Seniorentelefoons

Bent u op zoek naar een goede seniorentelefoon? Dan bent u bij Hulpmiddelwereld aan het goede adres. Wij hebben een uitgebreid assortiment telefoons voor ouderen. Zowel huistelefoons als mobiele seniorentelefoons. Bij ons vindt u altijd wel een seniorentelefoon die voldoet aan al uw wensen.

Online keuzehulp voor de meest geschikte seniorentelefoon

Zoveel keuze.. Waar moet u beginnen? Bij Hulpmiddelwereld begrijpen we dat het lastig is om online een geschikte seniorentelefoon te vinden. Daarom hebben we een 'keuzehulp' ontwikkeld die u in de zoektocht naar een goede seniorentelefoon helpt. Druk op onderstaande knop om onze keuzehulp te starten en bekijk direct welke seniorentelefoon het beste bij uw situatie past. Persoonlijk advies nodig? Neem gerust contact met ons op!

   

Artikelen 1 tot 24 van 33 in totaal

 1. 1
 2. 2
Van laag naar hoog sorteren
33 products found
   

Artikelen 1 tot 24 van 33 in totaal

 1. 1
 2. 2
Van laag naar hoog sorteren
33 products found

Waarom kiezen voor een seniorentelefoon?

Een seniorentelefoon is een toestel waarvan de bediening is aangepast aan ouderen, mensen met een beperking of mensen, die om welke reden dan ook, niet goed overweg kunnen met een ‘normale telefoon’. Wie dus moeite heeft met kleine schermen en kleine toetsen, met virtuele toetsenborden of als je het toestel alleen wil gebruiken voor bellen en sms-en heeft aan een seniorentelefoon voldoende. Het geluid kan bijvoorbeeld extra hard gezet worden en er zijn toestellen die fel licht geven om te laten zien dat je gebeld wordt waardoor seniorentelefoons ook voor slechthorenden geschikt zijn. De meeste seniorentelefoons in ons assortiment beschikken over een speciale noodknop en/of sneltoetsen voor belangrijke nummers. 

We onderscheiden grofweg twee soorten telefoons voor ouderen: Een senioren huistelefoon en mobiele seniorentelefoon. Lees snel verder om erachter te komen wat de verschillen zijn en welke het beste bij u past!

Senioren huistelefoons

Een vaste senioren huistelefoon laat u in uw woning staan en zijn voor gebruik binnenshuis. Dit in tegenstelling tot mobiele seniorentelefoons. Ze zijn over het algemeen wat groter en kunnen alleen gebruikt worden om te bellen.

In ons ruime assortiment vaste seniorentelefoons vindt u telefoons in allerlei kleuren en maten. Wat alle seniorentelefoons met elkaar gelijk hebben, is dat ze speciaal voor ouderen zijn ontwikkeld. De vaste telefoons zijn voorzien van extra grote toetsen en een helder beeldscherm. 

Is dit precies wat u zoekt? Bekijk dan nu ons assortiment senioren huistelefoons.

Mobiele Seniorentelefoons

Naast de vaste telefoons worden de mobiele seniorentelefoons (ook wel een senioren GSM genoemd) steeds populairder onder ouderen. Een mobiele seniorentelefoon is doorgaans wat kleiner en kan zowel binnenshuis als buitenshuis gebruikt worden.

Hoewel sommige ouderen nog wat huiverig zijn voor een senioren mobiel, is dat nergens voor nodig. Deze senioren mobielen zijn namelijk speciaal ontworpen voor ouderen. De knoppen en tekst zijn groot en de bediening is eenvoudig.

Ook binnen mobiele seniorentelefoons zijn er nog onderverdelingen, zoals een “gewone” seniorenmobiel en een smartphone voor ouderen (waar u ook zelf applicaties op kunt zetten, zoals Whatsapp).

Is een senioren mobiel wat u zoekt? Dan neem eens een kijkje bij ons assortiment senioren mobielen.

Seniorentelefoons


Eigenschappen Seniorentelefoons

De senioren telefoons hebben andere functies dan normale telefoons. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Grote bedieningstoetsen
 • Fototoetsen (bij de vaste seniorentelefoons)
 • Geheugentoets (nummerherhaling)
 • Groot en duidelijk scherm
 • Eenvoudige volume regelaar
 • Luide beltonen
 • Simlock vrij (bij de senioren GSM’s)
 • Bel licht (voor slechthorende of bij doofheid)
 • Bellen via de luidspreker 

Seniorentelefoon met fototoetsen

Een seniorentelefoon met fototoetsen is ideaal voor kinderen, slechtzienden of als u moeite heeft met het onthouden van telefoonnummers. Ook voor mensen met (lichte) dementie kunnen de fototoetsen een uitkomst bieden. U kunt gemakkelijk foto’s aan de telefoon toevoegen waardoor de gebruiker met één druk op de knop, het ingestelde nummer kan bellen. Daarnaast kunt u met de seniorentelefoon met fototoetsen ook gewoon gebruik maken van de gewone toetsen om een telefoonnummer in te toetsen. 


