Braces

Braces kunnen worden gebruikt om een lichaamsdeel waar u klachten bij ervaart, te ondersteunen zodat eventuele pijn wordt verlicht en u het gewricht / lichaamsdeel weer vrij kunt bewegen. Daarnaast voorkomt het dragen van een brace ook verdere schade of een eventuele blessure. Zie onderaan de pagina voor diepere informatie.

   

Artikelen 1 tot 24 van 82 in totaal

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Van laag naar hoog sorteren
82 products found
   

Artikelen 1 tot 24 van 82 in totaal

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Van laag naar hoog sorteren
82 products found

Kenmerken van een brace

In deze categorie vindt u onder anderen verschillende soorten braces van de topmerken NEO G en Thuasne. Een brace wordt vaak ook wel een bandage genoemd en kan de volgende functie hebben: therapie, preventie van een blessure (sport), en ter ondersteuning tijdens het revalideren. Zodra een brace of bandage voor herstel en behoud van de mobiliteit zorgt wordt er gesproken over een functionele orthese in plaats van brace of bandage.

Voordelen van een brace

Een brace wordt vaak gebruikt wanneer men last heeft van klachten bij een bepaald lichaamsdeel of gewricht. Wanneer men last heeft en pijn ervaart in een regio van het lichaam is soms een functionele oplossing het dragen van een brace. Deze ondersteund het lichaamsdeel namelijk en geeft deze stabiliteit, waardoor klachten afnemen en eventuele blessures sneller kunnen genezen. 

Braces bieden dus niet alleen een snelle verlichting bij veel spier- en/of gewrichtsproblemen, maar helpen ook bij de genezing en de hersteltraining. Zo wordt het bewegen van het bijbehorend lichaamsdeel of gewricht weer een stuk gemakkelijker en worden alledaagse activiteiten weer begaanbaar.

Daarnaast kan een brace ook gedragen worden ter preventie. De meeste braces werken namelijk schokabsorberend en beschermen het bijbehorend lichaamsdeel dus tegen schokken van buitenaf waardoor eventuele blessures worden voorkomen. Wat handig kan zijn bij bijvoorbeeld contactsporten. Hoewel we ons assortiment vooral bestaat uit braces die bedoeld zijn voor revalidatie en het herstel van het bijhorende lichaamsdeel, kunnen deze ook worden gebruikt voor bescherming en preventie.

Hulpmiddelwereld biedt braces aan van de onder andere volgende grote merken:

Thuasne Braces

Bij het merk Thuasne zetten ze comfort hoog in het vaandel. Daardoor krijgen hun zorgproducten een goede mix tussen draagcomfort en een goede behandeling van fysieke klachten. Het ontwerp van hun producten is gefocust op de menselijke anatomie, dit heeft als resultaat dat de braces zich goed aansluiten op het lichaamsdeel, wat zorgt voor extra comfort. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan de soort materialen die ze gebruiken voor hun producten, waarbij ze hebben gekozen voor duurzaam en huidvriendelijk. Hun producten zijn betaalbaar en hebben een mooie uitstraling. Een voorbeeld van een product van Thuasne is de Polsbrace Ligaflex Classis, een eenvoudig en fijne polsbrace van goede kwaliteit.

NEO G Braces

Neo G is een Engels merk dat eerste klas medische producten ontwerpt en produceert met behulp van orthopedische professionals. Neo G heeft een wijde doelgroep en levert van ziekenhuizen tot sportwinkels. Hun producten worden ontwikkeld door gekwalificeerde orthopedische designers, die constant bezig zijn met het innoveren en verbeteren van hun aanbod. Hierdoor zijn de producten van Neo G betrouwbaar en van hoge kwaliteit. Ze hebben varierende producten die wij in ons assortiment aanbieden:

 • Variable Compression System, zoals de NEO G duimbrace. Dit zijn verstelbare ondersteunende producten die zorgen voor een veilige bloedstroom. Gemaakt van speciale stof die de spieren warm en soepel houdt. De maten zijn toepasselijk voor vele soorten lichaamsbouw en zijn unisex. Door het ontwerp met speciale gebonden naden en randen zijn de producten duurzaam en comfortabel. Deze producten zijn op onze website te herkennen door de donkerblauwe kleur van het materiaal.
 • Medical Support Products, zoals de Neo G Hallux Valgus Soft Support. Deze producten zijn meer gericht op speciale verwondingen die daarvoor meer aandacht nodig hebben. Deze producten zijn gemaakt van goede kwaliteit materialen voor comfort en duurzaamheid. Ook zijn de medical support products bruikbaar voor en na operatie. Deze gespecialiseerde producten zijn te herkennen door de beige / zwart kleur.
 • Airflow, zoals de NEO G Airflow Knie Support. Deze producten zijn unisex, dun en licht. Ze kunnen aan beide kanten van het lichaam worden gebruikt en zijn bedoeld als steun voor geblesseerde of zwakke spieren en gewrichten. Deze producten kunnen worden gebruik tijdens intensief bezig zijn en bedoeld voor het verlichten van verstuikingen, instabiliteit en artritis. Gemaakt van ademend materiaal dat helpt bij het controleren van de vochtigheid. Deze producten zijn in onze catalogus te herkennen door de zwarte kleur.
 • Airflow Plus+, zoals de NEO G airflow Plus Stabiliserende Knie. Deze producten bezitten de speciale eigenschap, Multi Zone Compression (MZC). Wat betekend dat deze druk uitoefenen op meerdere plekken wat zorgt voor een fijne pasvorm. Ze zijn zeer licht van naadloze stof, dat comfortabel en duurzaam is. Ook is deze stof ademend wat helpt bij het controleren van de vochtigheid. De siliconen kussens helpen met het beschermen van gewrichten en vangen klappen op. Deze prodcuten zijn te herkennen aan de lichtblauwe kleur.

Verschillende soorten braces

Naast verschillende merken bestaat ons assortiment ook uit verschillende soorten braces zodat u voor elk lichaamsdeel een brace kunt vinden die bij u past. De meest voorkomende braces in ons assortiment zijn:

Bij het aanschaffen van een brace is het van belang, voor optimale ondersteuning, dat u de goede maat selecteerd. Let dus altijd goed op de maatvoering.

Mocht u nog vragen hebben kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. Wij helpen u graag!

Naar boven