Tena incontinentiemateriaal

TENA Assortiment Bekijk hier het volledige aanbod

 Gratis bezorging vanaf €20,-  100% Discreet verzonden  Deskundig advies
   

Artikelen 1 tot 24 van 207 in totaal

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Van laag naar hoog sorteren
207 products found
TENA Lady Maxi Night 12 Stuks - Verpakking small

TENA Lady Discreet Maxi Night - 12 Stuks

5,99 Vanaf € 5,50

Tena men level 3

TENA Men (Active Fit) Level 3 - 16 Stuks

7,95 Vanaf € 7,60

Tena Men level 0 Protective Shield

TENA Men (Active Fit) Protective Shield - Extra Light - Level 0

3,95 Vanaf € 3,50

Tena Lady Extra Plus - small

TENA Lady Discreet Extra Plus - 16 Stuks

6,95 Vanaf € 5,50

TENA Lady Extra 20 Stuks

TENA Lady Discreet Extra - 20 Stuks

5,99 Vanaf € 4,80

TENA Lady Maxi - 12 Stuks - verpakking small

TENA Lady Discreet Maxi - 12 Stuks

5,99 Vanaf € 5,50

TENA For Men Level 1

TENA Men (Active Fit) Level 1 - 24 Stuks

7,95 Vanaf € 7,60

TENA Pants Maxi Medium

TENA Pants Maxi ProSkin - Medium - 10 Stuks

15,35

Tena men level 2

TENA Men (Active Fit) Level 2 - 20 Stuks

7,95 Vanaf € 7,60

TENA ProSkin Wet Wash Glove Zonder Parfum - 8 stuks

TENA ProSkin Wet Wash Glove Zonder Parfum - 8 stuks

1,95
(0)
TENA Pants Super Medium

TENA Pants Super ProSkin- M - 12 Stuks

15,99 Vanaf € 14,25

Actie
TENA Men Active Fit - Large - 10 Stuks

TENA Men Active Fit Plus - L/XL - 10 Stuks

Normale prijs: 14,95

Vanaf 11,95

U bespaart: 20%
Vanaf € 11,50

Actie
TENA Lady Discreet Mini Plus

TENA Lady Discreet Mini Plus - 20 Stuks

Normale prijs: 4,95

Vanaf 4,49

U bespaart: 9%
Vanaf € 4,00

Actie
TENA Men Active Fit - Medium - 12 Stuks

TENA Men Active Fit Plus - S/M - 12 Stuks

Normale prijs: 14,95

Vanaf 11,95

U bespaart: 20%
Vanaf € 11,50

Actie
Tena Bed Plus onderlegger

TENA Bed Plus Onderlegger 60 x 90 cm - 35 Stuks

Normale prijs: 23,95

Vanaf 14,50

U bespaart: 39%
Vanaf € 13,50

Actie
TENA Lady Ultra Mini Plus 20 Stuks

TENA Lady Discreet Ultra Mini Plus - 24 Stuks

Normale prijs: 3,89

Vanaf 3,29

U bespaart: 15%
Vanaf € 3,00

TENA Wet Wipe met dispenser

TENA Wet Wipe met dispenser

5,95
(1)
TENA Men Premium Fit Protective Underwear Level 4

TENA Men Premium Fit Maxi Level 4 - L/XL - 10 stuks

12,95 Vanaf € 12,20

Actie
Tena Lady Pants Plus-L-10 stuks

TENA Silhouette Plus - High Waist - Créme - Large - 10 stuks

Normale prijs: 16,99

Vanaf 12,49

U bespaart: 26%
Vanaf € 12,35

Actie
TENA Lady Discreet Mini 30 stuks

TENA Lady Discreet Mini - 30 Stuks

Normale prijs: 5,95

Vanaf 4,95

U bespaart: 16%
Vanaf € 4,50

Actie
TENA Flex Maxi - M - 22 Stuks

TENA Flex Maxi - M - 22 Stuks

Normale prijs: 24,95

Vanaf 18,90

U bespaart: 24%

TENA Pants Plus

TENA Pants Plus ProSkin - XS - 14 Stuks

12,59

TENA Pants Maxi Large

TENA Pants Maxi ProSkin - Large - 10 Stuks

19,95 Vanaf € 17,80

TENA Pants Maxi Medium

TENA Pants Maxi ProSkin - XLarge - 10 Stuks

19,99

   

