Rollators met luchtbanden

Rollators met luchtbanden zijn populair vanwege het comfort dat ze bieden. Doordat de rollators luchtbanden hebben, rijden ze comfortabeler over drempels, stoepranden en andere hindernissen heen. U kunt zo een stuk zorgelozer uw dagelijkse ommetje maken of boodschappen doen. Indien u ook bospaden, grasvelden en andere terreinen wilt bewandelen met uw rollator, is de Trionic Veloped het overwegen waard.

   

1 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
1 products found
   

1 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
1 products found

Wat zijn rollators met luchtbanden?

Rollators met luchtbanden zijn rollators met banden die speciaal zijn ontworpen om makkelijker en comfortabeler over ongelijke, hobbelige wegdekken en terreinen te wandelen. Luchtbanden zorgen voor demping en rijden met veel minder trillingen over een hobbelig terrein. Dit komt door de balans die luchtbanden creëert met betrekking tot vering en rolweerstand. Rollators met luchtbanden bieden u de mogelijkheid om gemakkelijker bijvoorbeeld een stoeprand of over een drempel op of over te gaan.

Wat zijn de voordelen van een rollator met luchtbanden?

Een rollator met luchtbanden heeft een aantal voordelen. Doordat vering en rolweerstand in balans zijn, zijn deze rollators met weinig kracht vooruit te duwen en tril die niet veel, ook niet op een hobbelig wegdek zoals kinderkopjes. Zeker voor mensen met gevoelige polsen, schouders, rug en handen is dit extra voordelig. Ook zij kunnen dan comfortabel de rollator voortduwen zonder dat het te veel druk uitoefent op hun handen, armen en rug, ook over oneffen terreinen.

Een rollator met luchtbanden geven u ook de mogelijkheid meer actievere en uitdagende routes te kiezen. Doordat ze zo prettig wandelen, kan het u stimuleren om meer te wandelen of meer uitdagende routes te nemen die u met een normale rollator niet zou nemen.

Voor wie is rollator met luchtbanden geschikt?

In principe is een rollator met luchtbanden geschikt voor iedereen die vaker op oneffen terreinen loopt. Het is zeker aan te raden indien:

  • U zoveel mogelijk schok- en trilvrij wilt rijden met uw rollator
  • U last heeft van gevoelige handen, armen of rug en een rollator zoekt die makkelijk vooruit te duwen is zonder al te veel weerstand te bieden
  • U last heeft van pijnlijke gewrichten of artrose
  • U niet zoveel energie heeft om een rollator vooruit de duwen
  • U in een hobbelige of oneffen directe omgeving woont
  • U actievere wandelingen wilt maken, hiervoor is de Trionic Veloped perfect

Alternatieven voor een rollator met luchtbanden

Uiteraard zijn er ook alternatieven voor rollators met luchtbanden. Denk hierbij aan rollators met harde banden, semi banden en zachte banden. Heel kort het verschil tussen de drie alternatieven banden:

Harde rollator banden

Dit zijn veelal kleine banden en zijn maar een klein beetje in te drukken. Zo zijn relatief zwaar. Het voordeel van deze banden is dat ze erg sterk en slijtvast zijn. Het nadeel is dat ze de rollator iets verzwaren en relatief veel trillingen doorlaten. Indien u de rollator veel binnen gaat gebruiken, is dit prima.

Semi rollater banden

Dit zijn de banden die tussen hard en zacht inzitten. Deze banden hebben een dunner laagje rubber op de velg waardoor ze ook iets makkelijker in te drukken zijn. Het voordeel van dit dunnere laagje is dat het de rollator ook lichter maakt. Ook dit materiaal is slijtvast en sterk. Deze banden absorberen trillingen tijdens het wandelen iets beter dan de harde banden.

Zachte banden

Dit zijn de nieuwste soort banden voor rollators. Deze banden worden veelal gebruikt voor iets sportievere rollators die ook voor de iets actievere doeleinden wordt gebruikt. Deze banden kunnen het makkelijkst worden ingedrukt. Er zit geen lucht in dus ze zijn lekvrij en ook slijtvast. Omdat ze zo zacht zijn, absorberen ze ook de meeste trillingen. Tevens geven deze banden ook meer grip en stabiliteit. Dit zorgt er wel voor dat ze iets stroever draaien om ruwere ondergronden dan hardere banden, omdat ze dus iets meer weerstand bieden door de groede grip de ze hebben. Deze banden zijn veelal ook iets groter zodat ze grotere obstakels en hindernissen makkelijker kunnen nemen.

Welk type band het meest geschikt is voor u hangt dus af voor welke doeleinden u de rollator gaat gebruiken en op welke soort ondergrond u de rollator voornamelijk gaat gebruiken. Bekijk ook ons complete overzicht van rollators.

Naar boven