Bedpapegaai

Een bedpapegaai biedt uitkomst wanneer u moeite heeft om rechtop te komen of van positie te veranderen in bed. Met dit hulpmiddel kunt u uw positie veranderen zonder de hulp van een ander. U kunt dan bijvoorbeeld anders gaan liggen, rechtop gaan zitten of makkelijker uit bed komen. Dankzij de stevige constructie kunt u dit hulpmiddel veilig gebruiken. Wij bieden meerdere soorten bedpapegaaien aan in ons assortiment. De verschillende modellen kunt u op deze pagina bekijken.

   

2 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
2 products found
   

2 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
2 products found

Kenmerken van een bedpapegaai

Een bedpapegaai is een hulpmiddel dat u kunt gebruiken om anders te gaan liggen in bed of om rechtop te gaan zitten. De bedpapegaai bestaat uit een verticale paal met een stevige en stabiele onderkant. De onderkant bestaat uit één langere paal met enkele palen die er haaks op staan. Hierdoor wordt het gewicht optimaal verdeeld en blijft de bedpapegaai op zijn plek. Aan de bovenkant is een horizontale paal bevestigd waar een driehoekig handvat aan vastzit. Dit handvat gebruikt u om uzelf een andere houding te geven.

De bedpapegaai wordt naast het bed geplaatst. Let u er wel op dat de ondergrond vlak en stevig is zodat de bedpapegaai ook stabiel staat. De palen aan de onderkant komen onder het bed te staan. Het handvat hangt dan boven u zodat u er makkelijk bij kunt komen. Zorgt u ervoor dat u niet te veel naar de zijkanten van de bedpapegaai beweegt tijdens het gebruik, anders zou deze om kunnen vallen.

Voor wie is een bedpapegaai geschikt?

Een bedpapegaai is zeer stabiel en kan door vrijwel iedereen gebruikt worden. U kunt een bedpapegaai gebruiken als u moeite heeft met opstaan of van positie wisselen in bed. Ook als u bedlederig bent biedt een bedgalg uitkomst. U kunt zo zellfstandig veranderen van houding in bed. Hiervoor pakt u het handvat vast zodat u zichzelf omhoog kunt trekken. U heeft dan geen hulp van anderen nodig om comfortabel in bed te liggen of te zitten. Tevens kan dit middel gebruikt worden om daadwerkelijk veilig en ondersteund uit bed te stappen.

Een bedpapegaai wordt ook vaak gebruikt in verzorgingstehuizen en ziekenhuizen. Als u een verzorger bent kunt u uw patiënt ondersteunen terwijl hij of zij de bedpapegaai gebruikt. U hoeft dan minder lichamelijke inspanning te leveren. Verzorgers lopen risico op lichamelijke klachten als zij patiënten ondersteunen bij het in en uit bed stappen. Dit kan bijvoorbeeld voor pijn in de rug en nek zorgen. Een bedpapegaai neemt dit werk voor een deel over waardoor zij een kleinere kans op klachten hebben. 

Twijfelt u of een bedpapegaai geschikt is voor uw situatie? Neemt u dan contact op met onze specialisten. Zij kunnen uw vragen beantwoorden en u van persoonlijk advies voorzien.

Voordelen van een bedpapegaai

Met een bedpapegaai kunt u zoals aangegeven zelfstandig wisselen tussen een liggende en zittende houdingen. Tevens helpt het middel u om veilig uit bed te stappen doordat het houvast biedt. Dit biedt u veel zelfstandigheid als u bedlegerig bent of als u moeite heeft om uit bed te stappen. U bent dan niet afhankelijk van anderen om u hierbij te helpen. Een bedpapegaai is zeer stabiel en kan door vrijwel iedereen gebruikt worden. Wel dient u erop te letten dat de ondergrond waar de bedpapegaai op staat niet hobbelig of oneven is.

Hulpmiddelen voor de slaapkamer

Een bedpapegaai is een onmisbaar hulpmiddel in combinatie met de hoog laag bedden of andere soorten bedden. Bij een hoog-laag bed wordt dan ook in de meeste gevallen een bedpapegaai meegeleverd. In ons aanbod vindt u diverse producten die helpen in de slaapkamer, zoals aankleedhulpen, bedhekken, elektrische gordijnrails, bedhekjes en bedtafels. Hierdoor worden bepaalde activiteiten makkelijker en kosten ze minder tijd.

Naar boven