Rollators

Zoekt u een standaard rollator, een lichtgewicht rollator of een rollator die perfect is voor gebruik binnenshuis? Dan bent u bij Hulpmiddelwereld aan het juiste adres! Bij ons vindt u altijd wel een rollator die voldoet aan al uw wensen.

Online keuzehulp voor de beste rollator

Op zoek naar de beste rollator? Bij Hulpmiddelwereld begrijpen we dat het kiezen van een goede rollator niet gemakkelijk is. Daarom hebben we een 'keuzehulp' ontwikkeld. Druk op onderstaande knop om onze keuzehulp te starten en bekijk direct welke rollator het beste bij uw situatie past. Persoonlijk advies nodig? Neem gerust contact met ons op!

   

Artikelen 1 tot 24 van 92 in totaal

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Van laag naar hoog sorteren
92 products found
   

Artikelen 1 tot 24 van 92 in totaal

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Van laag naar hoog sorteren
92 products found

Een rollator kopen: wij leggen u exact uit waar u rekening mee dient te houden

Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze in uw zoektocht naar een rollator. Uit ervaring weten wij dat het kiezen van de meest geschikte rollator vaak moeilijker kan zijn dan gedacht. Hier willen wij graag bij helpen door u alle informatie te verstrekken die nodig is bij het kopen van een rollator. Zo weet u precies waar u op moet letten bij het kopen van een rollator en wat bijvoorbeeld de verschillen zijn tussen een binnen- of buiten rollator, welk materiaal u dient te kiezen en wat verschillende eigenschappen inhouden.

Wij vinden het net zo belangrijk dat u een rollator aanschaft die past bij al uw wensen en behoeften. Zo kunt u nog jaren vooruit met uw keuze. In dit artikel worden de volgende vragen beantwoord. Zo krijgt u een volledig beeld van wat er beschikbaar en mogelijk is.

U kunt onderstaande inhoudsopgave gebruiken om eenvoudig door de tekst te navigeren.

Plooibare rollators

Plooibare rollators is een populair rollator segment. Het merendeel van de rollators die er op de markt zijn plooibaar. Ook een groot deel van de rollators die  Hulpmiddelwereld aanbiedt, zijn plooibaar. Kijk hier voor ons volledige assortiment plooibare rollators.

Rollators vergelijken

Rollators vergelijken is lastig met zoveel verschillende aanbieders en keuze die zowel online als in de "echte" wereld te vinden zijn. Alle rollators vergelijken is een onmogelijke taak, maar er kunnen wel een aantal kenmerken van rollators vergeleken worden. Op basis daarvan kunt u bepalen welke rollator of welke soort rollator het beste bij u past. Denk hierbij aan kenmerken zoals het gewicht van een rollator, de grootte, of die opvouwbaar is en noem maar op. Hieronder zullen we een aantal kenmerken van rollators vergelijken.

Rollator Inhoudsopgave

1. Waar gaat u de rollator voornamelijk gebruiken: binnen, of binnen en buiten

2. Dient de rollator vaker vervoerd te worden?

3. Gaat u de rollator vaak en voornamelijk buiten gebruiken?

4. Wanneer kies ik voor een XL-rollator?

5. Ik wil de rollator vaker mee op reis wil nemen, welke kies ik dan?

6. Wat is een Rollator / Rolstoel combinatie?

7. Hoe weet ik welke maat rollator ik nodig heb?

8. Hoe stel ik de rollator op de juiste hoogte in?

9. Ik heb een rollator nodig voor een specifieke aandoeningWaar moet ik beginnen bij de keuze voor een rollator?

Laten we bij de allereerste stap beginnen: u dient of wenst een rollator aan te schaffen vanwege uw veiligheid, stabiliteit en mobiliteit. Hierin is het belangrijk dat u eerst voor uzelf een aantal vragen beantwoord. Zo krijgt u een goed beeld welke rollator toereikend is. In bovenstaande video wordt kort uitgelegd waar u op dient te letten. Onderstaande vindt u een combinatie van vragen die wij aan de klant stellen en de klant aan ons:

1. Wenst u een rollator voor binnen & buiten of enkel voor binnen?

Wanneer u bij deze vraag antwoord dat u de rollator enkel binnenshuis gaat gebruiken dan zou u er ook voor kunnen kiezen om een binnenhuis rollator aan te schaffen. Let wel op: deze zijn echt enkel geschikt voor binnenshuis, mocht u in de toekomst de rollator wel nog buiten gaan gebruiken dan raden wij geen binnenhuis rollator aan. De wielen van een binnen rollator zijn namelijk totaal ongeschikt voor de oneffenheden in het trottoir buiten.

