Carbon rollators

Een carbon rollator is een rollator die vervaardigd is uit carbon en daardoor ultralicht is. Het is een van de betere materialen waar een rollator uit kan bestaan en biedt naast lichtgewicht ook grote stevigheid. De Rehasense Server CF is een van de lichtste rollators in zijn categorie en weegt nog geen 5,1 kg. Zoekt u dus een stevige, maar toch lichte rollator die u makkelijk kunt tillen en u stabiliteit biedt? Dan is een carbon rollator zeker het overwegen waard!

   

1 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
1 products found
   

1 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
1 products found

Wat is een carbon rollator?

Een carbon rollator is, de naam zegt het al, een rollator die grotendeels gemaakt is van carbon. Carbon wordt in de volksmond ook wel koolstofvezel genoemd.

Door de eigenschappen van carbon zeer geschikt voor producten waar grote sterkte, een laag gewicht en grote stijfheid gewenst zijn. Daarom wordt het ook vaker gebruikt in de luchtvaart en de auto-industrie. Doordat carbon sterker dan staal is en lichter dan aluminium wordt het dus vaker gebruikt om carbon rollators van te maken.

Doordat carbon rollators zo licht en steving zijn, bieden ze ook veel stabiliteit. Gewicht en veiligheid is natuurlijk waar het om draait bij carbon rollators. Een voorbeeld van een carbon rollator die stevigheid en stabiliteit biedt, is de Rehasense Server CF. Deze carbon rollator heeft een gewicht van nog geen 5,1 kg en is daarmee makkelijk de stoep op te tillen of de auto in te tillen.

Een carbon rollator is dus ideaal als u niet meer zo zwaar kunt tillen, maar toch een stevige en stabiele rollator zoekt.

Welke carbon rollators zijn er?

Carbon rollators zijn in verschillende maten en prijsklassen verkrijgbaar. Bij Hulpmiddelwereld bieden we de Rehasense Server CF aan. Dit is een rollator gemaakt van hoogwaardige carbonvezels. De Rehasense Server is makkelijk in gebruik en oogt stijlvol. Met een gewicht van nog geen 5,1 kg is het een van de lichtste rollators. Naast dat de Rehasense Server stevig en licht is, is de rollator van carbon ook nog opvouwbaar. Erg handig als u van plan bent de rollator vaker mee te nemen in de auto of het openbaar vervoer.<br\> Door het het ergonomische ontwerp van het frame en de handvatten is de Rehasense Server makkelijk te wenden en heeft het een kleine draaicirkel. Er is een rugsteun bij te bestellen voor deze carbon rollator.

Wat zijn de alternatieven voor rollators van carbon?

Er zijn een aantal opties als alternatief voor een carbon rollator. Qua materiaal moet u denken aan rollators van staal of rollators van aluminium.

Het aanbod stalen en aluminium rollators is wat groter. Er is dus meer keuze gezien deze materialen wat langer in gebruik zijn voor rollators. Tevens zijn deze overall ook wat goedkoper dan carbon rollators gezien ze zwaarder zijn dan carbon rollators. Indien u dus naar een budget rollator zoekt of u niet van plan bent uw rollator vaker te vervoeren in het openbaar vervoer of in de auto kunt u een stalen of aluminium rollator overwegen.

Twijfelt u nog welke rollator nu geschikt is voor u? Dan is onze keuzehulp voor rollators (onderaan de pagina) er om u op weg te helpen! Maar neem ook gerust contact op met ons en dan kijken we samen welke rollator past bij uw situatie.

Naar boven