Lichtgewicht rollators

Dat is pas Service Niet goed? Gratis Rollator ophaalservice bij u Thuis

   

24 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
24 products found
   

24 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
24 products found

Kenmerken van een lichtgewicht rollator

In deze categorie vindt u al onze Lichtgewicht Rollators. Een Lichtgewicht Rollator is meestal een rollator onder de 8 kg en vervaardigd uit aluminium of carbon. Het is ook de meest verstandige keuzen wanneer u opzoekt bent naar een stevige, praktische rollator. Een Lichtgewicht Rollator is namelijk over het algemeen zeer wendbaar en vereist minder kracht om voort te duwen. U zult al snel merken dat een Lichtgewicht Rollator makkelijker meegenomen kan worden in de auto, bus of trein.

Een lichtgewicht rollator is voorzien van drie of vier wielen. Op alle rollators zijn deze wielen zeer wendbaar, waardoor u ook in kleine ruimtes profijt ervan heeft. Bij ieder model is het ook mogelijk om de handvatten als het ware naar beneden te 'klikken'. U zet dan de rollator op de handrem. Hierdoor kunt u veilig op het zitje van de rollator plaatsnemen of deze parkeren op een helling.

De meeste modellen zijn voorzien van opbergmogelijkheden. U kunt daardoor eenvoudig spullen meenemen of boodschappen doen. Deze opbergmogelijkheden zijn bij elk model weer anders. Veel modellen hebben een mandje, een zak of een tas aan de voorkant. Bij andere modellen zijn de tassen verwerkt in de zijkanten. Vaak zijn de tassen voorzien van een ritssluiting zodat uw spullen goed opgeborgen zijn.

In de categorie lichtgewicht rollator opvouwbaar vindt u diverse modellen die u tot een compact formaat kunt opklappen. Bij de meeste modellen kan dit door aan een 'lus' op het zitje te trekken, de rollator vouwt dat horizontaal op. Dit is zeer praktisch als u de rollator vaker mee gaat nemen. De rollator kan dan eenvoudig in de achterbak van een auto worden gelegd.

Wilt u een lichtgewicht rollator kopen en heeft u meer informatie nodig? U kunt dan de productomschrijvingen raadplegen van de modellen die u aanspreken. Twijfelt u nog steeds? Neemt u dan gerust contact op met onze specialisten. Zij kunnen uw vragen beantwoorden en helpen bij het uitzoeken van een rollator die voor u geschikt is.

Voordelen van een lichtgewicht rollator

Een lichtgewicht rollator is gemaakt van stevige maar lichte materialen, zoals carbon of aluminium. De meeste modellen wegen niet meer dan 8 kilo. Zo weegt onze Carbon Rollator zelfs maar 5.1 kg. De lichtgewicht eigenschappen zorgen ervoor dat de rollators voldoende steun bieden terwijl ze tegelijkertijd makkelijk in gebruik zijn. Het voortduwen van de rollator kost weinig moeite en het is makkelijker om over kleine verhogingen heen te komen. Deze eigenschappen komen erg goed van pas als u er nog graag op uit gaat. 

Kent u de Reis Rollator al?

Er bestaan ook lichtgewicht reis rollators. Dit zijn lichtgewicht rollators die u dubbel kunt opvouwen waardoor deze nog compacter zijn en vervoerd kunnen worden in een bijgeleverde tas. Ideaal om mee te nemen in het vliegtuig of in een laadruimte van een bus. Voorbeelden hiervan zijn de: Topro Odyssé en de Track Rollator.

Meer opties voor de mobiliteit

Mobiliteit is erg belangrijk op een oudere leeftijd, aangezien u dan nog op pad kunt gaan. In onze webshop bieden wij dan ook meerdere producten aan om u daarbij te helpen. Middelen zoals looprekken en scootmobielen maken het weer mogelijk om veilig te wandelen of om grotere afstanden af te leggen. Een looprek kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Met een scootmobiel kunt u zonder lichamelijke inspanning uzelf verplaatsen.

Naar boven