Trippelstoelen

Een trippelstoel is handig voor mensen die zich niet meer goed binnenshuis kunnen voortbewegen en waarbij een ander hulpmiddel zoals een wandelstok of een rollator niet voldoende ondersteuning biedt. Denk hierbij aan ouderen of mensen die niet meer lang kunnen staan of die last hebben van hun gewrichten, spieren of vermoeidheidsklachten ervaren. Bekijk hieronder welke twee Euroflex trippelstoelen we aanbieden.

   

2 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
2 products found
   

2 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
2 products found

Wat is een trippelstoel?

Een trippelstoel is een gemakkelijk verrijdbare en wendbare stoel op vier wieltjes. Een trippelstoel bidt ondersteuning bij veel dagelijkse activiteiten waar bij gestaan moet worden, zoals bijvoorbeeld de naar de koelkast lopen, maar ook uitruimen van de wasmachine of het koken. Doordat een trippelstoel in hoogte versteld kan worden, biedt deze ook ondersteuning bij half staande activiteiten.

Een trippelstoel lijkt op een bureaustoel maar heeft een rem en vier grotere zwenkwieltjes. De trippelstoel wordt voort bewogen door met de voeten op de vloer 'trippel'-bewegingen te maken. De trippelstoel valt daarmee onder de loophulpmiddelen. De trippelstoel is helemaal op maat in te stellen. 

Voor wie is een trippelstoel?

Een trippelstoel is voor mensen die hun benen en/of voeten niet of niet lang kunnen belasten en waar een ander hulpmiddel zoals een wandelstok, looprek, rolstoel of rollator onvoldoende steun biedt. Een trippelstoel biedt de mogelijkheid om gemakkelijk zittend door het huis te ‘trippelen’ en dagelijkste activiteiten te verrichten.

Ook kan een trippelstoel wel handig gevonden worden als trippelwerkstoel of als bureaustoel met rem, omdat de uitsparing aan de voorkant niet in de weg zit voor de voeten, de stoel op de rem gezet kan worden en de stoel een ergonomische houding kan bevorderen.

Dus enerzijds is een trippelstoel voor mensen die niet (meer lang) hun benen kunnen belasten met staan of lopen. Anderen vinden het een handige trippel werkstoel door de uitsparing en door de rem.

Onze Euroflex trippelstoelen

We bieden twee Euroflex trippelstoelen aan: Een trippelstoel met gasveer en een elektrische trippelstoel. Wat houdt dit precies in?

De Trippelstoel Euroflex Basic is een trippelstoel met een gasveer. Dit betekent dat de stoel mechanisch is en deze met de hand omhoog- en omlaag gezet dient te worden. Dit geldt ook voor het verstellen van de zithoek.

De Trippelstoel Euroflex Basic Elektrisch is, zoals de naam al verklapt, een elektrische trippelstoel. Hierbij kan de stoel eenvoudig verhoogd/verlaagd worden door een afstandsbediening die aan de armleuning vastzit. Ook kan de zithoek elektrisch versteld worden wat opstaan makkelijker maakt.

Wanneer kiest u voor een elektrische trippelstoel?

U kunt voor een elektrische trippelstoel kiezen als u verminderde handfunctie heeft. Een trippelstoel met elektrische aansturing zorgt dat uw handen minder belast worden. De hoog/laag functie en de zithoek kunnen dan elektrisch bediend worden met een afstandsbediening doe aan de armleuning zit.

Een trippelstoel kopen?

Een trippelstoel is net zoals een sta-op stoel op meerder manieren aanpasbaar. Zo zijn de zitbreedte, de zitdiepte en de zithoogte in te stellen, maar ook bijvoorbeeld de hoogte van de armleuningen. Er zijn trippelstoelen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Er zijn trippelstoelen met een elektrische hoog/laagverstelling. Dit is gemakkelijk in het huishouden om bijvoorbeeld iets uit een hoge kast te pakken maar maakt het ook  mogelijk om op ooghoogte met iemand te praten.

Een trippelstoel kan gebruikt door personen de moeite hebben met lopen binnenshuis. Het lichaamsgewicht rust niet op de benen, daardoor is de trippelstoel geschikt voor personen met spierzwakte of gewrichtsklachten. Ook bij een halfzijdige verlamming kan een trippelstoel gebruikt worden. Maar dan is een voetsteun voor het verlamde been noodzakelijk. Het sturen is met één voet wel moeilijker.  Een trippelstoel is ook geschikt voor personen die niet lang genoeg kunnen staan om bijvoorbeeld te koken of te strijken. Omdat een trippelstoel goed instelbaar is, is deze ook geschikt voor personen die moeilijk op een  eetkamerstoel of bureaustoel kunnen zitten.

Waar moet u op letten bij de aankoop van een trippelstoel?

Bij het kopen van een trippelstoel is het belangrijk om op een aantal punten te letten.

  • De gasveer is in verschillende lengtes verkrijgbaar. De lengte van de onderbenen bepaalt de lengte van de gasveer.
  • De remhendel kan links of rechts geplaatst worden.
  • Een trippelstoel moet op de rem gezet worden bij het opstaan en gaan zitten. Anders kan hij wegschieten. Dit is ook de reden dat een bureaustoel niet geschikt is om te gebruiken als verplaatsingsmiddel door een persoon die slecht ter been is.
  • Een trippelstoel meer ruimte onder de stoel om de voeten te verplaatsen dan een bureaustoel. De trippelstoel heeft namelijk maar vier wielen en een bureaustoel meestal vijf. Door de grotere wielen rijdt de trippelstoel ook gemakkelijker, ook over vloerbedekking of een klein drempeltje.
  • Door een trippelstoel te gebruiken zijn de handen vrij om voorwerpen mee te nemen.
  • Een trippelstoel kan ook elektrisch verrijdbaar zijn. Dan noemen we het een elektrische binnenrolstoel.


Wordt een trippelstoel vergoedt door de zorgverzekeraar? 

Een trippelstoel kan (gedeeltelijk) vergoed worden door de ziektekostenverzekering als de trippelstoel gebruikt wordt voor het verplaatsen door het huis en een ander loophulpmiddel, zoals bijvoorbeeld een rollator niet gebruikt kan worden. Neem hiervoor altijd contact op met uw zorgverzekering.

Naar boven