Low Vision zonnebrillen

Slechtziend zijn is vaak al lastig genoeg, maar fel zonlicht kan het nog erger maken. Gelukkig zijn er speciale low vision overzetzonnebrillen, deze zijn speciaal ontwikkeld voor slechtzienden. De polariserende overzetbrillen bieden 100% UV-A en UV-B bescherming. De brillen zijn dus zo gemaakt dat u ze over uw eigen bril heen kunt dragen. Dit maakt de brillen geschikt voor vrijwel iedereen. U heeft keuze uit meerdere varianten. Die kunt u op deze pagina allemaal bekijken.

   

4 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
4 products found
   

4 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
4 products found

Voor wie zijn de low vision zonnebrillen geschikt?

De Polariserende overzetzonnebril van Cocoons wordt gezien als een van de best beschermende overzetzonnebrillen. De overzetbrillen zijn speciaal ontwikkeld voor slechtzienden en bieden 100% UV-A en UV-B bescherming. Het maakt niet uit welke sterkte u heeft, aangezien de zonnebril zo is gemaakt dat u deze over uw eigen bril kunt dragen. De zonnebril is verkrijgbaar in meerdere maten en de pootjes zijn verstelbaar. U kunt door deze eigenschappen eenvoudig een passend model vinden. De zonnebril kunt u gebruiken in de zomer als de zon schijnt. Als u op vakantie gaat naar een warm land komt de zonnebril ook erg goed van pas. Tevens is de bril geschikt voor een wintersportvakantie. De sneeuw weerkaatst zonlicht waardoor uw zicht wordt verminderd. De low vision zonnebril houdt het licht voor een deel tegen zodat u meer kunt zien.

Kenmerken low vision zonnebrillen

De low vision zonnebrillen in ons assortiment zijn geschikt om over uw eigen bril heen te dragen. Hierdoor zijn deze overzetzonnebrillen voor iedereen een passende oplossing tegen zonlicht. Daarnaast hoeft u geen speciale zonnebril op sterkte aan te schaffen. Dit kan vrij duur zijn terwijl de low vision modellen betaalbaar zijn. Deze speciale zonnebrillen hebben een polariserende werking waardoor uw zicht niet verminderd wordt door schitteringen. Doordat de zijkanten ook afgedekt zijn met het glas heeft u geen last van fel licht dat vanaf de zijkant komt.

Van het merk Cocoons is het Hazelnut model erg geschikt voor veelvoorkomende oogziekten zoals glaucoom, maculadegeneratie en cataract (staar). Dit model vermindert schitteringen, het biedt 100% UVA en UVB bescherming en het werkt contrastverhogend. Tevens blokt het 98% van blauw licht en 98% van high-energy ultraviolet licht (HEV). Daarnaast blokt het zichtbaar licht tot 410 nm en de bril is 18% lichtdoorlatend. 

De brillen hebben een stevig montuur dat wel tegen een stootje kan en de glazen zijn krasbestendig. Door de speciale afwerking voelt de bril prettig aan tijdens het dragen. Zelfs als u de bril uren achter elkaar draagt zult u geen last van uw oren krijgen. De vorm van de bril is zo gemaakt dat deze aansluit op uw gezicht. De bril beschermt uw ogen daardoor niet alleen tegen fel licht, maar ook tegen stof, de wind en insecten. Dit is handig als u liever niets in uw ogen krijgt of als u snel geïrriteerde en tranende ogen krijgt.

Wilt u meer te weten komen over de low vision zonnebrillen? Neemt u dan gerust telefonisch contact op met onze specialisten. Zij beantwoorden uw vragen en zij geven u graag persoonlijk advies.

Hulpmiddelen voor slechtzienden

Slechtziendheid kan ervoor zorgen dat u dagelijks tegen problemen aanloopt. Om u daarbij te helpen bieden wij diverse hulpmiddelen aan voor slechtzienden. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van kalenderklokken of sprekende horloges. Deze hulpmiddelen komen goed van pas in andere situaties om u met het verminderde zicht te helpen.

Naar boven