvaten vast te pakken. Vervolgens tilt u het looprek iets op en verplaatst u het naar voren. Als het looprek weer op de grond staat kunt u een stap naar voren zetten. Dit herhaalt u steeds om u zich veilig te verplaatsen.


Diverse soorten looprekken

In principe zijn alle looprekken qua constructie ongeveer hetzelfde, alleen ze verschillen onderling door extra toevoegingen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een model dat wordt geleverd met zijzakken, glides en wielen. In de zijzakken kunt u bijvoorbeeld boodschappen leggen. Door de wielen en glides kunt u het looprek afstemmen op uw behoeften.


Looprek met wielen

Twijfelt u over looprek met wielen of een looprekje zonder wielen? Als u moeite heeft om te tillen is een looprek met wielen de beste keuze. Een goed voorbeeld is het looprek op 2 wielen van Able2. Het rek bevat dan scharnieren waardoor het rek met u mee beweegt. De wieltjes maken het mogelijk om makkelijk manoeuvreren, ook in smallere ruimtes. De wieltjes zijn geschikt voor elk oppervlak en de rollator met wielen is verkrijgbaar in antraciet, roze en blauw.

Twijfelt u over looprek met wielen of een looprekje zonder wielen? Wij bieden meerdere varianten aan. Deze kunnen makkelijk meegenomen worden dankzij het kleine formaat na het opvouwen. Voordelen van een looprek ouderen.


Inklapbaar looprek

Wilt u een inklapbaar looprek kopen? Wij bieden meerdere varianten aan. Deze kunnen makkelijk meegenomen worden dankzij het kleine formaat na het opvouwen. Dit zijn onze inklapbare looprekken:

Hugo opvouwbaar looprek: Dit inklapbaar looprek die wordt geleverd met handige zijtassen, twee wieltjes twee glides (als u liever geen wieltjes onder uw looprek heeft). Deze kan dus ook dienen als looprek met wielen.

Het Able2 looprek met wielen: De koning onder de inklapbare looprekken. Dit looprek is eenvoudig en snel inklapbaar met een simpele vingerbeweging. Nadeel is dat dit looprek wel met wieltjes komt.

Opvouwbaar Looprek Luxe van Able2: Dit is ons meest basic looprek. Stevig, makkelijk inklapbaar en goedkoop.


Voordelen van een looprek ouderen

Ondersteunt in evenwicht, verkleint de kans op valpartijen: Een looprek kan een uitkomst bieden als mensen slecht ter been zijn of moeite hebben om het evenwicht te bewaren. De kans is groot dat u dan bang bent om te vallen en minder vaak zelfstandig kunt en wilt lopen. Door een looprek te gebruiken kunt u vaker op pad gaan zonder dat u van een ander afhankelijk bent. U kunt dan bijvoorbeeld makkelijker naar de supermarkt of u gaat sneller een rondje lopen. Looprekken kunnen zowel buiten als binnen gebruikt worden.

Kan ook fungeren als sta-op-hulp: Heeft u ook moeite met opstaan? Dan is een looprek dat tevens als een sta-op-hulp functioneert ideaal. Deze variant is voorzien van twee uitschuifbare stangen. De verzorger houdt de stangen dan aan de bovenkant vast zodat het rek stabiel blijft staan. U kunt dan dezelfde stangen lager vastpakken om uzelf omhoog te trekken. Deze methode is veel veiliger en minder inspannend dan wanneer een verzorger u omhoog tilt. Als u het rek als looprek wilt gebruiken kunt u de stangen weer inschuiven.


Looprek kopen of een looprek huren?

Een looprek kopen is voornamelijk handig als u het looprek voor een langere of onbepaalde tijd nodig heeft. U heeft het looprek dan altijd tot uw beschikking, ook als u het looprekje later weer nodig blijkt te hebben.

 Een looprek huren kost ongeveer 5 euro per week tot 1 euro per dag. Het huren van een XL looprek is meestal duurder. Voor kortere periodes is het wellicht voordeliger om een looprek te huren. Voor langere periodes of als u uw looprekje altijd tot uw beschikking wilt hebben dan is een looprek kopen de beste optie. Het looprekje is in dat geval van u, dus u kunt er dan ook mee doen en laten wat u wilt!

Bij Hulpmiddelwereld verkopen we alleen looprekken. Nog vragen over onze looprekken? Neem dan gerust contact met ons op. 


Uw mobiliteit verbeteren met andere loophulpmiddelen

Looprekken zijn slechts één van de vele opties die wij aanbieden op het gebied van mobiliteit. Als dit niets voor u is of niet toereikend is, kunt u ook een kijkje nemen bij de lichtgewicht rollators en scootmobielen. Deze producten zorgen ervoor dat u langere afstanden af kan leggen op een veilige manier.

Naar boven