Rolstoelen

Bent u op zoek naar een degelijke rolstoel? Hulpmiddelwereld heeft een breed assortiment aan rolstoelen voor verschillende budgetten. Bekijk hieronder ons assortiment rolstoelen. Mocht u er niet uitkomen welke rolstoel het beste bij u past dan kunt u altijd contact opnemen met onze kundige klantenservice. Samen met onze klantenservice bekijkt u dan welke rolstoel het beste is voor u en uw situatie.
   

Artikelen 1 tot 24 van 57 in totaal

 1. 1
 2. 2
 3. 3
Van laag naar hoog sorteren
57 products found
   

Artikelen 1 tot 24 van 57 in totaal

 1. 1
 2. 2
 3. 3
Van laag naar hoog sorteren
57 products found

Wat u moet weten wanneer u een rolstoel gaat kopen

Wilt u een rolstoel kopen? Dan zult u zich vast afvragen welk type rolstoel voor u het meest geschikt is. Wat zijn bijvoorbeeld de voordelen van een lichtgewicht rolstoel en wat zijn de mogelijkheden van een rolstoel rollator? Waar moet u allemaal op letten bij de aanschaf? Kunt u wel wat hulp gebruiken zodat een rolstoel kopen en het maken van de juiste keuze een stuk gemakkelijker wordt? Hier vindt u de belangrijkste informatie op een rij. Lees hieronder over:

1. Wanneer een rolstoel gebruiken?

2. Een rolstoel kopen, waar moet u op letten?

3. Lichtgewicht rolstoel kopen, wat zijn de voordelen?

4. Wat kost een rolstoel en welke moet ik kiezen?

5. Een plooibare rolstoel

6. Een rolstoel rollator

7. Optimaal gebruikersgemak met rolstoel accessoires

8. Een rolstoel kopen kort samengevat


Wanneer een rolstoel gebruiken?

Het feit dat iemand zich van A naar B kan verplaatsen over een kleine of wat grotere afstand, is voor de meeste mensen erg belangrijk. Wanneer lopen steeds moeilijker wordt of helemaal niet meer gaat, heeft dat gevolgen voor de mobiliteit. Gelukkig bieden rolstoelen uitkomst. Er zijn heel wat redenen te bedenken waarom iemand gebruik maakt van een rolstoel. Soms is het tijdelijk nodig als hulpmiddel bij een revalidatie. Sommige mensen gebruiken de rolstoel incidenteel omdat het lopen niet meer zo makkelijk gaat. Anderen zijn permanent op de rolstoel aangewezen en maken er dagelijks gebruik van.

Dagelijks gebruik

Wanneer u een groot deel van de dag door moet brengen in een rolstoel, bent u gebaat bij zoveel mogelijk comfort. Bij de constructie van een rolstoel voor dagelijks gebruik is daar uiteraard goed over nagedacht. Dit soort rolstoel wordt vaak op maat gemaakt en aangepast naar de behoeften van de persoon die in de stoel zit. Omdat er langdurig en intensief gebruik van wordt gemaakt, moeten deze rolstoelen de mogelijkheid bieden om onderdelen zoals de rugleuning, armleuningen, of de as-positie van de wielen te verstellen. Dit soort rolstoel moet bovendien zijn voorzien van een sterk en stevig frame zodat het voldoende ondersteuning biedt.

Incidenteel gebruik

Bent u slecht ter been en heeft u er moeite mee om meer dan 100 meter te lopen, dan is een rolstoel voor incidenteel gebruik een uitstekende oplossing. Juist voor deze groep rolstoelgebruikers zijn er veel verschillende soorten rolstoelen ontwikkeld. Of u nu boodschappen gaat doen, even een luchtje wil scheppen of met de auto op pad gaat, een lichtgewicht rolstoel kan dan goed van pas komen. Als de rolstoel ook nog opvouwbaar is, kunt u deze vrij eenvoudig overal mee naar toenemen. Het gevoel mobiel te zijn, is voor veel rolstoelgebruikers een kostbaar bezit. Gelukkig zijn er diverse lichtgewicht en / of opvouwbare en betaalbare standaard-, transport- en duwrolstoelen op de markt. De juiste rolstoel kopen, hoeft daarom voor niemand een probleem te zijn.

