Alarm horloges voor ouderen

Met de alarm horloge voor ouderen schakelt u met één handeling hulp in. De alarm horloge zendt bij indrukken van de noodknop via een mobiele verbinding een noodoproep uit naar uw contactpersonen. Deze kunnen dan terugbellen of opnemen en communiceren met degene die de noodoproep heeft gestart. De alarm horloges zijn ideaal voor ouderen, omdat deze makkelijk in gebruik zijn en geruststelling en veiligheid bieden voor thuis én onderweg.

   

2 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
2 products found
   

2 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
2 products found

Wat is een alarm horloge voor ouderen?

Een alarm horloge voor ouderen is een horloge met SOS knop die, indien men op de SOS knop drukt, een noodoproep uitzendt om hulp in te schakelen. Een andere benaming is ook wel SOS horloge voor ouderen of een senioren alarm horloge. Het doel is voornamelijk om met één druk op de knop hulp in te schakelen indien nodig, zowel in huis als buitenshuis. Zo kunnen ouderen veilig en zelfverzekerd zelfstandig wonen en naar buiten gaan zonder dat er iemand bij hoeft te zijn.

Dat de alarm horloge in de vorm van een horloge is, is bewust gedaan. Een horloge kan men makkelijk meenemen, wordt niet snel vergeten en is eigenlijk altijd wel binnen handbereik, ook wanneer men buitenshuis gaat.

De horloges zijn uitgerust met een ingebouwde simkaart waardoor de dragen niet per se in bezit hoeft te zijn van een smartphone. Het is wel soms noodzakelijk dat uw contactpersonen wel over een smartphone dienen te beschikken.

Soms is er een abonnement nodig om de alarm horloge voor ouderen werkende te hebben, zoals bij de SmartWatcher Alarmhorloge SPIRIT. Lees hier meer over de abonnementen van deze alarmhorloge.

Waarom een senioren alarm horloge het overwegen waard is

Een senioren alarm horloge heeft natuurlijk een prijskaartje. Daarom moet het ook de investering waard zijn, dat begrijpen wij maar al te goed. Of een horloge met SOS knop geschikt is voor uw situatie, is een afweging die u zelf het beste kunt maken. We kunnen u wel op weg helpen waarom een senioren alarm horloge mogelijk een toevoeging voor u is en uw leven een stukje makkelijker maakt.

  • Meer zekerheid, zelfstandigheid en geruststelling: Een horloge met alarm voor ouderen biedt geruststelling aan de drager, vaker de ouderen. De drager weet dat als er iets gebeurt, als hij of zij bijvoorbeeld valt in huis of tijdens een blokje om, dat er dan meteen hulp ingeschakeld kan worden. Het biedt ouderen dus naast geruststelling ook zekerheid en zelfstandigheid. Daarnaast is het natuurlijk ook een geruststelling voor de (klein)kinderen en/of verzorgers van de ouderen. Zij weten dat als er iets gebeurt, hun vader, moeder, opa of oma meteen alarm kan slaan.
  • U kunt altijd zien waar degene zich bevindt, wat in het geval van dementerende ouderen zeer handig kan zijn. Dit is mogelijk voor de beheerder via het horloge beheersysteem. Dit is helaas niet mogelijk via de app vanwege privacy redenen, alleen indien de drager alarm slaat. 
  • Met de LifeWatcher alarmhorloges is het is ook een optie om de horloge te bellen, ook al is er geen noodsituatie. De horloge kan zo ingesteld worden dat die automatisch opneemt.
  • Geo fencing (SmartWatcher): Dit wilt zeggen dat er een veilige zone kan worden ingesteld. Bevindt de drager van de horloge zich buiten dit gebied? Dan krijgt de contactpersoon (of personen) een melding dat de drager zich buiten de veilige zone bevindt.
  • Inactiviteitssensor (SmartWatcher) mogelijk: Het is mogelijk om in te stellen dat de contactpersonen een melding krijgen als de drager van de alarm horloge een tijd niet beweegt heeft. Dit is optioneel en kost 1,11 euro per maand extra.
  • De horloges werken via een simkaart, dus een smartphone voor de drager van de horloge is niet per se nodig.
  • U kunt de SmartWatcher horloge via bluetooth verbinden met een gehoorapparaat.

Zijn alarm horloges voor ouderen waterdicht?

Of een alarm horloge voor ouderen waterdicht is, verschilt per horloge. De SmartWatcher Alarmhorloge SPIRIT is IP68 waterbestending. Als iets IP68 waterdicht is, houdt dat in dat deze voor een onbepaalde tijd ondergedompeld kan blijven (tot een bepaalde waterdruk) en dat deze volledig beschermd is tegen stof.

Daarnaast bieden we ook LifeWatcher alarm horloges aan. De LifeWatcher alarm horloges zijn volledig stof, zand en 'dompel' waterdicht (IP67). Dit houdt in dat de LifeWatcher niet afgedaan hoeft te worden als u bijvoorbeeld gaat douchen of gaat afwassen. Gaat u in bad of zwemmen? Dan moet de LifeWatcher wel worden afgedaan. 

