Sprekende horloges

Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om eenvoudig op de klok te kijken. Blind- of slechtziendheid kunnen hier een oorzaak van zijn. Een sprekend horloge biedt dan eventueel oplossing. Een sprekend horloge is een polshorloge dat de tijd uitspreekt door op een knopje te drukken. Op deze pagina kunt u de diverse sprekende horloges bekijken die wij aanbieden.

   

2 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
2 products found
   

2 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
2 products found

Voor wie is een sprekend horloge handig?

Een sprekend horloge kan een oplossing zijn voor mensen die slechtziend of blind zijn. Voor deze mensen is het lastig of onmogelijk om op de klok te kijken. Dit kan leiden tot een bepaald gevoel van onzekerheid, onrust en onmacht. Tevens kunnen mensen dan problemen hebben met het maken van een dagindeling.

Doordat het pratende horloge de tijd uitspreekt hoeft men alleen te luisteren. Er zijn aparte horloges verkrijgbaar voor mannen en vrouwen. Daarnaast zijn er unisex modellen.

Diverse soorten sprekende horloges

In ons aanbod heeft u keuze uit meerdere sprekende horloges. De meeste modellen zien eruit als een gewoon horloge met een analoge of digitale tijd. Dit is handig voor mensen die een verminderd zicht hebben. Zij kunnen er dan voor kiezen of ze de spreekfunctie willen gebruiken. De taal of talen waarin de tijd wordt uitgesproken wisselen per model. Een Nederlands sprekend horloge is vaak de beste optie. Wij bieden dan ook vooral Nederlands sprekende modellen aan. U kunt tevens kiezen voor een horloge dat Engels spreekt.

De manier waarop de tijd wordt uitgesproken kan ook wisselen per model. Het ene model leest bijvoorbeeld eerst het uur en dan het aantal minuten op (10 uur 45) of het wordt in spreektaal uitgesproken (het is kwart voor 11). U kunt zelf bepalen welke manier voor u het makkelijkst is. Naast het tijdstip kunnen sommige modellen ook de datum en de dag uitspreken. Dit neemt soms een gevoel van onzekerheid weg. Het is ook een simpele oplossing om eventuele afspraken te herinneren en uiteraard op tijd te komen!

Bij het uitzoeken van een horloge kunt u letten op het op het soort model en de functies die het horloge heeft. Zo zijn er zelfs sprekende horloges verkrijgbaar met een waar touchscreen. U kunt het horloge dan besturen en instellen via het digitale schermpje. Als het lastig is om de zomer- en wintertijd in te stellen, dan kunt u kiezen voor een model met een atoomfunctie. Deze functie zorgt ervoor dat de tijd altijd juist is.

Heeft u moeite met het uitzoeken van het juiste pratend horloge? Neemt u dan gerust telefonisch contact met ons op. Onze specialisten kunnen op basis van uw wensen het meest geschikte horloge voor u vinden.

Wordt een sprekend horloge vergoed?

Een sprekend horloge wordt helaas niet vergoed door de WMO of zorgverzekering.

Meer hulpmidden voor slechtzienden

In onze webshop bieden wij diverse hulpmiddelen voor slechtzienden aan. Enkele voorbeelden hiervan zijn low vision zonnebrillen, sprekende wekkers en kalenderklokken. Deze hulpmiddelen komen op andere momenten goed van pas, bijvoorbeeld als buiten het zonlicht fel is of als men een keer vroeg op moet staan.

Naar boven