Fietstrainers

Heeft u fysiotherapie en dient u bezig te gaan met sporten? Of wilt u meer bewegen, maar is dit niet altijd mogelijk vanwege omstandigheden? Dan kunt u gebruik maken van een fietstrainer. Dit is een apparaat waarmee u de bewegingen die u maakt tijdens het fietsen kan nabootsen. In ons aanbod hebben wij meerdere fietstrainers die u op deze pagina kunt bekijken.

   

8 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
8 products found
Vitility Fietstrainer

Fietstrainer Vitility

De Vitility Fietstrainer zorgt voor verbetering van de spierkracht, conditie, bloedcirculatie en coördinatie van het onderlichaam en wordt zittend gebruikt.
(0)
59,95
Fietstrainer theraweel

MemoMoto TheraWheel Fietstrainer

Het TheraWheel van MemoMoto is een speciale grondfiets met vliegwiel dat het mogelijk maakt om zittend vanaf een gewone stoel te fietsen. De hoogwaardige fietstrainer is zeer geschikt bij een revalidatie proces waarin trappende bewegingen belangrijk zijn.
(0)
599,-
Actie
Fietstrainer met elektronisch display

Fietstrainer met elektronisch display

Met deze fietstrainer verbetert u de conditie, stimuleert u de bloedcirculatie en versterkt u uw armen en benen. Deze fietstrainer is voorzien van een elektronisch display voor het meten van uw inspanningen. Het display geeft de tijd, activiteit, omwentelingen per minuut en calorieverbranding weer.
(5)

Normale prijs: 57,95

Vanaf 44,-

U bespaart: 24%
Actie
Fietstrainer

Fietstrainer

Deze compacte Fietstrainer is zeer geschikt voor mensen die thuis graag wat simpele maar effectieve beenoefeningen doen. De Fietstrainer herstelt de spierkracht, circulatie en coördinatie van de onderbenen.
(18)

Normale prijs: 39,95

Vanaf 22,95

U bespaart: 42%
Actie
Stoelfiets Aqulia

Aqulia Stoelfiets met Display

Deze stoelfiets / fietstrainer met display van Aqulia is uitermate geschikt om uw armen of benen te trainen. U kunt de trainer gebruiken tijdens een revalidatie of gewoon om in conditie te blijven. Dankzij het geringe gewicht kan de stoelfiets eenvoudig verplaats worden en u kunt deze gebruiken voor de TV of een ander plek in huis. De fixatieband bovenop het pedaal zorgt ervoor dat u de fietstrainer veilig kunt gebruiken en uw voeten niet wegglijden.
(2)

Normale prijs: 39,95

Vanaf 29,95

U bespaart: 25%
Master Gym

Master Gym

De Master Gym is de ideale oplossing voor mensen die graag actief willen blijven.
(0)
124,95
Happylegs automatische looptrainer - Classic

Happylegs Automatische Looptrainer - Classic

De Happylegs automatische looptrainer verbetert de gezondheid van personen die uren achter elkaar zitten en niet veel beweging hebben. Door de beweging van het apparaat worden uw benen gemasseerd. Hierdoor wordt de natuurlijke circulatie en lichaamsbeweging gestimuleerd terwijl u zit. Happylegs heeft 3 snelheden.
(0)
319,-
Happylegs Automatische Looptrainer - Premium

Happylegs Automatische Looptrainer - Premium

De Happylegs automatische looptrainer - Premium verbetert de gezondheid van personen die uren achter elkaar zitten en niet veel beweging hebben. Door de beweging van het apparaat worden uw benen gemasseerd. Hierdoor wordt de natuurlijke circulatie en lichaamsbeweging gestimuleerd terwijl u zit. Happylegs heeft 3 snelheden.
(0)
349,-
   

8 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
8 products found

Hoe gebruikt u een fietstrainer?

Een fietstrainer is een apparaat dat bestaat uit een basis met vier poten die plat op de vloer liggen. Aan de bovenkant zit een frame dat de poten met elkaar verbindt en hier zitten de trappers. U gebruikt de fietstrainer door op een stoel te gaan zitten en de fietstrainer onder uw benen te plaatsen. Vervolgens gaat u met uw voeten op de trappers staan om rond te trappen. Dit kunt u zo lang blijven doen als u aangeraden werd of zo lang u zelf wilt. Tijdens het trappen kunt u eventueel een boek lezen of tv kijken. Alleen trappen kan wellicht wat saai zijn en dan heeft u ondertussen iets te doen. Als u klaar bent met trainen kunt u deze makkelijk onder een stoel schuiven. Dankzij het kleine formaat is het opbergen geen enkel probleem.

Voor wie is een fietstrainer geschikt?

Een fietstrainer kan door iedereen gebruikt worden. Het is vooral geschikt als u meer beweging wilt krijgen zonder dat u naar buiten gaat. Dit is erg handig als u niet meer kunt fietsen of als u last heeft van uw benen. U kunt dan toch wat beweging krijgen. Het kan ook zijn dat uw fysiotherapeut deze oefening heeft aangeraden als u last heeft van uw benen. Bewegen stimuleert uw bloedsomloop en dat is goed voor uw gezondheid.

Kenmerken van een fietstrainer

De fietstrainers hebben een stevige basis door de poten die plat op de grond liggen. Hierdoor kan de trainer niet verschuiven tijdens het trappen. De trappers zijn voorzien van een band die over uw voet loopt zodat uw voeten op de trappers blijven. Fietstrainers / stoelfietsen zijn verkrijgbaar met of zonder een display. Het display geeft informatie over hoe lang u bezig bent, hoeveel calorieën u heeft verbrand en hoeveel keer u rond heeft getrapt. Deze informatie is handig als u uw voortgang bij wilt houden.

Bij vrijwel elke fietstrainer kunt u de weerstand aanpassen met een knop aan de bovenkant. U kunt zo zelf bepalen of u licht of juist zwaar wilt trappen. Als u net begint kunt u voor de lichtste stand kiezen. Elke keer dat een bepaalde stand u vrij makkelijk afgaat kunt u voor een zwaardere stand kiezen om uw conditie te verbeteren. Wilt u een fietstrainer kopen maar twijfelt u nog? U kunt dan eerst de productomschrijvingen raadplegen voor de specifieke kenmerken van elk model.

Voor het beantwoorden van vragen of persoonlijk advies kunt u contact opnemen met onze specialisten. Zij helpen u bij het uitkiezen van het meest passende model.

Middelen voor ondersteuning en therapie

Bent u op zoek naar andere producten voor therapie & ondersteuning? In ons aanbod kunt u ook braces, sporttape en revalidatiehulpmiddelen vinden. Deze hulpmiddelen bieden bijvoorbeeld uitkomst wanneer u moet revalideren of specifieke ondersteuning / training nodig heeft.

Naar boven