Tijdelijk gebruik

Misschien heeft u net een operatie ondergaan aan uw voet of been en mag u deze de eerstkomende tijd niet belasten. Omdat u het lastig vindt om continu met krukken te lopen, biedt een rolstoel tijdelijk uitkomst. Het kan ook zijn dat u na een langdurig ziekbed eerst weer voldoende moet aansterken en nog niet in staat bent om veel te lopen. U zult dan in de tussenliggende periode af en toe dankbaar gebruik willen maken van een rolstoel. Ook bij andere vormen van revalidatie kan een rolstoel een prima hulpmiddel zijn om het lichaam voor een korte periode te ontlasten. In dit geval moet u overwegen of het beter is om een rolstoel te huren of te kopen.


Een rolstoel kopen, waar moet u op letten?

Een rolstoel kopen, doet u niet zomaar. Voordat u overgaat tot de aanschaf moet u rekening houden met verschillende factoren die bepalen of uw rolstoel voldoende comfort en gebruiksgemak biedt. U moet daarbij op het volgende letten:

 • De maat: Vooral als de rolstoel bedoeld is voor intensief gebruik, is het belangrijk om goed te kijken naar de zitbreedte, zitdiepte, onderbeenlengte en de hoogte van de armleuning. Wie dagelijks in een rolstoel zit, moet dat zo comfortabel mogelijk kunnen doen. Het is van belang dat u precies past in de rolstoel. Te veel ruimte betekent dat u gaat schuiven of scheef komt te zitten. Te weinig zitruimte is uiteraard ook geen pretje
  Uw heupbreedte bepaalt daarom de zitbreedte. Bij gebruik binnen- en buitenshuis, moet er wel sprake zijn van enige speling zodat u ook zonder problemen met dikke winterkleding in de stoel kunt zitten. Wanneer de rolstoel is bedoeld voor incidenteel of tijdelijk gebruik, dan is het comfort iets minder belangrijk.
 • Het gewicht van de rolstoel: Gaat uw rolstoel vaak mee in de kofferbak van de auto en moet deze regelmatig worden opgetild? Dan is het zeker aan te raden om te letten op het gewicht. Hoe zwaarder de rolstoel, hoe lastiger het is om deze te vervoeren. Lichtgewicht rolstoelen zijn al verkrijgbaar vanaf ongeveer 7 kilo. Ook voor ouderen is een lichtere, comfortabele rolstoel een aanrader. Transportstoel Escape Light is de ideale rolstoel voor ouderen.
 • Uw eigen gewicht: Hoe meer gewicht een rolstoel moet dragen, hoe steviger deze moet zijn. U kunt een rolstoel kopen die is afgestemd op uw lichaamsgewicht. Zo hebben de XL maten een verstevigd frame waardoor ze prima geschikt zijn voor zwaardere mensen.
 • Uw beenlengte: Heeft u lange benen of zijn die juist wat korter? Het is belangrijk om te weten of u uw benen comfortabel in de beensteunen kunt plaatsen. Informeer daarom altijd of het mogelijk is om de beensteunen van de rolstoel te verstellen en of de mate waarin dit kan voldoende is voor uw beenlengte.
 • Wel of niet opvouwbaar: Het bovenstaande is hier ook van toepassing. De rolstoel is eenvoudiger te vervoeren wanneer deze opvouwbaar is. Voor personen die dagelijks gebruik maken van een rolstoel is een dergelijk model een stuk minder aantrekkelijk. Deze zijn namelijk voorzien van een kruisframe waardoor ze zwaarder rijden dan wanneer de rolstoel een vast frame heeft. Een rolstoel kopen betekent voor de dagelijkse gebruiker: kiezen voor een zo comfortabel mogelijk model die bovendien optimale mobiliteit garandeert.
 • Armleuningen: In het geval u uit de rolstoel moet worden getild, is het handig wanneer de armleuningen kunnen worden ingeklapt of van de rolstoel gehaald. Wanneer u zelf nog uit de rolstoel kan opstaan let er dan op of de armleuningen lang en stevig genoeg zijn.
 • Lucht- of massieve banden?De traditionele met lucht gevulde banden kunnen lek gaan bovendien lopen ze na verloop van tijd langzaam leeg waardoor er minder spanning op komt te staan. Dit heeft weer gevolgen voor de rolweerstand. Hoe zachter de band, hoe zwaarder het wordt om de wielen te draaien. Massieve banden hebben daar geen last van, ze zijn altijd even hard en de spanning is constant en dus is het makkelijker om te rijden. Bijkomend voordeel is dat massieve banden geen onderhoud nodig hebben.
 • Welk materiaal is gebruikt?:Bij de vervaardiging van de rolstoel wordt er tegenwoordig naast aluminium en staal ook gebruik gemaakt van materialen als titanium en carbon. Een aluminium frame weegt minder dan staal, maar is ook gevoeliger voor schade. Naast stalen rolstoelframes wordt ook steeds vaker titanium gebruikt. Dit materiaal is lichter dan staal, maar wel ook zeer sterk en stevig. Bovendien is de kans op roest heel klein. Ook een lichtgewicht materiaal als carbon, dat bijvoorbeeld ook wordt gebruikt bij racefietsen, wordt tegenwoordig verwerkt in sommige onderdelen van de rolstoel.