Artikelen 1 tot 24 van 207 in totaal

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Van laag naar hoog sorteren
207 products found

Dé TENA Webshop. Alle TENA incontinentiemateriaal producten op één plek

Heeft u last van urineverlies? U bent zeker niet de enige. 1 op de 4 mannen en 1 op de 3 vrouwen ervaart een bepaalde mate van urineverlies. Producten van TENA zorgen ervoor dat u zich beschermd voelt en niet voor verassingen komt te staan. Lees hieronder alles over TENA incontinentiemateriaal en kom erachter welk soort incontinentiemateriaal het meest geschikt is voor uw situatie. 

 

Over TENA als Incontinentiemateriaal

 Alle TENA producten zijn speciaal ontworpen om te beschermen bij urineverlies. Er zijn allerlei verschillende varianten. TENA biedt hele discrete inlegkruisjes voor het verlies van druppeltjes urine, maar ook extra beschermende verbanden met een grotere absorptiecapaciteit. Daarnaast heeft TENA ook discrete broekjes: TENA Pants, verband en broekje in één. TENA Pants zijn er zowel voor mannen als voor vrouwen.

Welk type u ook kiest, TENA biedt zekerheid. Dankzij het snelle absorptievermogen blijft TENA droog en fris aanvoelen. Uniek voor TENA is Fresh Odour Control: een speciale bescherming die eventuele geurtjes snel neutraliseert. Bovendien zijn TENA-producten ademend en hebben ze een anatomische pasvorm.

 

De incontinentiematerialen van TENA

TENA heeft diverse soorten incontinentiemateriaal, voor zowel urine incontinentie als fecale incontinentie. De volgende soorten TENA incontinentiemateriaal bespreken we in onderstaand artikel:

Bij sommige soorten incontinentiematerialen van TENA wordt er een onderscheid gemaakt tussen incontinentiemateriaal voor vrouwen en incontinentiemateriaal bij mannen. Er zijn dan speciale lijnen binnen het soort incontinentiemateriaal ontworpen. Dit komt voor bij de TENA inleggers en de TENA broekjes.

Opname TENA producten

In onderstaande tabel ziet u een overzicht van de verschillende opname van vocht. Deze opname wordt berekend door het materiaal eerst te wegen en vervolgens nog eens te wegen wanneer deze ondergedompeld is in water. Het verschil is de maximale opname van het product. Vanzelfsprekend is het niet fijn om met deze maximale opname ook echt in het materiaal te hebben. Meestal moet u dus uitgaan van 50-70% van de opname. Met deze hoeveelheid zult u zelf de behoefte hebben aan vers materiaal.

Categorie

Opnamecapaciteit (in druppels)

TENA Men Pants

5,5 - 6

TENA Men Inleggers

1 - 6

TENA Lady Verbanden

3 - 6

TENA Lady Pants

5 -  5,5

TENA Lady Inlegkruisjes

1 - 3

TENA Slip

6 - 9

TENA Flex

5 - 9

TENA Comfort

5 - 8

TENA Pants

5,5 - 8

 

TENA Inleggers bij incontinentie

Bij urine incontinentie worden dikwijls inleggers gebruikt. Dit is meteen ook het bekendste soort incontinentiemateriaal van TENA. TENA is koploper op het gebied van verbanden die worden gebruikt om het ongewenst verlies van urine te bestrijden. In deze lijn zit ook voor u het geschikte product, of u nou iets zoekt uit de TENA Discreet (voormalig Lady), TENA Men of TENA Onderleggers serie. Daarnaast heeft TENA ook enkele hygiëneproducten, zoals Wash Cream en Skin Cream. Dit helpt uw huid te verzorgen.

TENA inleggers worden gebruikt wanneer men ongecontroleerd enkele druppels tot scheuten urine verliest. Ze kunnen makkelijk meegenomen worden en zijn soms zelfs apart verpakt.

Er zijn verschillende soorten TENA inleggers. Bij het kiezen van het juiste TENA inlegverband bij incontinentie kan er met name op gelet worden of het verband voor een man of vrouw is en hoe hoog het absorptieniveau moet zijn.

