Slings

Heeft u last van een botbreuk, een kneuzing of pijn? Dan is het belangrijk dat u het lichaam wat rust gunt om zo snel mogelijk te herstellen. Hiervoor kunt u gebruik maken van slings. U kunt uw arm in de sling dragen om zo uw schouder, arm en pols niet te belasten. In onze webwinkel kunt u diverse slings vinden die geschikt zijn voor de armen.

   

3 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
3 products found
   

3 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
3 products found

Voor wie is een sling geschikt?

U kunt een sling gebruiken als u uw arm, schouder of pols gebroken of gekneusd hebt. Ook als u al lange tijd last heeft van pijn kan een sling uitkomst bieden. Door gebruik te maken van de sling geeft u uw gehele arm rust zodat deze de tijd krijgt om zich te herstellen. Als u gebruik zou blijven maken van de arm, dan kan het zijn dat u meer klachten krijgt of dat het langer duurt voordat de klachten weg zijn.

Hoe gebruikt u een sling?

Een sling is zeer eenvoudig te gebruiken. U plaatst de bovenkant van de sling om uw nek, over uw schouder of over één schouder. Vervolgens kunt u uw arm door de lus aan de onderkant halen en uw arm ontspannen laten hangen. De sling voorkomt dat u toch uw arm gaat gebruiken waardoor het herstellen langer kan duren.

Diverse soorten slings

In onze webwinkel bieden wij meerdere soorten slings aan die gemaakt zijn voor de arm. Het verschil zit vooral in de manier waarop u de sling draagt en in de manier waarop uw arm gedragen wordt. De meest simpele sling bestaat uit een grote lus aan de bovenkant en een kleine aan de onderkant. De grote lus draagt u om uw nek als een ketting. Vervolgens legt u uw pols in de kleinere lus aan de onderkant. Voor meer ondersteuning kunt u kiezen voor een model waarbij de bovenkant op één of beide schouders rust. De onderkant verschilt bij de modellen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er een soort draagzak voor uw arm is zodat uw arm vanaf de elleboog ondersteund wordt. Een ander model heeft een voorgevormde ondersteuning voor de elleboog en de pols.

Welk type sling u kiest is afhankelijk van uw eigen voorkeuren. Als u last heeft van één schouder is het beter om voor een model te gaan dat u kunt laten rusten op de andere schouder. Als beide schouders in orde zijn kunt u gebruik maken van een model dat op beide schouders rust. Het gewicht van de arm wordt dan gelijkmatig over beide schouders verdeeld. Voor meer informatie en persoonlijk advies kunt u telefonisch contact opnemen met onze specialisten.

Hulp bij pijn, blessures en de conditie

In onze webwinkel kunt u diverse producten vinden op het gebied van therapie & ondersteuning. Wij hebben bijvoorbeeld ook producten voor de kou- en warmtetherapie, sporttape en fietstrainers. De kou- en warmtetherapie wordt onder andere gebruikt bij zwellingen en spierpijn. Sporttape ondersteunt gewrichten bij blessures. Met een fietstrainer kunt u uw conditie opbouwen zonder dat u het huis hoeft uit te gaan.

Naar boven