Bent u dus op zoek naar een waterdichte alarm horloge? Dan zijn een van de LifeWatcher horloges of de SmartWatcher Alarmhorloge SPIRIT een geschikte keuze voor u. Let er wel goed op tot welke hoogte deze waterdicht moet zijn. Vindt u het voldoende dat de alarm horloge alleen mee onder de douche kan, maar niet mee in bad? Dan is de LifeWatcher een geschikte keuze. Vindt u het belangrijk dat u de horloge ook kunt dragen tijdens het in bad gaan en zwemmen? Dan is de SmartWatcher SPIRIT de juiste keuze voor u.

Hoe werkt een senioren alarm horloge?

Een senioren alarm horloge kan veel functionaliteiten bezitten, maar werkt voor de gebruiker heel eenvoudig. Een noodoproep kan al worden geactiveerd met één druk op de knop. 

Indien u alarm heeft geslagen krijgen uw contactpersonen een noodoproep op de telefoon binnen. Ze kunnen dan nauwkeurig uw locatie zien en met u communiceren middels de ingebouwde luidspreker en microfoon. Bij de SmartWatcher SPIRIT is het is ook mogelijk om te abonneren op professionele alarmcentrale die de noodoproep dan ontvangen. Zij bieden dan zorg op afstand en indien gewenst uw familieleden of mantelzorgers.

Welke horloge met SOS knop zijn er?

Horloges met SOS knop zijn op verschillende website te vinden en in verschillende prijsklassen. Een kwalitatief goed product gaat dikwijls gepaard met een hogere prijs. In het geval van een alarm horloge is het ook vaker gewenst dat het een betrouwbaar product is en daar betaal je dan ook vaker wat meer voor. Je wilt niet een horloge met SOS knop kopen waarvan de SOS knop het de helft van de tijd niet van doet. Dat is in dit geval te riskant.

Hulpmiddelwereld biedt daarom SmartWatcher en LifeWatcher alarmhorloges voor ouderen aan. Beide merken staan bekend om hun kwalitatief goede en betrouwbare producten. Hieronder ziet u de verschillen tussen de drie alarmhorloges:

Alarm horloges voor ouderen verschillen

De abonnementen van de SmartWatcher

Alarm horloges gaan dikwijls gepaard met een abonnement dat je erbij dient af te sluiten na aankoop. De abonnementen van SmartWatcher kunt u eenvoudig en snel afsluiten bij SmartWatcher zelf. Hierbij een kort overzicht welke abonnement opties er zijn voor de SmartWatcher SPIRIT.

Vrienden en Familie (9,99/mnd): Indien er op de SOS knop van de horloge wordt gedrukt, wordt er een melding naar de noodnummers via de (bijgeleverde) app. Het noodnummer dient dan naar de alarm horloge te bellen. De horloge neemt dan automatisch op. Ben er bewust van dat de contactpersonen bij dit abonnement over de app moeten beschikken.

Vrienden en Familie Plus (14,99/mnd): Indien hier op de SOS knop van de horloge wordt gedrukt, wordt er automatisch naar alle noodnummers gebeld. Het is dus mogelijk dat er meerdere contactpersonen oppakken en in een conference call terechtkomen. De app is hier niet per se nodig, maar wel handig voor het inzien van de locatie horlogedrager via GPS. (Dit abonnement is inclusief 10 belminuten per maand).

ZCN Professioneel (19,99/mnd): Indien de SOS knop wordt geactiveerd, wordt er alarm geslagen naar een alarmcentrale. Er wordt dus direct professionele hulp ingeschakeld. Er komt een verbinding met de ZCN zorgcentrale die gespecialiseerd is in het bieden van zorg op afstand. Indien wenselijk contacteren zij ook familie of verzorgers tijdens of na de noodsituatie.

Alle abonnementen hebben ook , voor een kleine meerprijs, de optie om maandelijks opzegbaar te zijn.

Alarm horloges zonder abonnement

Lifewatcher is een voorbeeld van een alarm horloge dat zonder abonnement werkt. U betaalt hier een x bedrag per 30 dagen aan gebruikerskosten waarbij u onbeperkt kunt alarmeren. Dit x bedrag hangt af van welke LifeWatcher u kiest. Voor de LifeWatcher Senior is dit bedrag 5 euro en voor de LifeWatcher Active is dit 3,50 euro + 0,10 euro/belminuut die u gebruikt. U kunt eenvoudig opwaarderen middels de app. 

Andere horloges die Hulpmiddelwereld aanbiedt

Naast de SmartWatchers biedt Hulpmiddelwereld ook LifeWatcher horloges aan. Dit zijn ook horloges met SOS knop. Voordeel van deze horloges is dat ze zonder abonnement komen. Zoekt u dus een noodoproep horloge zonder abonnement? Dan is een Lifewatcher alarm horloge het overwegen waard.

Naast alarm horloges biedt Hulpmiddelwereld ook sprekende horloges aan. Deze horloges zijn Ideaal voor als u niet meer zo goed de tijd op een horloge kunt zien, voor blinden of indien u moeite heeft met klokkijken. We bieden diverse soorten sprekende horloges aan, zoals het sprekend horloge, een Nederlandssprekend atomic horloge voor heren en een unisex model. De laatste twee zijn wat luxer. Bekijk onsassortiment sprekende horloges.

Naar boven