Meer informatie over de keuze voor een binnen rollator

Een binnenhuis rollator is extra wendbaar, is extra compact, is vaak opvouwbaar en heeft speciale wielen die de vloer in uw huis beschermen tegen eventuele beschadigingen. Meestal heeft een binnenhuis rollator ook standaard een dienblad. Zo kunt u op een veilige manier hapjes of dranken vervoeren thuis. Een rollator die geschikt is voor buiten is vaak ook geschikt voor binnen, maar deze hebben dan meestal andere eigenschappen en functionaliteiten die niet persé afgestemd zijn voor binnen. De extra wendbaarheid, de speciale binnenhuis wieltjes en een vast dienblad erop zijn over het algemeen niet terug te vinden op een rollator die ook geschikt is voor buiten. Deze hebben wel prima wielen (ook voor binnen), maar dit zijn vaak wel grotere wielen die buiten meer schokken absorberen.

Een dienblad behoort ook bij deze rollators tot de mogelijkheid, maar zit er niet standaard op vast zoals bij een binnen rollator. Verder is de bouw van een buiten rollator wat steviger/robuuster, omdat de binnen rollators met hun compactheid zijn afgestemd op wendbaarheid binnen kleine ruimtes in een huis.

Voorbeelden van een binnen rollator zijn de INDOOR Rollator en de Let’s go Indoor Rollator.

Bent u specifiek opzoek naar een rollator voor binnens huis? Dan kunt u de categorie Binnen Rollators raadplegen voor al onze rollators specifiek en enkel geschikt voor thuis. Hier vindt u ook extra uitleg!

Wanneer u de rollator ook voor buiten gaat gebruiken doorloop dan nog de volgende vragen.

2. Dient de rollator vaker vervoerd te worden?

Deze vraag stellen wij altijd als twee vraag, omdat het mede bepaald welke eigenschappen een rollator moet bevatten. Gaat de rollator bijvoorbeeld vaak mee in een auto, de bus of de trein? Dan raden wij altijd opvouwbare rollator aan. Het liefst een rollator waarbij u aan het zitje kunt ‘trekken’ zodat de rollator horizontaal opvouwt: beide handvatten / zijwielen komen naar elkaar toe. Onder een lichtgewicht rekenen wij meestal een rollator die minder weegt dan 8 kg. Deze zijn vaak ook opvouwbaar. Voorbeelden hiervan zijn de Topro Troja 2G, Rehasense Carbon Rollator of de Trust Care Lets Fly. Dit zijn rollator die lichtgewicht zijn en waarbij u de rollator dus horizontaal opvouwt.

Maakt het u niet uit of de rollator horizontaal opvouwt (met de handvatten naar elkaar toe) en mag de rollator ook opvouwbaar zijn doordat de achterste wielen naar de voorste wielen klappen? Dan kunt u kiezen voor bijvoorbeeld een Provo Lichtgewicht Rollator of de Movelight Rollator.

Onderstaande ziet u de twee verschillende manieren waarop rollators opvouwbaar zijn:

Opvouw standen rollators

Een rollator die horizontaal opvouwt heeft altijd een flexibele zitting, daar waar een rollator die opvouwt met de achter- en voorwielen naar elkaar meestal een robuust kussen als zitting heeft. Wilt u meer weten over onze lichtgewicht rollators? Bekijk dan onze categorie Lichtgewicht Rollators. Hier voorzien wij u van meer informatie en kunt u ook kiezen om de producten te ‘filteren’ op opvouwbaar.

3. Gaat u de rollator vaak en voornamelijk buiten gebruiken?

Wanneer u de rollator vaak en voornamelijk buiten gaat gebruiken dan kunt u gaan bepalen welke eigenschappen deze rollator moet bevatten. Wij sommen de eigenschappen even voor u op en de verschillende mogelijkheden per eigenschap:

Eigenschap 1. Het materiaal

Het materiaal van een rollator is altijd belangrijk, of u deze nou enkel voor binnen of ook voor buiten wenst aan te schaffen. De twee meest gangbare materiaalkeuzes zijn Staal en Aluminium. Sinds kort is daar ook Carbon bijgekomen.

Een stalen rollator betreft vaak en wat robuuster, ouderwets model en zal meestal ca. 12 kg wegen. Dit scharen wij dan ook niet onder een lichtgewicht model en raden wij niet aan wanneer u de rollator vaak meeneemt met de auto, bus of trein.

Een aluminium rollator is al snel een lichtgewicht rollator. Mensen denken wel eens dat een aluminium rollator minder stevig gaat zijn dan eentje van staal. Zolang de rollator niet met meer dan 150 kg belast gaat worden dan is dit zeker niet het geval. Aluminium is meer dan toereikend voor mensen tot 140 kg en brengt het voordeel met zich mee dat de rollator meestal maar ca. 7 a 8 kg weegt.

