Drempelhulpen

De meeste huizen zijn voorzien van drempels. Dit kan een probleem zijn als u moeite heeft met lopen of als u gebruik maakt van een rollator. Drempelhulpen zijn stevige platen die u aan beide kanten van een drempel kunt plaatsen. Deze platen zijn verkrijgbaar in verschillende materiaalsoorten. Dankzij een drempelhulp ontstaat er een soepele overgang van de vloer naar de drempel. Wanneer u gebruik maakt van een rolstoel, rollator of trippelstoel, zijn drempelhulpen vaak de uitkomst voor het overbruggen van deze obstakels

   

14 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
14 products found
   

14 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
14 products found

Drempelhulp kopen?

Heeft u te maken met drempels of hellingen die zonder hulpmiddel niet (zelfstandig) door rollator-, rolstoel- en scootmobielgebruikers te nemen zijn? In deze categorie vindt u hulpmiddelen die hoogteverschillen, zoals traptreden, stoepen en drempels kunnen overbruggen. Onze rijplaten en drempelhulpen kunnen zowel door particulieren als bedrijven worden gebruikt en fungeren als rolstoelhelling, drempelhulp rollator, rijplaat scootmobiel, fietshelling, rijplaat voor containers en rolwagens, rolstoeldorpel en andere drempelhulp toepassingsmogelijkheden.

Waarom een drempelhulp gebruiken?

Drempels kunnen gevaarlijk zijn in verschillende situaties. U zou er bijvoorbeeld over kunnen struikelen als u uw voeten niet hoog genoeg optilt. Dit heeft een veel situaties een vervelende val als gevolg. Een hulpmiddel zoals een looprek of een rollator kan ook weer blijven haken achter een drempel waardoor u ook weer meer risico loopt om te vallen.

Een drempelhulp maakt de overgang van de drempel naar de vloer gelijkmatiger doordat deze schuin tegen de drempel worden geplaatst. Hierdoor ontstaat er als het ware een ‘heuveltje’ in plaats van een opstaande rand. Zo kunt u veel eenvoudiger rondlopen zonder dat u het risico loopt om te vallen. Als u in een rolstoel zit kunt u speciale platen gebruiken waardoor u zowel in huis als buiten opstapjes kunt overbruggen.

Kenmerken van drempelhulpen

Drempelhulpen zijn stevige latjes die u schuin tegen een drempel monteert. De ene kant komt op de vloer te liggen terwijl de andere zijkant tegen de bovenkant van de drempel geplaatst wordt. Doordat de lat diagonaal loopt ontstaat er een soepele overgang van de vloer naar de drempel. De vorm is te vergelijken met een bruggetje.

Drempelhulpen zijn in diverse afmetingen verkrijgbaar. Tevens bieden de meeste varianten de mogelijkheid om de hoogte aan te passen aan de drempel. Voor hogere drempels zijn er varianten waarbij u twee latten achter elkaar kunt plaatsen. Hierdoor is de overgang van vloer naar drempel minder schuin. Een drempelhulp is voorzien van een reliëf of antislip. Dit voorkomt dat u uitglijdt door de drempelhulp of dat een hulpmiddel wegglijdt.

Wilt u een drempelhulp kopen? De kans is groot dat u in ons aanbod een geschikte variant kunt vinden. Voor meer informatie kunt u de productomschrijvingen raadplegen. Als u liever persoonlijk advies heeft kunt u bellen met onze specialisten. Zij helpen u heel graag verder om te de juiste keuze te komen!

Oprijplaten rolstoel

Er zijn ook oprijplaten voor de rolstoel. Zo’n oprijplaat voor rolstoelen is gemaakt om veel gewicht aan te kunnen. Hierdoor kan deze makkelijk het gewicht van de rolstoel en de gebruiker ondersteunen.

Over het algemeen kunnen drempelhulpen ook fungeren als een rolstoel oprijplaat. Ze worden daarnaast ook vaker ook voor rollators en scootmobielen. Controleer we altijd het maximale gebruiksgewicht. Deze zijn te vinden op de productpagina van de drempelhulpen en oprijplaten.

Bent u opzoek naar een rolstoel oprijplaat die u gemakkelijk kunt meenemen? Dan is de Rijplaat Oprolbaar ideaal voor u. Deze oprijplaat kunt u eenvoudig meenemen doordat deze oprolbaar is tot een klein formaat. Met een maximum gebruiksgewicht van 227 kg is deze oprijplaat ook geschikt voor rolstoelen. Met deze opvouwbare rolstoel oprijplaat heeft u de mogelijkheid om ook in het openbaar stoepen, drempels en andere obstakels tot een maximale hoogte van 30 cm  te kunnen overbruggen. Dit geeft u veel meer vrijheid dan wanneer u zulke punten zult vermijden.

Drempelhulp Ricmar

De drempelhulpen van Ricmar zijn gemaakt van hoogwaardig vijftraans aluminiumplaatmateriaal welke voorzien is van een anti-slip laag. De Ricmar drempelplaat is vanuit drie richtingen toegankelijk en daarom ook veilig voor voetgangers. De rijplaat behoeft niet altijd op de dorpel gemonteerd te worden, door het geringe gewicht, de maatvoering en de uitzonderlijke afwerking is deze ook handzaam en mobiel te gebruiken. De Ricmar drempelhulp is voorzien van een handvat en twee bevestigingsgaten. De drempelhulpen van Ricmar kunnen zowel binnen als buiten worden geplaatst. Er zijn verschillende modellen te verkrijgen die verschillen in maximale belastbaarheid, 250 kg of 600 kg en de te overbruggen hoogte, tot 3 cm, 7 cm, of 15 cm.

Mobiele Rijplaten

Zoekt u een drempelhulp die u gemakkelijk mee kunt nemen, bijvoorbeeld op reis of naar een beurs? Voor mensen met een rolstoel is de Rolstoelhelling een handige mobiele oplossing. De Rolstoelhelling is in drie delen uitschuifbaar tot een lengte van 1,5 meter. Deze rolstoelhelling bestaat uit twee delen, voor elk wiel één en is verkrijgbaar inclusief tas. Wanneer de rijplaat ook bedoeld is voor bijvoorbeeld rollators en scootmobielen, dan biedt de Oprolbare Rijplaat uitkomst. Zoals de naam al aangeeft, kan deze rijplaat worden opgerold en is hierdoor gemakkelijk mobiel inzetbaar. Deze oprolbare rijplaat is verkrijgbaar met een lengte van 90 centimeter en een lengte van 150 centimeter. Niveauverschillen hoeven geen probleem meer te zijn met een drempelhulp van Hulpmiddelwereld! 

Hulpmiddelen voor de mobiliteit

In onze webshop bieden wij naast drempelhulpen nog meer producten aan die uw mobiliteit verbeteren. U kunt bijvoorbeeld een kijkje nemen bij de scootmobielen en rollators. Deze hulpmiddelen zijn onmisbaar als u slecht ter been bent en u uzelf veilig wilt verplaatsen. Als u gebruik maakt van zulke hulpmiddelen is het verstandig om deze te combineren met de drempelhulpen.

Naar boven