Draaischijven

Het verplaatsen van patiënten of naaste kan een lastige klus zijn voor de verzorger. Het kost namelijk lichamelijke kracht en verkeerd tillen kan voor de verzorger en de persoon in kwestie vervelende gevolgen hebben. Gelukkig zijn er diverse hulpmiddelen bij het verplaatsen, waaronder een draaischijf. Op deze pagina kunt u de verschillende modellen bekijken die wij aanbieden.

   

7 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
7 products found
   

7 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
7 products found

Hoe werkt een draaischijf?

Een draaischijf is een stevige schijf die gedraaid kan worden. Deze schijven worden gebruikt bij het verplaatsen van patiënten of naaste. U kunt de schijf bijvoorbeeld gebruiken als u de persoon in kwestie van het bed naar een rolstoel wilt brengen. Hiervoor legt u de schijf op de grond naast het bed en u plaatst de rolstoel zo dat deze naast het bed staat met de voorkant richting de schijf. De persoon kan vervolgens op de schijf gaan staan. Nu draait u de persoon voorzichtig zodat hij of zij met de rug naar de rolstoel staat. De schijf kunt u afremmen door met uw voet op de schijf te gaan staan. U kunt dan de persoon rustig in de rolstoel laten plaatsnemen terwijl u hem of haar ondersteunt. Door de draaischijf heeft u de persoon in kwestie in enkele seconden gedraaid zonder dat het u veel inspanning kost.

Diverse soorten draaischijven

In onze webshop kunt u verschillende draaischijven bestellen. De meeste draaischijven zijn voorzien van een antislip laag. Hierdoor blijft de schijf op zijn plek liggen en de persoon in kwestie heeft daardoor meer houvast tijdens het staan. De schijf zelf draait soepel en kan 360 graden rondgedraaid worden. Dit maakt het hulpmiddel erg handig in gebruik. Enkele draaischijven bevatten een handvat zodat u de schijf makkelijk kunt verplaatsen. De schijven hebben vaak een laag gewicht waardoor u ze zo op kunt tillen.

Ondanks het lage gewicht zijn ze stevig genoeg om zware gewichten te dragen. Elk model heeft een eigen productomschrijving waar u aanvullende informatie kunt vinden. Hierin staat bijvoorbeeld de diameter, het gewicht, het maximale gebruikersgewicht en de extra kenmerken van het model. Wilt u een draaischijf kopen en heeft u nog enkele vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op. Onze specialisten staan klaar om u van advies te voorzien en om uw vragen te beantwoorden. Zij kunnen u helpen om de juiste producten voor uw patiënten te vinden.

Voordelen van een draaischijf

Het gebruiken van een draaischijf bij het verplaatsen van personen kan helpen om pijnklachten te voorkomen. Een persoon ondersteunen kan zorgen voor rugklachten en pijn in de nek. Een draaischijf maakt het eenvoudiger en minder belastend om een patiënt vanuit het bed in een rolstoel te zetten. Pijnklachten kunnen zo voorkomen worden bij de verzorger.

Andere transferhulpmiddelen

Het verplaatsen van personen kan voor lichamelijke klachten bij de verzorger zorgen. Met verschillende transferhulpmiddelen wordt deze kans kleiner doordat de verzorger zich minder in hoeft te spannen. Naast draaischijven kunt u bij ons terecht voor glijzeilen en transferplanken. Deze hulpmiddelen werken anders dan een draaischijf en zijn daardoor in andere situaties te gebruiken.

Naar boven