Seniorentelefoons

Bent u op zoek naar een goede seniorentelefoon? Dan bent u bij Hulpmiddelwereld aan het goede adres. Wij hebben een uitgebreid assortiment telefoons voor ouderen. 

Online keuzehulp voor de meest geschikte seniorentelefoon

Bij Hulpmiddelwereld begrijpen we dat het lastig is om online een geschikte seniorentelefoon te vinden. Daarom hebben we een 'keuzehulp' ontwikkeld die u in de zoektocht naar een goede seniorentelefoon helpt. Druk op onderstaande knop om onze keuzehulp te starten en bekijk direct welke seniorentelefoon het beste bij uw situatie past. Persoonlijk advies nodig? Neem gerust contact met ons op!

   

Artikelen 1 tot 24 van 33 in totaal

  1. 1
  2. 2
Van laag naar hoog sorteren
33 products found
   

Artikelen 1 tot 24 van 33 in totaal

  1. 1
  2. 2
Van laag naar hoog sorteren
33 products found

Wat is een seniorentelefoon?

Een seniorentelefoon is een toestel waarvan de bediening is aangepast aan ouderen, mensen met een beperking of mensen, die om welke reden dan ook, niet goed overweg kunnen met een ‘normale telefoon’. De meeste seniorentelefoons in ons assortiment beschikken over een speciale noodknop en/of sneltoetsen voor belangrijke nummers. 

Seniorentelefoons voor slechthorenden

Er zijn ook seniorentelefoons die geschikt zijn voor slechthorenden. Het geluid kan bijvoorbeeld extra hard gezet worden en er zijn toestellen die fel licht geven om te laten zien dat je gebeld wordt waardoor seniorentelefoons ook voor slechthorenden geschikt zijn. Zo gaat heeft de Maxcom MM 462 BB extra luide ringtonen en gaat er bij de Fysic FX575 een rood lampje branden als er een oproep binnenkomt


Integratie met hoortoestellen

Ook zijn de meeste seniorentelefoons zijn geschikt voor hoortoestellen. Heeft u een hoortoestel, dan is het noodzakelijk dat het toestel hier ook geschikt voor is. De telefoon voorkomt namelijk schelle geluiden tijdens het bellen. De volgende vaste telefoons raden wij aan als u een hoortoestel heeft; Doro PhoneEasy 110 wit en de Doro phoneEasy 110 zwart. Bent u op zoek naar een mobiele telefoon? Neem dan een kijkje bij onze senioren GSM's .

 


Seniorentelefoon voor slechtzienden

Veel van onze seniorentelefoons hebben een groot en duidelijk display en grote toetsen. Zo voorkomt u dat u onbedoeld verkeerde toetsen indrukt.

Daarnaast is er ook nog een telefoon met fototoetsen. Dit is een seniorentelefoon met vier grote toetsen waar u een foto kunt plaatsen van de personen die u het meeste belt. Dat ziet er zo uit:

Seniorentelefoon met fototoetsen voor slechtzienden


Veiligheid voorop!

Ook een seniorentelefoon kan bijdragen aan een stukje extra veiligheid.

Seniorentelefoon met SOS alarm knop

Er zijn ook seniorentelefoons, zowel vast als mobiel, met SOS alarm knop. Ideaal om snel hulp in te schakelen vanuit uw persoonlijke kringen indien nodig. Zo’n alarmknop biedt net wat meer zekerheid en geruststelling. De Maxcom MM 715 is een voorbeeld van een seniorentelefoon met alarm knop.


Mogelijkheden seniorentelefoons

We onderscheiden grofweg twee soorten telefoons voor ouderen: Een senioren huistelefoon en mobiele seniorentelefoon. Daarnaast zijn er nog (mobiele) seniorentelefoon met (4g) internet en Whatsapp.

Vaste en mobiele seniorentelefoons

Een vaste senioren huistelefoon laat u in uw woning staan en zijn voor gebruik binnenshuis. Ze zijn over het algemeen wat groter en kunnen alleen gebruikt worden om te bellen.

Mobiele seniorentelefoons (ook wel een senioren GSM genoemd) steeds populairder onder ouderen. Een mobiele seniorentelefoon is doorgaans wat kleiner en kan zowel binnenshuis als buitenshuis gebruikt worden. Daarnaast heeft deze indien het een smartphone is ook de mogelijkheid op applicaties te downloaden, zoals Whatsapp.

Seniorentelefoons

Seniorentelefoons met (4g) internet en Whatsapp

Sommige senioren hebben de wens om met hun mobiele telefoon op internet te kunnen en gebruik te kunnen maken van Whatsapp.

Het is bij seniorentelefoons niet zo vanzelfsprekend dat deze internet en daarmee ook de mogelijkheid tot Whatsapp heeft. Een seniorenmobiel die internet heeft en ook de mogelijkheid tot het downloaden van applicaties wordt ook wel een smartphone genoemd. Wij bieden de volgende senioren smartphones aan:Fysic F25

Mocht u hulp nodig hebben bij het uitzoeken van een seniorentelefoon dan neem gerust contact met ons op!

Naar boven