Arm / Elleboog

Een arm- of elleboogbrace helpt om het herstel van de arm / elleboog te bevorderen en daarnaast vermindert het de pijn. Ook kan een brace bij het sporten gedragen worden om de arm / elleboog simpelweg te steunen en om deze optimaal te beschermen tegen blessures, zonder dat het uw beweging belemmert.

   

13 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
13 products found
   

13 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
13 products found

Functie van een arm- of elleboogbrace

Een arm- of elleboogbrace geeft ondersteuning en helpt bij het verminderen van elleboogklachten. De brace bevordert het herstel en verlicht eventuele pijn bij dit proces. Het is handig om een arm- of elleboogbrace aan te schaffen wanneer u last hebt van veelvoorkomende klachten zoals een tennis- of golferselleboog. Deze voorkomt namelijk dat de klachten verergeren en stabiliseert de arm en het ellebooggewricht. Naast de tennis- en golferselleboog worden braces vaak aangeschaft bij:

  • Werkgerelateerde klachten
  • Elleboog instabiliteit
  • RSI- en KANS-klachten

De werkgerelateerde klachten onstaan meestal bij fysiek zware beroepen of beroepen waarbij veel achter de computer gewerkt wordt. Daarnaast zijn de meerderheid van arm - elleboogklachten een gevolg van overbelasting. Bijvoobeeld bij een blessure tijdens het tennissen of golfen. De braces op hulpmiddelwereld helpen bij het bestrijden van deze klachten.

Soorten arm- en elleboogbraces

Voor alle verschillende soorten klachten zijn er verschillende soorten braces: Bij een ontwrichte elleboog is het van belang dat de brace de beweging rond het ellebooggewricht beperkt. Hierdoor is de kans dat de ontwrichting of verstrekking van de elleboog weer plaatsvindt een stuk kleiner en kunt u zorgeloos bewegen. Bij een tennisarm is het belangrijk dat de arm- of elleboogbrace juist druk uitoefent op de spieren. Hiervoor hebben wij speciale tennisarm braces

Naar boven