Hulpmiddelen kind

Bij Hulpmiddelwereld bieden wij speciale hulpmiddelen aan die ontworpen zijn voor kinderen. Hierbij kunt u denken aan gipshoezen zodat het gips niet nat wordt tijdens het douchen of aangepast bestek als kinderen moeite hebben met het eten. Deze middelen en andere hulpmiddelen kunt u bekijken en bestellen via onze webwinkel.

   

20 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
20 products found
   

20 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
20 products found

Middelen voor gips

Heeft uw kind een arm of een been gebroken en zal hij of zij een tijdje gips moeten dragen? Dan komen de gipshoezen goed van pas. Deze hoezen zorgen ervoor dat het gips niet nat kan worden tijdens het douchen of in bad gaan. Kinderen kunnen met zo’n hoes eenvoudig douchen of baden zonder dat ze moeten letten op het gips. Deze hoezen zijn verkrijgbaar in varianten voor een been of voor een arm. Hierdoor heeft de hoes de juiste pasvorm. De bovenkant van de hoes is zo gemaakt dat deze altijd goed aansluit. Doordat de hoes een ruime pasvorm heeft zit deze nooit te strak om het been of de arm heen.

De beschermhoezen beschermen het gips tegen zand en water. Uw kind kan met deze hoes om gewoon lekker buiten spelen en meedoen met de andere kinderen. Deze hoezen zijn verkrijgbaar voor de polsen en de benen. Als uw kind het been gebroken heeft kunt u gebruik maken van een elleboogkruk. Uw kind kan dan makkelijker lopen doordat hij of zij ondersteund wordt.

Hulpmiddelen bij het eten

Als uw kind moeite heeft met eten vanwege een zwakke spiercontrole, dan kunt u aangepast bestek aanschaffen. Dit bestek heeft een gebogen handvat waardoor het prettig in de hand ligt. Dankzij deze vorm hoeft uw kind het bestek alleen omhoog te tillen in plaats van ook richting de mond te draaien. Het handvat is gemaakt van een zacht materiaal dat antislip is. Het bestek kan daardoor niet zo snel uit de handen glijden. Het aangepaste bestek is verkrijgbaar voor linkshandigen en rechtshandigen.Overige hulpmiddelen voor kinderen

Naast de bovenstaande hulpmiddelen zijn er nog meer producten die handig kunnen zijn. Een voorbeeld daarvan zijn de oordopjes die speciaal voor kinderen zijn ontworpen. Deze kunnen gebruikt worden om drukverschil te verminderen en om gehoorbeschadigingen te voorkomen.

Daarnaast zijn er badthermometers die aangeven wanneer het water de ideale temperatuur heeft en wanneer het water te warm is. Door de vrolijke vormgeving is de thermometer ook leuk speelgoed in bad. Een ander middel voor in de badkamer is de wandbeugel. Kinderen kunnen zich hieraan vasthouden als de badkamer nat en glad is. Ze kunnen zich bijvoorbeeld eraan optrekken als ze in bad zitten en op willen staan.

Heeft u een baby die u flesvoeding geeft? Dan is een sterilisator een zeer praktisch hulpmiddel. Met dit apparaat kunt u binnen enkele minuten flessen steriliseren zodat er geen schadelijke bacteriën meer in en op de fles zitten.

Hulpmiddelen voor volwassenen

In ons assortiment kunt u ook nog hulpmiddelen voor volwassenen vinden die gericht zijn op de vrije tijd / hobby. Enkele voorbeelden van deze middelen zijn leeshulpmiddelen en tuingereedschap. Met deze middelen kunt u uw hobby’s blijven uitvoeren.

Naar boven