Wilt u echt een extreem lichte rollator? Dan kiest u voor het materiaal Carbon. Carbon is niet alleen zeer stevig (bijna onverwoestbaar), maar is ook zeer licht. Zo weegt onze Athlon Carbon rollator ca. 5.1 kg. Logischerwijs komt u dan in een hogere prijsklasse, maar dit dient u altijd af te wegen tegen de frequentie van het gebruik en de maten waarin de rollator vervoerd gaat worden.

Eigenschap 2. de wielen van de rollator

Dit is na het materiaal eigenlijk één van de belangrijkste eigenschappen van een rollator die u buiten gaat gebruiken. De wielen van een rollator bepalen namelijk het comfort. Het eerste verschil tussen de wielen zijn luchtbanden of massieve banden. Luchtbanden zijn in principe ouderwets en achterhaald. Luchtbanden kunnen namelijk lek raken, maar dit kunnen massieve banden niet. Het is een misvatting als mensen denken dat luchtbanden comfortabeler en meer schok dempend zijn dan massieve banden.

Massieve banden klinkt wel alsof u banden van beton krijgt, maar dit is gewoon de benaming voor banden die niet gevuld met lucht zijn.

Wij raden dan ook altijd een rollator aan met massieve banden, als u echt een rollator wilt kiezen met luchtbanden dan bent u daar uiteraard helemaal vrij in. Maar massieve banden zijn duurzamer en comfortabeler. Zo zijn de massieve banden van bijvoorbeeld de Topro Troja modellen (m.u.v. de classic) ‘Gel Banden’. Deze zijn extreem schok dempend en u zult merken dat oneffenheden in het wegdek/trottoir u een stuk minder tot last zijn.

Deze soort banden zijn veelal op iets duurdere modellen terug te vinden. Modellen met massieve banden die niet persé als gel gecategoriseerd worden zijn ook zeker prima. Echter, zal er altijd een comfortverschil in zitten. Dat mag ook wel voor de prijsverschillen.

Een Rollator met extra grote voorwielen

Verwacht u veel kleine obstakels/verhogingen tegen te komen bij u in de buurt wanneer u gaat wandelen met de rollator? Een rollator met grote voorwielen maakt het nemen van kleine obstakels makkelijker. Waar u bij een standaard rollator de voorwielen van de grond moet tillen om dit obstakel te nemen, is dit bij een rollator met grote voorwielen meestal niet nodig.

U kunt de rollator eenvoudiger over deze kleine verhogingen duwen.

Eigenschap 3. De extra opties op de rollator

Nu u eventueel voor uzelf helder heeft welk soort rollator u dient te kiezen, gekeken naar: het gebruik (binnen/buiten), de opvouwbaarheid, de materiaalkeuze (het gewicht) en de soortwielen kunt u gaan nadenken over welke extra opties u wenselijk / nodig vindt.

Meestal wordt een rollator standaard geleverd met een boodschappentas(je), boodschappennetje of mand(je). Dit is afhankelijk van het model dat u kiest. Een boodschappennetje is meestal geheel open aan de bovenkant. Een boodschappentas kan verschillende sluitingen hebben, namelijk: een rit, klittenband, of trektouw sluiting. Een mandje is vaker te vinden op de stalen rollators of de drie wiel rollators.

U kunt vaak als extra kiezen voor een rugband en een stokhouder. Een rugband is meestal eenvoudig te bevestigen en ondersteunt u tijdens het zitten op de rollator. Zo kunt u hier prettig tegen aan leunen. Een stokhouder bevestigt u ook meestal zonder al te veel moeite en zo kunt u altijd op een veilige en comfortabele manier een wandelstok meenemen.

Dient u echt opties te hebben die gepaard gaan met een specifieke aandoening? Dan raden wij u altijd aan om contact met ons via telefoon of e-mail contact met ons op te nemen. Zo kunnen wij u persoonlijk adviseren en bespreken wat wij voor u kunnen betekenen. Standaard vindt u wel op onze website rollators met onderarmschalen.

4. Wanneer kies ik voor een XL-rollator?

Een XL rollator wordt aangeraden wanneer u ca. meer dan 140kg weegt. Het is dan de meest verantwoorde manier om er zeker van te zijn dat u voldoende ondersteund wordt. Zowel bij het plaatsnemen op de rollator als het voortduwen ervan.

5. Ik wil de rollator vaker mee op reis wil nemen, welke kies ik dan?

Voor mensen die echt nog vaker bijvoorbeeld het vliegtuig nemen naar een heerlijk warm (of koud) land zijn speciale rollators ontwikkeld. Deze worden meestal ook letterlijk Reis Rollators genoemd. Het voordeel van deze rollators is dat deze dubbel opvouwbaar zijn. Onderstaande laten wij u zien hoe dit eruit ziet:

Reis Rollator Topro Troja Oydsse

Deze rollators worden meestal geleverd inclusief een reis tas. De rollator past dan dubbel opgevouwen in deze tas en kunt u ze heel eenvoudig meenemen.