Seniorentelefoon met SOS knop

De SOS knop die op een aantal van deze seniorentelefoons zitten zoals de Maxcom MM 715 is bedoeld om familieleden te waarschuwen in bepaalde onveilige, angstige situaties. Het idee is hetzelfde als bij een alarm horloge voor ouderen. Je kunt namelijk vooraf telefoonnummers instellen die gebeld moeten worden op het moment dat deze SOS knop ingedrukt wordt. Bij een druk op deze knop belt de telefoon automatisch één voor één de ingestelde noodnummers, totdat er iemand opneemt. Het wordt aangeraden om alleen mobiele nummers te gebruiken voor de noodfunctie. Het is belangrijk te begrijpen dat het alarmnummer 112 niet bedoeld is om in te stellen als noodnummer. Het is vooral bedoeld voor de persoonlijke kring, zoals buren, kinderen, thuiszorg of familieleden.

Een SOS knop geeft u, naast het veilig maken van uw omgeving als u zelfstandig thuis woont, ook zekerheid over uw handelingen omdat u op deze manier niet bang bent voor bijvoorbeeld vallen of andere onveilige situaties, u kunt namelijk altijd om hulp vragen. Ook als u bijvoorbeeld in de douche staat (waterdicht) of als u in de tuin bent.


Is een Seniorentelefoon geschikt voor een Hoortoestel?

De meeste seniorentelefoons zijn geschikt voor hoortoestellen. Heeft u een hoortoestel, dan is het noodzakelijk dat het toestel hier ook geschikt voor is. De telefoon voorkomt namelijk schelle geluiden tijdens het bellen. De volgende vaste telefoons raden wij aan als u een hoortoestel heeft; Doro PhoneEasy 110 wit en de Doro phoneEasy 110 zwart. Bent u op zoek naar een mobiele telefoon? Dan raden we deze Senioren GSM aan.

Seniorentelefoon met stijlvol design en de juiste techniek

Naast gebruiksgemak en handige functies is het ontwerp van een telefoon ook belangrijk. Zo hebben we verschillende modellen toestellen. Bijvoorbeeld met toetsen aan de voorkant of modellen die open en dicht geklapt kunnen worden.

Worden seniorentelefoons vergoed door uw zorgverzekering?

Het kan mogelijk zo zijn dat, door medische redenen, een seniorentelefoon mét SOS-knop gedeeltelijk vergoed kan worden door uw zorgverzekeraar. Dit kan omdat in Nederland een personenalarmering gedeeltelijk vergoed kan worden.

 


Welke merken seniorentelefoons zijn er?

Bij Hulpmiddelwereld bieden we verschillende soorten merken seniorentelefoons aan. De meest voorkomende merken zijn seniorentelefoons van Fysic, Doro en Maxcom. Van mobiele telefoons is Swissvoice een populair merk.

De seniorentelefoons van Doro zijn met name vaste huistelefoon. Seniorentelefoons van Fysic betreffen zowel huistelefoons als mobiele telefoons. Beide erg populaire merken die voor goede kwaliteit staan.


Welke ouderen telefoon is het meest geschikt voor u?

Bij de keuze voor een geschikte ouderen telefoon kunnen een aantal factoren een rol spelen. Het is aan uzelf om na te gaan welke factoren het zwaarste wegen voor u.

U kunt bijvoorbeeld beginnen met of u een vaste senioren telefoon wilt of een mobiele ouderen telefoon wilt. Als u de telefoon ook buitenshuis wilt gebruiken en er meer mee wilt kunnen doen dan alleen bellen is een mobiele telefoon de beste keuze voor u. Anders is een vaste huistelefoon het beste voor u.

Bij een vaste telefoon kunt u zich afvragen of u graag een snoerloze telefoon wilt, een telefoon met extra grote toetsen en of u 1 of 2 handsets wenst (eentje voor boven en een voor beneden bijvoorbeeld). Indien u twee handsets wenst dan is de Fysic Senioren Dext telefoon de juiste keuze voor u.

Bij een mobiele ouderen telefoon kunt u bepalen of u graag applicaties, zoals Whatsapp en Facebook, wilt kunnen gebruiken. Indien u dat wenst is een smartphone de beste optie voor u. Hoeft dat voor u niet dan is een “gewone” ouderen mobiel het beste voor u. U kunt dan nog kiezen of u er eentje wilt met een SOS band of een SOS knop, een klaptelefoon met camera waarmee u foto’s kunt maken, een GSM met fototoetsen of een vrij simpele, maar zeer populaire telefoon met grote toetsen (en ook met SOS knop).

Komt u er niet uit? Dan kunt u boven aan de pagina de keuzehulp invullen of u kunt contact opnemen met ons en dan kijken we samen welke telefoon aan uw wensen en behoeften voldoet.

Naar boven