Lichtgewicht rolstoel kopen, wat zijn de voordelen?

Wie veel met de rolstoel op pad gaat en deze regelmatig in de auto tilt, kiest het liefst voor een zo licht mogelijke rolstoel. De lichtgewicht rolstoel is vaak tot wel 7 kilo lichter dan de standaardmodellen.
Een ander voordeel is dat u zich makkelijker kunt verplaatsen. U hoeft tenslotte minder gewicht mee te nemen, waardoor het minder zwaar is om de wielen te draaien.
Bij een duwrolstoel biedt het lichtgewicht model ditzelfde voordeel voor persoon die u voortduwt. Deze hoeft zich minder in te spannen dan bij een zwaardere variant. Ook transportrolstoelen zijn over het algemeen vrij licht van gewicht.


Wat kost een rolstoel en welke moet ik kiezen?

Een rolstoel kopen, hoeft niet duur te zijn. De goedkoopste rolstoelen zijn al verkrijgbaar voor prijzen die liggen tussen de 119 en 139 euro. De duurste modellen liggen zo rond de 700 euro. Welke u moet kiezen, hangt af van uw persoonlijke behoefte en voor welke doeleinden u de rolstoel wilt gebruiken. U heeft een rolstoel met grote wielen nodig wanneer u zichzelf voortbeweegt. Transport- en duwrolstoelen zijn juist vaak voorzien van kleinere wielen.

Aqulia rolstoel

Een goedkoop model is bijvoorbeeld de opvouwbare rolstoel van het merk Aqulia. Deze transportrolstoel heeft grote achterwielen die kunnen worden gedemonteerd dankzij het Quick-release systeem. Dat maakt het makkelijk om deze rolstoel mee te nemen. Bij het ontwerp is rekening gehouden met het comfort, zodat hij dagelijks kan worden gebruikt.

Wie op zoek is naar een lichtgewicht rolstoel zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor het de classic light van het merk Thuasne. Bij deze rolstoel die slechts 9 kg weegt, kunnen zowel de wielen als de voetsteunen worden verwijderd. Daarnaast kunnen de armleuningen worden ingeklapt. De rolstoel is geschikt voor mensen tot 120 kg en verkrijgbaar in de stoelbreedtes 41, 45 en 51 cm.

