Fietstrainers

Heeft u fysiotherapie en dient u bezig te gaan met sporten? Of wilt u meer bewegen, maar is dit niet altijd mogelijk vanwege omstandigheden? Dan kunt u gebruik maken van een fietstrainer. Dit is een apparaat waarmee u de bewegingen die u maakt tijdens het fietsen kan nabootsen. In ons aanbod hebben wij meerdere fietstrainers die u op deze pagina kunt bekijken.

   

6 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
6 products found
   

6 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
6 products found

Hoe gebruikt u een fietstrainer?

Een fietstrainer is een apparaat dat bestaat uit een basis met vier poten die plat op de vloer liggen. Aan de bovenkant zit een frame dat de poten met elkaar verbindt en hier zitten de trappers. U gebruikt de fietstrainer door op een stoel te gaan zitten en de fietstrainer onder uw benen te plaatsen. Vervolgens gaat u met uw voeten op de trappers staan om rond te trappen. Dit kunt u zo lang blijven doen als u aangeraden werd of zo lang u zelf wilt. Tijdens het trappen kunt u eventueel een boek lezen of tv kijken. Alleen trappen kan wellicht wat saai zijn en dan heeft u ondertussen iets te doen. Als u klaar bent met trainen kunt u deze makkelijk onder een stoel schuiven. Dankzij het kleine formaat is het opbergen geen enkel probleem.

Voor wie is een fietstrainer geschikt?

Een fietstrainer kan door iedereen gebruikt worden. Het is vooral geschikt als u meer beweging wilt krijgen zonder dat u naar buiten gaat. Dit is erg handig als u niet meer kunt fietsen of als u last heeft van uw benen. U kunt dan toch wat beweging krijgen. Het kan ook zijn dat uw fysiotherapeut deze oefening heeft aangeraden als u last heeft van uw benen. Bewegen stimuleert uw bloedsomloop en dat is goed voor uw gezondheid.

Kenmerken van een fietstrainer

De fietstrainers hebben een stevige basis door de poten die plat op de grond liggen. Hierdoor kan de trainer niet verschuiven tijdens het trappen. De trappers zijn voorzien van een band die over uw voet loopt zodat uw voeten op de trappers blijven. Fietstrainers / stoelfietsen zijn verkrijgbaar met of zonder een display. Het display geeft informatie over hoe lang u bezig bent, hoeveel calorieën u heeft verbrand en hoeveel keer u rond heeft getrapt. Deze informatie is handig als u uw voortgang bij wilt houden.

Bij vrijwel elke fietstrainer kunt u de weerstand aanpassen met een knop aan de bovenkant. U kunt zo zelf bepalen of u licht of juist zwaar wilt trappen. Als u net begint kunt u voor de lichtste stand kiezen. Elke keer dat een bepaalde stand u vrij makkelijk afgaat kunt u voor een zwaardere stand kiezen om uw conditie te verbeteren. Wilt u een fietstrainer kopen maar twijfelt u nog? U kunt dan eerst de productomschrijvingen raadplegen voor de specifieke kenmerken van elk model.

Voor het beantwoorden van vragen of persoonlijk advies kunt u contact opnemen met onze specialisten. Zij helpen u bij het uitkiezen van het meest passende model.

Middelen voor ondersteuning en therapie

Bent u op zoek naar andere producten voor therapie & ondersteuning? In ons aanbod kunt u ook braces, sporttape en revalidatiehulpmiddelen vinden. Deze hulpmiddelen bieden bijvoorbeeld uitkomst wanneer u moet revalideren of specifieke ondersteuning / training nodig heeft.

Naar boven