6. Wat is een Rollator / Rolstoel combinatie?

Wanneer u zo lang mogelijk zelfstandig wilt lopen, maar dit niet altijd voor langere periodes gaat, dan kunt u kiezen voor een Rollator / Rolstoel combinatie. Zo kunt zelf zo lang mogelijk lopen en wanneer het niet meer gaat bouwt u deze binnen een paar minuten om tot een rolstoel. U kunt van even rusten en voortgeduwd worden door een partner, familielid of kennis.

7. Hoe weet ik welke maat rollator ik nodig heb?

De meeste rollators zijn qua handvatten in hoogte verstelbaar. Zo zijn er ook veel rollators niet in verschillende maten te verkrijgen, maar dit zijn wel vaak wat oudere modellen. Nieuwere modellen zijn meestal wel in verschillende maten te krijgen.

Het is belangrijk dat u rekening houdt met de zithoogte van de rollator en de maximale/minimale instelbare hoogte van de handvatten. Wanneer u zit op de rollator dient u namelijk altijd met u voeten goed aan de grond te komen. Het liefst met de knieën in een hoek van ca. 90 graden.

Komt u niet goed met uw voeten aan de grond? Dan dient u een kleinere rollator, eventueel een maat Smaal te nemen. Komt u prima met uw voeten aan de grond, maar komen uw knieën echt boven uw heupen uit? Dan dient u voor een groter model te kiezen.

Wanneer de handvatten niet correct op uw lengte in te stellen zijn dan dient u ook een groter of kleiner model te nemen. Wilt u weten hoe u de handvatten op voor u de juiste hoogte afstelt? Bekijk dan onze speciale pagina: Hoe stel ik de hoogte van een rollator in.

Bent u wat zwaarder of breder gebouwd? Neem dan een XL rollator in overweging, hierin is het ook belangrijk dat u rekening houdt met het maximaal gebruikersgewicht van de rollator.

8. Hoe stel ik de rollator op de juiste hoogte in?

U wilt of heeft een rollator bij ons of ergens anders gekocht en wilt weten hoe u de rollator op de juiste, veilige hoogte afstelt. Wij hebben een pagina toegewijd aan het correct instellen van de rollator. Als u klikt op “Hoe stel ik een rollator veilig af’ leggen wij u precies uit wat er nodig is om de rollator juist in te stellen.

9. Ik heb een rollator nodig voor een specifieke aandoening

Is een standaard rollator voor uw situatie niet toereikend? Er zijn altijd speciale aanpassingen aan rollators te realiseren of zelfs speciale rollators beschikbaar. Bijvoorbeeld een rollator voor mensen met parkinson, rollators met een eenzijdig remsysteem, rollators met onderarmschalen.

Deze rollators staan niet allemaal op onze website, omdat dit hele specifieke producten zijn. Wij kunnen wel altijd in overleg met u tot een geschikte oplossing nemen. Neem dan via e-mail of tijdens kantooruren contact met onze klantenservice op. U zult altijd persoonlijk geholpen worden! Kunnen wij u niet helpen? Dan verwijzen wij u altijd door naar iemand die dit wel kan.

Extra tips bij het gebruik van uw rollator

 • Wanneer u op de rollator gaat zitten: zorg er dan altijd voor dat de parkeerrem is ingeschakeld. U zet de rollator op de parkeerrem door beide handvatten naar beneden te duwen totdat deze klikken.
 • Bij het vervoeren van de rollator, kijk dan bij het uitstappen altijd even of uw boodschappennetje of boodschappentasje er nog goed aan zitten. Helaas horen wij vaker dat mensen deze in de taxi of bus verloren zijn.
 • Let bij het uitklappen van de rollator ook altijd goed op uw vingers en dat de rollator weer volledig goed is uitgeklapt. Soms moet er dan een klik geluid zijn, test altijd even de stevigheid.
 • Let altijd op bij het gebruik van een rollator bij glad weer, dit klinkt logisch, maar met elke rollator is het eigenlijk onverantwoord om bij ernstig glad weer erop uit te gaan.
 • Vermijd eventuele taken, deze kunnen tussen de wieltjes komen en ongelukken / beschadigingen veroorzaken.

Een rollator kopen bij Hulpmiddelwereld

Een rollator kopen kan eenvoudig en snel bij Hulpmiddelwereld. We hopen dat we u een beetje wegwijs hebben gemaakt in waar u op kunt letten met het aanschaffen van een rollator. Mocht u toch nog twijfelen of vragen hebben over rollators dan kunt u ons gerust bellen. We bespreken dan samen welke rollator het meest geschikt is voor u.

Naar boven