Wegwerp handschoenen

Wegwerp handschoenen zijn, naast mondkapjes, de meest ingezette en populairste beschermingsmiddelen tegen bacteriën en virussen. Een van de virussen waar het de afgelopen tijd voornamelijk is ingezet is het Covid-19 virus. Zoals u waarschijnlijk al had gemerkt, zijn en veel verschillende soorten wegwerp handschoenen op de markt. Maar welke zijn nu geschikt voor u en uw situatie? En waar moet u op letten bij de aanschaf van wegwerp handschoenen? U leest het hieronder!

Wegwerp handschoenen

Nitril wegwerp handschoenen - 100 stuks

  • EN 455 1-2-3-4
  • EN 388
  • AQL 1,5
  • 100% Nitril
  • Latex- en poedervrij
  • Voldoen aan alle eisen die het Nederlandse RIVM gesteld heeft voor professionele zorg
  • Beschikbaar in de maat L


Levertijd 1 tot 2 werkdagen


€13,18 per stuk excl. BTW
€15,95 per stuk incl. BTW

Wanneer gebruikt u wegwerp handschoenen?

Wegwerp handschoenen worden veelal gebruikt en zeker bij bepaalde beroepen. Denk hierbij aan mondhygiënisten, verpleegkundigen, artsen en noem maar op. Maar sinds recent zijn wegwerp handschoenen ook heel populaire onder het normale volk. Je ziet dat ze steeds vaker gedragen worden in openbare ruimtes, zoals supermarkten of in het openbaar vervoer. Maar heeft dit nut?

Oorspronkelijk worden wegwerp handschoenen dus veel gebruikt in de zorgsector, omdat hier hygiëne hoog in het vaandel staat. Ook omdat men hier vaker met verschillende patiënten en cliënten achter elkaar in aanraking komt, is het van belang dat men zich goed beschermt en de patiënt en cliënt dan eveneens ook. De patiënt of cliënt kan beschermt worden door nieuwe wegwerp handschoenen aan te trekken na elke patiënt. Door het dragen van wegwerphandschoenen en het goed gebruiken hiervan wordt de kans op het verspreiden en overdragen van micro-organismen kleiner. Zeker in tijden zoals deze waarbij er een groter besmettingsgevaar is door een zeer actief virus en besmettelijk virus is het dragen van wegwerp handschoenen (en het correcte gebruik hiervan) belangrijke manier van zelfbescherming.

Ook als u vaak (al dan niet voor werk) uw handen wast, zijn wegwerp handschoenen wellicht een optie voor u. U kunt dan ter bescherming van de huid, omdat die mogelijk beschadigd raakt bij te veel wassen, wegwerp handschoenen dragen.

Maar niet alleen kunnen wegwerp handschoenen tijdens werk gedragen worden. Ook worden ze steeds meer gedragen door mensen in openbare ruimten zoals de winkel. Indien de desbetreffende wegwerp handschoenen niet alleen tegen micro-organismen, maar ook tegen virussen beschermt, heeft dit nut. Dit is op de doos terug te vinden. De nitril wegwerp handschoenen die Hulpmiddelwereld aanbiedt, zijn bestand tegen zowel bacteriën en virussen.

Welke wegwerp handschoenen zijn er?

Er zijn verschillende wegwerphandschoenen van verschillende merken, materialen en die voldoen aan verschillende (RIVM) eisen. In de basis kunt u kiezen uit vinyl, latex en nitril. Bovenstaande wegwerp handschoenen zijn van nitril en bevatten daarom geen latex. Nitril wegwerp handschoenen worden bijvoorbeeld vaker gekozen indien men allergisch is voor latex.

Ook is er vaker een onderscheid tussen handschoenen met poeder en poedervrije handschoenen. De wegwerp handschoenen die Hulpmiddelwereld aanbiedt zijn poedervrij.

Naast het materiaal kun u ook nog letten of de handschoenen gecertificeerd zijn om bescherming te bieden tegen virussen en micro-organismen. Niet alle handschoenen bieden hier namelijk bescherming tegen. Dit kunt u controleren door te kijken over er ISO 374-5 op de verpakking staat. Indien dit het geval is, beschermt de handschoen tegen micro-organismen. Staat er ook het woord ‘virus’ onder? Dan beschermen de wegwerp handschoenen ook tegen virussen.

Indien u mogelijk in aanraking komt met virussen en micro-organismen is het van belang dat de handschoenen voldoen aan de RIVM eisen, bijvoorbeeld de EN 455 en EN 374. Bovenstaande nitril wegwerp handschoenen voldoen hier ook aan.

Latex vrije handschoenen kopen

Latex vrije handschoenen kopen bij Hulpmiddelwereld kan eenvoudig en snel online. Heeft u verder nog vragen over het aanschaffen van wegwerp handschoenen? Dan kunt u ons altijd contacteren.

Latex vrije handschoenen worden meestal gekocht in verband met een latex allergie. Een klein deel van Nederland heeft namelijk een latex allergie. Indien iemand een latex allergie heeft en toch latex handschoenen draagt, kan dit effect hebben op zowel de huid van de handen als de luchtwegen van de drager. Daarom is het kopen van latex vrije handschoenen meestal een veilige optie. Bestel ze nu!

Andere (persoonlijke) beschermingsmiddelen

Hoewel wegwerp handschoenen een van de populairste beschermingsmiddelen zijn, zijn er nog een aantal andere middelen die u helpen beschermen. Het wellicht wel populairste beschermingsmiddel zijn mondkapjes. U kunt dan denken aan medische mondkapjes, zoals chirurgische mondneusmaskers , ffp2 mondkapjes en ffp3 mondkapjes. Naast medische mondkapjes, biedt Hulpmiddelwereld ook niet-medische mondkapjes, zoals mondkapjes en herbruikbare wasbare mondkapjes aan.

Naast mondkapjes zijn er nog andere beschermingsmiddelen zoals, handschoenen en desinfecterende handgel. Kijk voor een volledig overzicht beschermingsmiddel voor bacteriën en virussen op deze pagina.

Naar boven