Kou- en Warmtetherapie

Bij het bewegen kunnen nog wel eens klachten ontstaan of ongelukjes gebeuren. In zulke gevallen kunt u gebruik maken van kou- en warmtetherapie om de klachten te verminderen. Warmte helpt bij vermoeide en pijnlijke spieren, terwijl kou zwellingen tegen gaat. U kunt bij ons terecht voor verschillende producten voor kou- en warmtetherapie. Op deze pagina kunt u alle producten bekijken.

   

6 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
6 products found
   

6 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
6 products found

Diverse middelen binnen de kou- en warmtetherapie

Als u gebruik wilt maken van kou- en warmtetherapie, dan heeft u keuze uit verschillende middelen. Hot en cold packs of discs zijn erg makkelijk in gebruik. U kunt ze op elke gewenste plek gebruiken. Door het kleine formaat kunt u de packs of discs eenvoudig meenemen als u gaat sporten. Daarnaast zijn er gels verkrijgbaar die u op diverse plekken kunt aanbrengen. Tevens zijn er braces voor onder andere de polsen en de rug. Sommige modellen kunnen zowel warm als koud gebruikt worden. Voor gebruik legt u het middel dan in de diepvries, in een kom met heet water of in de magnetron. Bij elk product staat aangegeven op welke manier u het product dient te verwarmen of te koelen.

De middelen die voor beide geschikt zijn komen goed van pas als u voor elke pijnklacht een oplossing in huis wilt hebben. U kunt dan aan de hand van uw klachten kiezen voor warmte of kou. U kunt tijdens het gebruik de middelen zelf op de pijnlijke plek houden of u kunt een pack met een stuk tape vastmaken zodat deze op de juiste plek blijft. Terwijl de pack het werkt doet kunt u bezig zijn met andere dingen. De braces zijn zo gemaakt dat ze zelf op de juiste plek blijven zitten.

Wanneer gebruikt u warmte?

Warmte voelt prettig aan als u last heeft van spierpijn. U kunt spierpijn krijgen na het bewegen of sporten. Vaak gaat dit vanzelf weer over na een paar dagen, maar het voelt niet prettig aan. De warmte helpt de spieren te ontspannen waardoor ze minder zeer gaan doen. Daarnaast voelen de spieren wat minder stijf aan. U heeft dan minder last van spierpijn. Tevens zou u de warmte packs kunnen gebruiken om koude voeten of handen op te warmen. Dit komt goed van pas in de winter of als u op wintersport gaat. U kunt de packs dan direct gebruiken als u door de kou geen gevoel meer in uw handen of voeten heeft.

Wanneer gebruikt u kou?

Kou vermindert zwellingen en het werkt ontstekingsremmend. Als u een blessure heeft opgelopen kunt u daarom eerst een kou pack op de pijnlijke plek leggen. Dit zou de zwelling moeten laten afnemen en voorkomen dat het gaat ontsteken. Mocht u last van de blessure blijven houden, dan kunt u het beste een huisarts raadplegen.

Hulp en ondersteuning bij het bewegen

Ter ondersteuning van therapie zijn er diverse hulpmiddelen verkrijgbaar. In onze webshop vindt u naast producten voor kou- en warmtetherapie ook middelen zoals sporttape, fietstrainers en braces. Deze middelen helpen u om meer te bewegen of ze ondersteunen uw lichaam.

Naar boven