Kniebrace

De knieholte is het grootste gewricht van het lichaam en is erg complex. Blessures aan de knie kunnen dan ook zorgen voor erg veel complicaties en problemen. Wanneer u last hebt van een pijnlijke knie en niet meer goed kunt lopen of bewegen is het aanschaffen van een kniebrace misschien een goede oplossing.

   

12 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
12 products found
   

12 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
12 products found

De knieholte is het grootste gewricht van het lichaam en is erg complex. Blessures aan de knie kunnen dan ook zorgen voor erg veel complicaties en problemen. Wanneer u last hebt van een pijnlijke knie en niet meer goed kunt lopen of bewegen is het aanschaffen van een kniebrace misschien een goede oplossing. Een kniebrace ondersteunt het kniegewricht en vermindert de pijn. Daarnaast is het een goede aankoop ter preventie van blessures bij het sporten of wanneer u een kwetsbare knie heeft en deze graag wilt beschermen. 

Wanneer een Kniebrace?

Een kniebrace ondersteunt de knie en vermindert knieklachten. Maar wanneer is het nou precies handig om een kniebrace aan te schaffen? En wat voor kniebrace kunt u dan het beste aanschaffen? De knie is een sterk gewricht. Maar vergis u niet, door alle pezen en het kraakbeen die betrokken zijn bij de knie is dit een erg complex gewricht en toch kwetsbaar.

Blessures aan de knie kunnen dan al snel zorgen voor veel problemen en langdurige schade. Daarom is het niet alleen handig om een kniebrace aan te schaffen wanneer u al last heb van klachten, maar is een brace ook handig ter preventie van blessures. Een kniebrace beschermt namelijk de pezen en ligamenten van de knie goed en helpt bij het ondersteunen en stabiliseren van het gewricht.

Hulpmiddelwereld beschikt over een ruim aanbod. Een kniebrace werkt namelijk alleen maar goed als deze past bij de soort klachten die u hebt. Als u last heeft van bijvoorbeeld artrose of kraakbeenschade hebt u namelijk een andere brace nodig dan wanneer u meniscus klachten hebt of op zoek bent naar meer stabiliteit. Daarnaast heb je ook braces die voor meerdere klachten een oplossing kunnen vormen, zoals de NEO G Airflow Plus, die de knie stabiliseert en helpt bij vele soorten pijn.

Bij de volgende gevallen wordt vaak een kniebrace aangeschaft:

  • Meniscusklachten
  • Instabiliteit
  • Jumper's knee
  • Osgood Schlatter
  • Knieband schade (kruisband of binnen- en buitenband)
  • Voor of na een knieoperatie
  • Knieartrose (versleten knie)
  • Ter preventie bij contactsporten

Een kniebrace helpt u om de pezen rondom de knie en de knie zelf te beschermen en te ondersteunen, waardoor klachten worden verminderd. Hoe lang de kniebrace moet worden gedragen hang af van de soort klachten die u heeft en de mate van belasting.

Naar boven