Lichtgewicht rolstoelen

Een lichtgewicht rolstoel is een rolstoel die gemaakt is van speciaal materiaal zodat deze lichter is dan de gemiddelde 'normale' rolstoel. Ook van lichtgewicht rolstoelen bestaan verschillende modellen en types. Zo zijn er bijvoorbeeld lichtgewicht opvouwbare rolstoelen of lichtgewicht rolstoelen die u eenvoudig binnen enkele seconden kunt opbouwen tot een rollator. Bekijk hieronder welke lichtgewicht rolstoelen Hulpmiddelwereld aanbiedt.

   

13 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
13 products found
   

13 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
13 products found

Wanneer kiest u voor een lichtgewicht rolstoel?

De keuze voor een lichtgewicht rolstoel kan van verschillende dingen afhangen. Als u of uw partner al wat ouder is, is een zware rolstoel wellicht een ongemak. Dan kiest wellicht eerder voor een lichte rolstoel. Ook als u veel reist, is een lichtgewicht rolstoel een goede keuze. Een lichtere rolstoel de auto in tillen, scheelt aanzienlijk ten opzichte van een zwaardere rolstoel.


Wat zijn de verschillen tussen een standaard rolstoel en een rolstoel die lichtgewicht is?

In principe is alles hetzelfde, behalve het materiaal waarvan de rolstoelen vervaardigd zijn. Bij standaard rolstoelen is het frame vaker gemaakt van staal. Bij een lichtgewicht rolstoel is deze bijna altijd gemaakt van aluminium. Dit kan tot wel 8 kilo schelen ten opzichte van rolstoelen gemaakt van staal. Dus het materiaal van het frame en daarbij het gewicht van de rolstoel is het grootste verschil.

Een bijkomend verschil hierdoor is de prijs. Aluminium is een duurder materiaal en daardoor is een een lichtgewicht rolstoel doorgaans ook wat duurder dan een standaard rolstoel. Maar er zijn ook meer basic lichtgewicht rolstoelen die goed betaalbaar zijn.


Een opvouwbare rolstoel die lichtgewicht is aanschaffen?

Bent u op zoek naar een opvouwbare rolstoel die lichtgewicht is? Een opvouwbare lichtgewicht duwstoel is ideaal voor als u veel reist. Zo'n rolstoelen zijn gemakkelijk verticaal in te klappen. Hoe ziet dat eruit? Hieronder is een voorbeeld te zien aan de hand van de ingeklapte lichtgewicht Rolstoel Aktiv X5:

Opvouwbare rolstoel lichtgewicht

Al onze lichtgewicht rolstoelen zijn inklapbaar, dus gemakkelijk mee te nemen. 


Wat is een lichtgewicht rolstoel en rollator in één?

Het Rollz Motion model die we in verschillende kleuren aanbieden is een moderne lichtgewicht rolstoel. Het is namelijk een rolstoel en rollator in één. Dit wilt zeggen dat u binnen een paar tellen het product van rollator naar rolstoel kunt opbouwen of vice versa. Handig voor als u wel nog een stuk kunt lopen, maar niet kilometers lang. U kunt de rollator gebruiker ter ondersteuning bij het lopen en als u vermoeid raakt, kunt u de rollator ombouwen tot een rolstoel en daar uw toch verder in afleggen.

Benieuwd hoe makkelijk het opbouwen is? Bekijk dan de video over de Rollz Motion hieronder: 


Een moderne lichtgewicht rolstoel kopen bij Hulpmiddelwereld?

Moderne lichtgewicht rolstoelen koopt u snel en gemakkelijk bij Hulpmiddelwereld. We bieden een aantal moderne lichtgewicht rolstoelen aan die u eenvoudig kunt inklappen en die gemakkelijk mee te nemen of op te bergen zijn.

Twijfelt u nog of een lichtgewicht rolstoel iets voor u is of welke rolstoel het meeste geschikt is voor u? Neem dan gerust contact op met ons en dan kijken we samen welke optie het beste voor u is.

Naar boven