Leeshulpmiddelen

Leest u graag boeken of tijdschriften, maar is dit wat lastiger voor u? U kunt dan gebruik maken van leeshulpmiddelen. Hierbij kunt u denken aan vergrootglazen, standaarden en loeplampen. Met deze hulpmiddelen kunt u eenvoudig blijven lezen of hobby’s zoals handwerken uitvoeren. Op deze pagina kunt u alle leeshulpmiddelen in ons assortiment bekijken.

   

18 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
18 products found
   

18 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
18 products found

Voor wie zijn de leeshulpmiddelen geschikt?

De leeshulpmiddelen zijn geschikt voor mensen die vanwege ouderdom of een visuele beperking slechtziend zijn. Zij kunnen bijvoorbeeld niet goed lezen doordat letters te klein zijn of doordat de letters wazig worden. Deze problemen kunnen erger worden als men ’s avonds leest aangezien er dan minder licht is. Met de leeshulpmiddelen kunt u de letters vergroten zodat u ze eenvoudig kunt lezen. Tevens zijn er hupmiddelen met een lampje zodat het boek goed verlicht wordt.

Diverse soorten vergrootglazen

Als u moeite heeft met lezen doordat de letters wazig worden, dan komt een vergrootglas goed van pas. De vergrootglazen zijn verkrijgbaar in meerdere varianten. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gewoon vergrootglas met een handvat. Als u het vergrootglas altijd bij u wilt hebben is het model met een ketting een handige optie. Een leesliniaal is handig als u de letters wilt vergroten. Tevens zorgt het ervoor dat u niet per ongeluk een regel overslaat of opnieuw leest.

Heeft u moeite met lezen in het donker? Dan kunt u gebruik maken van een vergrootglas met een lampje. Wilt u het vergrootglas meenemen? Dan is het vergrootglas met de afmetingen van een creditcard een praktisch hulpmiddel. Er zijn ook grote vergrootglazen verkrijgbaar. U kunt hiermee een volledige bladzijde of een groot deel ervan lezen. Een vergrootglas met een standaard is handig als u niet steeds het vergrootglas vast wilt houden.

Lezen in het donker

Als u ’s avonds wilt lezen is een goede lamp onmisbaar. U kunt kiezen voor een vergrootglas met een lampje, maar er zijn ook loeplampen verkrijgbaar. Deze zijn verkrijgbaar als handloep en als loep met een standaard. Welke variant u kiest hangt af van uw eigen voorkeuren. Een loep met een standaard hoeft u niet steeds zelf vast te houden, terwijl u een handloep makkelijk mee kunt nemen. Met deze loepen kunt u het boek of de krant die u wilt lezen in één keer verlichten en vergoten. U heeft dan maar één hulpmiddel nodig om optimaal te kunnen lezen.

Heeft u vragen over de loepen of over de andere artikelen op deze pagina? U kunt dan gerust telefonisch contact opnemen met onze specialisten. Zij beantwoorden graag uw vragen en zij kunnen u helpen met het uitkiezen van het beste hulpmiddel voor u.

Leuke boeken en kalenders

Bij het lezen is het natuurlijk belangrijk dat u leuke boeken uitkiest. In ons assortiment bieden wij enkele boeken aan, zoals de boeken van Toos en Henk. Tevens is er een scheurkalender hiervan verkrijgbaar.

Hulpmiddelen voor andere situaties

Wilt u ook nog een kijkje nemen bij de andere vrije tijd / hobby middelen? Naast leeshulpmiddelen bieden wij tevens penverdikkers en veiligheidsproducten aan. Daarnaast vindt u in de categorie hulpmiddelen kind verschillende producten die voor kinderen gemaakt zijn.

Naar boven