Transportstoel Travel

Zoals de naam al zegt is dit een goed voorbeeld van een lichtgewicht, opklapbare transportrolstoel (8,5 kg) om mee te nemen op reis.


Een plooibare rolstoel

Een plooibare rolstoel is een optie als u van plan bent uw rolstoel vaker te transporteren. Doordat deze in te klappen zijn, wordt het vervoeren van de rolstoel in bijvoorbeeld de auto of trein een stuk gemakkelijker en toegankelijker. Er zijn verschillende plooibare rolstoelen die Hulpmiddelwereld aanbiedt die ook op verschillende manier ingeklapt kunnen worden. Een goed voorbeeld is de Opvouwbare Rolstoel. Bij deze rolstoel is het bijvoorbeeld ook mogelijk om de voetsteunen eraf te nemen, de armleunen naar binnen te doen en de grote hoepelwielen eraf te nemen om de rolstoel nog compacter te maken. Zo kan deze rolstoel ook makkelijk in kleinere auto's vervoerd worden.

Een ander voorbeeld van een plooibare rolstoel die ook nog extra licht van gewicht is, is de Excel G-lite Pro 24". Met zijn 12 kg is deze plooibare rolstoel dus ideaal om mee te nemen. Zo ziet de plooibare Excel G-lite Pro 24 rolstoel eruit:

Plooibare rolstoel ingeklapt


Rolstoel rollator

Wie nog redelijk goed ter been is, maar lopen en zitten wil afwisselen, vangt met een rolstoel rollator twee vliegen in een klap. De rolstoel rollator is een rolstoel en rollator ineen en zorgt voor optimale flexibiliteit en mobiliteit. Ook als u voor een kleine rolstoel voor in huis zoekt is een rolstoel rollator geschikt.
De Airgo Fusion bijvoorbeeld combineert het gemak van een transportrolstoel met die van een rollator. Wanneer lopen achter de rollator te zwaar wordt, is dit model eenvoudig uit te klappen tot een rolstoel. 
Het merk Rollz ontwierp een serie luxe rolstoel rollators, de Rollz Motion serie, die onder meer zijn voorzien van speciale trommelremmen en met schuim gevulde wielen die een natuurlijke vering mogelijk maken. Dit maakt zowel lopen achter de rollator als zitten in de rolstoel tot een aangename bezigheid.


Optimaal gebruikersgemak met rolstoel accessoires

Wanneer u eenmaal een rolstoel hebt gekocht, zijn er verschillende rolstoel accessoires die het gebruik ervan nog kunnen veraangenamen. Denk bijvoorbeeld aan een schapenvacht voor extra zitcomfort, een rolstoeltas voor de armleuning of een rolstoeltas voor aan de achterzijde van de rugleuning, een poncho die beschermt tegen regen en wind, een fleshouder voor uw rolstoel of speciale rolstoelhandschoenen voor gebruik tijdens winter. Er zijn genoeg rolstoel accessoires om het gebruik van een rolstoel aangenamer te maken. Bekijk ook ons volledige aanbod rolstoels accessoires.

Bent u op zoek naar een rolstoel kussen om comfortabel te zitten in uw rolstoel? Neem dan eens een kijkje bij onze zitkussens.


Een rolstoel kopen kort samengevat

 • De keuze voor een rolstoel wordt bepaald door het feit of u deze tijdelijk, incidenteel of permanent gebruikt.
 • Lichtgewicht modellen zijn handig wanneer u vaak op pad gaat met de auto of zijn een ideale rolstoel voor ouderen
 • Vooral bij dagelijks gebruik zijn optimaal rij- en zitcomfort, duurzaamheid en stevigheid belangrijk.
 • Een rolstoel rollator is een prima optie wanneer u lopen en zitten wilt combineren.

Naar boven