Zoals al eerder aangegeven, wordt er bij de incontinentie inleggers van TENA een onderscheid gemaakt tussen inleggers voor heren en dames. Voor dames bestaat de TENA Discreet lijn en voor heren is er de TENA Men Level lijn.

Mogelijke varianten TENA Lady/Discreet

Binnen de TENA Discreet lijn vindt u diverse producten, waarbij het verschil tussen de varianten hem vooral zit in het absorberend vermogen. Er is keuze tussen lichte varianten tot en met zware varianten. Bij alle TENA Lady inlegkruisjes, verbanden en broekjes wordt met druppels aangegeven hoe sterk het absorberend vermogen is. Voor meer informatie over de opties, kunt u altijd een kijkje nemen op de informatiepagina van TENA Lady.

Mogelijke varianten TENA Men

TENA Men beschikt over een reeks incontinentiepads en beschermend ondergoed voor licht tot zwaar urineverlies. De mate van absorberend vermogen wordt aangegeven door levels, van level 0 tot en met 4. Level 0 staat voor licht urineverlies, level 4 is de variant die geschikt is voor zwaar urineverlies. Op basis hiervan kunt u kiezen wat voor u het meest geschikt is. Meer informatie hierover kunt u vinden op de informatiepagina van TENA Men.

Unisex incontinentiemateriaal van TENA

Daarnaast is er ook een unisex lijn; de TENA Comfort lijn. Dit zijn incontinentie inleggers met een hoog absorptieniveau. Dit incontinentiemateriaal wordt ook vaker gebruikt bij fecale incontinentie.

Vervolgens kan men kijken welk incontinentiemateriaal van de Discreet, Men of Comfort lijn het gepaste absorptieniveau heeft.

Heeft u behoefte aan meer zekerheid? Ga dan altijd voor een incontinentiemateriaal met een hogere absorptiecapaciteit. Lees meer over de TENA Discreet, TENA Men en TENA Comfort incontinentiematerialen op de TENA MenTENA Discreet (voorheen TENA Lady) en de TENA Comfort pagina en bekijk welke incontinentie inlegger het beste bij u past.

 

TENA Broekjes bij incontinentie

Een ander populair soort TENA incontinentiemateriaal zijn de TENA incontinentie broekjes. Deze incontinentiematerialen hebben over het algemeen een grotere absorptiecapaciteit en zijn over het algemeen geschikt bij lichte tot matige incontinentie.

Er zijn drie lijnen binnen de TENA incontinentie broekjes:

De TENA Men Active/Premium Fit en de TENA Silhouette broekjes zijn een incontinentie materiaal in de vorm van een onderbroek. Het wordt ook wel wegwerp incontinentie ondergoed genoemd en heeft een discrete, comfortabele pasvorm.

De TENA Men Active/Premium Fit is speciaal ontworpen voor heren en de TENA Silhouette broekjes zijn speciaal ontworpen voor dames.

De TENA Pants lijn is incontinentiemateriaal voor zowel heren als dames. Deze bevatten over het algemeen een grotere absorptiecapaciteit en hebben geen patronen op de broekjes zelf zitten. Ze ogen dus iets minder als een ‘normale’ onderbroek, in tegenstelling tot de TENA Men en Silhouette broekjes.

 

TENA Slips / luiers bij incontinentie

Naast incontinentiemateriaal in de vorm van broekjes heeft TENA ook incontinentiemateriaal in de vorm van luiers/slips. Deze zijn voornamelijk populair bij verzorgingstehuizen en in de thuiszorg, omdat deze makkelijker aangetrokken kunnen worden als de desbetreffende persoon ligt. De TENA Slip en TENA Flex lijn zijn unisex.

De twee lijnen van luiers:

Het voornaamste verschil tussen deze incontinentie luiers is dat de TENA Flex een zogenoemd ‘nieuwe generatie’ product is die de gebruikers veel zekerheid, comfort onafhankelijkheid en zelfredzaamheid biedt. Voor het zorgpersoneel is het minder belastend om dit TENA incontinentiemateriaal te vervangen. Mede door de taille-elastieken.

 

TENA onderleggers bij incontinentie

TENA onderleggers zijn een incontinentiemateriaal die een stukje zekerheid kunnen bieden bijvoorbeeld tijdens de nacht. TENA incontinentie onderleggers worden vaak gebruikt naast een ander incontinentiemateriaal om het bed te beschermen tegen urine.

