Horloges

Een horloge voor slechtzienden is een belangrijk hulpmiddel om op de hoogte te blijven van de tijd. Personen die blind zijn of voor wie het zicht beperkt is, maken dan ook dankbaar gebruik van een braille horloge of sprekende horloges.

   

2 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
2 products found
   

2 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
2 products found

Waarom een horloge slechtzienden kopen?

Een horloge is in eerste instantie een mooi en stijlvol sieraad om je pols. Zowel mannen als vrouwen dragen om die reden graag een horloge. Een horloge is niet alleen mooi, maar het straalt puur vakmanschap uit. Bovendien is dit een tijdloos sieraad. Tijdloos, maar tegelijkertijd uiterst actueel, letterlijk en figuurlijk. Met een horloge om je pols weet je in een mum van tijd hoe laat het is. Tijdsbesef is reuze belangrijk in ons drukke leven waarin de tijd kostbaar is. We willen continu weten hoe laat het is, maar voor mensen die slechtziend of blind zijn, is dat niet zo vanzelfsprekend. Een gewoon horloge is voor de meesten geen geschikte optie om de tijd in de gaten te houden. Gelukkig is een horloge voor slechtzienden een uitstekend alternatief. Het is een uurwerk dat speciaal is ontworpen voor mensen met een visueel handicap. Een type horloge dat slechtzienden de mogelijkheid biedt om de tijd te horen of te voelen. Een sprekend horloge voor slechtzienden of een braille horloge kopen, maakt voor veel personen met een visueel handicap het verschil tussen wel of niet weten hoe laat het is.

Sprekend horloge voor slechtzienden

Sprekende horloges vertellen u precies hoe laat het is. In plaats van op uw horloge te kijken, is het bij dit uurwerk voldoende om ernaar te luisteren. Er zijn verschillende horloges verkrijgbaar met een Nederlandse stem. Dat is wel zo makkelijk. Vindt u het echter juist wel interessant staan om een Engels sprekend horloge te hebben, is dat ook mogelijk. De tijd kan zowel worden aangegeven als 11 uur 15 of kwart over elf. Dit kan per model verschillend zijn. Sommige horloges vermelden ook de datum of hebben een alarmfunctie. Sprekende horloges zien er net zo uit als gewone horloges. U kunt met dit type horloge om de pols dan ook zeker goede sier maken. U kunt kiezen uit zowel analoge als digitale modellen.

Braille horloge

Dit type horloge is vooral geschikt voor blinde personen die de tijd willen weten op een manier die zij ook gewend zijn bij het lezen van het brailleschrift. In onze webwinkel bieden wij een horloge van het merk Garde aan. Dit horloge beschikt over een wijzerplaat met voelbare punten en is voorzien van een klep die makkelijk open gaat. Wanneer de drager van dit fraaie Quartz uurwerk het horloge openklapt, kan de tijd eenvoudig worden afgetast.

Naar boven