Revalidatiehulpmiddelen

Wanneer u moet herstellen van een operatie, een ziekbed of hebt te kampen met lichamelijke ongemakken als gevolg van een aandoening, dan zijn revalidatiehulpmiddelen een welkome steun in de rug. Persoonlijk advies nodig? Neem gerust contact met ons op!

   

Artikelen 1 tot 24 van 40 in totaal

  1. 1
  2. 2
Van laag naar hoog sorteren
40 products found
   

Artikelen 1 tot 24 van 40 in totaal

  1. 1
  2. 2
Van laag naar hoog sorteren
40 products found

Wat is revalidatie?

Revalideren houdt in dat u eraan werkt om weer valide te worden. Revalidatie betekent dan ook herstel. Het woord valide heeft tal van betekenissen die uiteenlopen van gezond en krachtig tot weerbaar en volledig functionerend. Binnen de medische wetenschap bestaat er een aparte, gespecialiseerde tak die helemaal is gericht op het herstel van de patiënt. Het is de taak van een revalidatiearts om te bekijken op welke manier u het beste kunt revalideren. Hij bepaalt dan ook het soort therapie of combinatie van therapieën die u moet gaan volgen. Denk bij lichamelijke problemen aan de benen, voeten, handen of armen bijvoorbeeld aan fysiotherapie of ergotherapie. Bij spraakproblemen wordt u meestal naar een logopedist verwezen en wanneer psychische problemen een rol spelen, kunt u baat hebben bij psychotherapie. Vooral wanneer uw revalidatieproces te maken heeft met lichamelijke ongemakken komen revalidatiehulpmiddelen goed van pas.

Waarom revalidatiehulpmiddelen gebruiken?

Veel mensen die een therapie hebben gehad, weten dat dit in de meeste gevallen niet oneindig is. Op een gegeven moment is de behandeling voorbij en komt u er alleen voor te staan. U bent hopelijk al weer redelijk tot goed hersteld en weer in staat om uw arm, been, voet of hand een stuk beter te bewegen. Nu is het zaak om de spieren en gewrichten krachtig en soepel te houden en allerlei oefeningen te gaan doen. Hiervoor zijn allerlei revalidatiehulpmiddelen ontworpen die u daarbij van dienst kunnen zijn. Ook wanneer u nog maar net bent ontslagen uit het ziekenhuis en een operatie achter de rug hebt, kan het de nodige moeite kosten om daarvan zowel lichamelijk als psychisch te herstellen. Misschien bent u erg geschrokken van wat u is overkomen en maakt u zich zorgen over het herstel. U moet niet alleen op het fysieke vlak de kracht herwinnen, maar ook mentaal weer sterker worden. Middelen die uw fysieke en mentale revalidatie een handje helpen zijn daarbij een welkome en waardevolle aanvulling om dat te bereiken.

Welke revalidatiehulpmiddelen zijn er?

Er zijn tal van hulpmiddelen verkrijgbaar die u zowel tijdens als na het revalidatieproces kunnen helpen. Laten we eens kort een aantal belangrijke revalidatiehulpmiddelen onder de loep nemen.

  • Fietstrainers/Stoelfietsen: Deze is uitermate geschikt voor het maken van allerlei beenoefeningen. Door gebruik te maken van een fietstrainer werkt u aan het herstel van de spierkracht, verbetert u de bloedcirculatie en wordt de coördinatie van de onderbenen gestimuleerd. Een bijzonder type fietstrainer is de TheraWheel van Memomoto. U kunt met deze fiets met vliegwiel gewoon trapbewegingen maken terwijl u op een stoel zit of in een rolstoel.
  • Armtrainer: Dit is een belangrijk hulpmiddel na een beroerte (CVA). Door het gebruik van de armtrainer, die eenvoudig aan de deur kan worden gemonteerd, versterkt u de spieren in het bovenlichaam. Wanneer een van de armen is aangedaan, trekt u deze met uw sterke arm in een vloeiende beweging omhoog.
  • Handtrainer: speciale ballen van gel en handknijpers zorgen ervoor dat u meer kracht ontwikkelt in de vingers en de hand. Ze zijn verkrijgbaar in diverse weerstandsniveaus.
  • Anti-stressballen: Een goed middel om te ontspannen. Hoe minder stress, hoe meer u werkt aan uw herstelproces.

Naar boven