Hierbij heb je nog een onderscheid tussen TENA Hygiëne sheets en TENA Bed onderleggers. Het voornaamste verschil tussen deze twee is dat de Hygiëne sheets geen absorberende functie hebben en de Bed onderleggers wel.

 

TENA fixatiebroekjes bij incontinentie

TENA fixatiebroekjes zijn broekjes gemaakt van elastische materiaal die u draagt met incontinentiemateriaal. U draagt het broekje over het incontinentiemateriaal. Het broekje zorgt ervoor dat het incontinentiemateriaal netjes op de plek blijft zitten om zo eventueel lekken te voorkomen.

De stretchbroekjes lijken erg op ondergoed waardoor ze zeer discreet gedragen kunnen worden. De TENA fixatiebroekjes hebben geen naden zodat de drukpunten zoveel mogelijk beperkt worden.

Een goede combinatie is de TENA Comfort met een TENA fixatiebroekje. Het fixatiebroekje zorgt ervoor dat de incontinentie inlegger zowel aan de achterkant als aan de voorkant goed op de plek wordt gehouden om lekken zoveel mogelijk te voorkomen.

 

Welke TENA incontinentiemateriaal past het beste bij mij?

We hebben net alle soorten TENA incontinentiemateriaal benoemd. Maar welk soort incontinentiemateriaal past het beste bij uw situatie?

Lichte incontinentie

Ervaart u licht urine verlies? Onder lichte incontinentie valt het verlies van enkele druppels tot kleine scheutjes urine. Dan is een inlegger voldoende voor u. Voor dames kunt u denken aan:

Voor mannen kunt u denken aan:

Matige incontinentie

Onder matige incontinentie kunt u bijvoorbeeld verlies van flinke scheuten urine verstaan. Geschikt incontinentiemateriaal bij matige incontinentie voor vrouwen kunt u denken aan:

Voor mannen kunt u denken aan:

Zwaardere incontinentie

Verliest u meer dan druppels of (flinke) scheuten urine? Dan heeft u zwaarder incontinentiemateriaal nodig. Bij zware incontinentie wordt er geen onderscheid meer gemaakt bij het incontinentiemateriaal tussen mannen en vrouwen. Er wordt alleen nog onderscheid gemaakt in het soort incontinentiemateriaal.

U kunt bij zwaardere incontinentie denken aan het volgende incontinentiemateriaal:

Bovenstaande classificatie is slechts een indicatie, maar kan u een goed idee geven welk TENA incontinentiemateriaal het meest geschikt is voor u. Mocht u er alleen niet uitkomen dan kunt altijd onze klantenservice bellen en dan kijken zij samen met u welk incontinentiemateriaal het meest geschikt is voor u.

 

De 3 zekerheden van TENA

 1. Optimale bescherming: super absorberende korrels nemen urine snel op. TENA absorbeert veel urine en voelt toch droog
 2. Geen ongewenste geurtjes.  Fresh Odour Control van TENA absorbeert eventuele geurtjes 
 3. Comfortabel. Alle TENA producten zijn zacht ademend en dat voelt heel prettig 

TENA wil het leven van mensen beter maken. Daarom wordt er continu onderzoek gedaan, naar de perfect incontinentiematerialen. Wat hebben gebruikers nodig? De opgedane kennis wordt gebruikt om een onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma vorm te geven.

Deze benadering heeft met name geleid tot innovatie bij de ontwikkeling van producten met een hoog absorptievermogen, die uiterst droog, huidvriendelijk en zeer discreet zijn. Dat zijn essentiële eisen voor mensen die ondanks hun urine-incontinentie een gewoon leven willen blijven leiden.

 

TENA incontinentiemateriaal uitproberen?

Nog niet zeker welk product het beste bij u past of wilt u gewoon eens een TENA product uitproberen? Dan kunt u via Hulpmiddelwereld een TENA proefpakket bestellen. Op deze manier kunt u erachter komen of het iets voor u is en welke variant van TENA het beste bij u past. Mocht een bepaalde variant u goed bevallen, dan kunt u hier altijd pakketten van bestellen via onze website.

Naar boven