Bedtafels

Op zoek naar de perfecte bedtafel? Bent u bedlegerig of wilt u graag ’s avonds nog lezen in bed? Dan komt een bedtafel goed van pas. Op de bed tafel kunt u bijvoorbeeld drinken, eten, een boek of een puzzel neerleggen. Dit handige hulpmiddel is verkrijgbaar in meerdere modellen. Bijna al onze bed tafeltjes zijn verrijdbaar, omdat het veelal bedtafels met wielen betreft. Tevens zijn ze veelal verstelbaar en kantelbaar. Dit maakt de tafels erg veelzijdig in gebruik. Op deze pagina kunt u de bedtafels bekijken.

   

11 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
11 products found
   

11 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
11 products found

Waarom is een bedtafeltje handig?

Vroeger werden bedtafeltjes voornamelijk gebruikt in ziekenhuizen en verzorgingstehuizen. Later kwam er ook steeds meer vraag in de particuliere markt. Een bedtafel is inmiddels een bekend en populair hulpmiddel voor in huis geworden. Maar waarom? Wat is er zo handig aan?

Een bedtafeltje biedt grote ondersteuning bijvoorbeeld bij mensen die bedlegerig zijn. Een bedtafel op wielen kan naar het bed gereden worden en het tafelblad “zweeft” dan over het bed en de persoon. Zo er makkelijk gegeten en gedronken, gelezen of gepuzzeld worden in bed.

Daarnaast kan een bedtafel ook vaker gebruikt worden bij stoelen of zelf bij een bank. Ideaal als u vaak eet voor de televisie in uw comfortabele stoel. Let er wel op dat het onderstel van de bedtafel onder uw bank of stoel past. Er zijn ook bedtafels op wielen met een onderstel dat hier beter geschikt voor is, zoals de Overzet Bedleestafel van Premis Stoelleestafel van Able2 en de Assist a Tray.

Tot slot is het handig dat vrijwel alle bedtafeltjes een kantelbaar tafelblad hebben. Voor eten en drinken is een horizontale stand ideaal. Als u uw bed tafeltje gaat gebruiken om te lezen of puzzelen dan is de kantelstand handig! Sommige bedtafels, zoals de verstelbare bedleestafel van Able2, hebben zelfs een zijblad die afzonderlijk van het werkblad horizontaal kan blijven staan. 

Bedtafel op wielen met kanterbaar blad en zijblad

Een bed tafeltje biedt dus ondersteuning bij eten, drinken, lezen, puzzelen en noem maar op voor mensen die bedlegerig zijn, die veel of langdurig zitten of die vaker voor de televisie in hun comfortabele stoel dineren. Ze zorgen ervoor dat u een comfortabelere houding aan kunt nemen tijdens voorgenoemde activiteiten en dat u minder knoeit tijdens het eten en drinken.

De kenmerken van bedtafels

Bij het uitzoeken van een bedleestafel heeft u keuze uit twee varianten, namelijk de gewone bedtafels of de bedtafel op wielen. Een standaard bedtafel is voorzien van vier poten, waarbij de voorste en achterste poten aan beide kanten met elkaar verbonden zijn. Het tafelblad kunt u over een gedeelte van het bed schuiven. Dankzij het ontwerp blijft de tafel goed staan.

Een platte tafel is handig als u in bed wilt eten en drinken. U kunt ook voor een kantelbaar model kiezen zodat u comfortabel kan lezen. De standaard modellen nemen weinig ruimte in beslag. Dat maakt ze erg geschikt om mee te nemen als u op reis gaat.

Een bedtafel op wielen biedt meer mogelijkheden doordat deze meestal in hoogte verstelbaar is. U kunt de tafel dan op verschillende plekken in huis gebruiken. De wieltjes zorgen ervoor dat u de tafel makkelijk aan de kant schuift. Een standaard, kleiner, bedtafeltje zult u over u heen moeten tillen om deze aan de kant te leggen.

Vaak zijn de bladen van de tafels kantelbaar. Sommige modellen hebben een stuk aan de zijkant dat horizontaal blijft. Hier kunt u bijvoorbeeld een beker drinken op zetten terwijl u leest. De meeste bedtafels zijn voorzien van opstaande randjes. Zo kunnen spullen niet van de tafel af rollen of glijden. Een bedtafel kunt u natuurlijk ook op andere plekken gebruiken, zoals op de bank of in een stoel. De bedtafels zijn verkrijgbaar in het zwart of in diverse houtpatronen. U heeft bij het houtpatroon keuze uit lichte en donkere tinten.

De voordelen van een bedtafel

Met een bedleestafel kunt u eenvoudig eten en drinken als u bedlegerig bent. Tevens kunt u zich vermaken door te lezen, te schrijven of te tekenen. Zo gaat u verveling tegen en kunt u zich amuseren met een paar hobby’s. Een bedtafel komt ook goed van pas als u ’s avonds nog wil lezen en het boek neer wilt leggen op een stabiele ondergrond. Doordat de meeste tafels in hoogte verstelbaar zijn kunt u ze tevens gebruiken op andere plekken in huis. U kunt dan bijvoorbeeld op de bank eten en drinken of in een comfortabele stoel een puzzelboekje invullen.

Soorten Bedtafels

De meest betaalbare, maar kwalitatief hoogwaardige bedleestafel is de Aqulia Bedleestafel. Een eenvoudige, maar praktische bedtafel is de verrijdbare bedleestafel waarbij het houten werkblad in verschillende posities kan worden ingesteld. De Bedleestafels die zowel een vast als kantelbaar blad hebben is de Bedleestafel in mahoniekleur. Een luxe leestafel is de Verstelbare Bedleestafel waarbij ook het frame kantelbaar is. Deze bedleestafel past zich daarom ook gemakkelijk aan uw wensen aan.

De kleinere varianten van de leestafel zijn de bedleestafeltjes die over het lichaam gezet worden. Zo is er een houten Bedtafeltje met kantelbaar blad of een lichtgewicht en inklapbaar Bedtafeltje dat gemakkelijk mee op reis genomen kan worden.

Speciale Leestafel

De Over bed-stoel tafel is een leestafel die geschikt is om over een eenpersoonsbed te plaatsen of die over een stoel geplaatst kan worden. Deze over bed-stoel leestafel is zowel in hoogte als in breedte aan te passen en kan gemakkelijk worden weggereden. Weer een ander soort leestafel is het Draaibaar Tafeltje met handvat dat onder een stoel, bank of sta op stoel moet worden geschoven. Door de ergonomische handgreep staat u veilig en gemakkelijk op én u heeft uw spullen bij de hand. 

Welke bedtafel kopen?

U bent eruit. U gaat een bedtafel kopen. Maar.. welke bed tafel kunt u het beste aanschaffen?

Er kunnen een paar factoren een rol spelen: Een apart zijblad, een opstaande rand, een kantelbaar werkblad en of u het bedtafeltje hoofdzakelijk wilt gebruiken voor het bed of een stoel.

Een apart zijblad: Handig als u de bed tafel veel gaat gebruiken in de kantelpositie. Als u het werkblad dan kantelt, heeft u nog het zijblad waar u bijvoorbeeld uw drinken, eten, pennen of de afstandsbediening op kwijt kan. De Overzet bedleestafel van Premis heeft zo’n zijblad en bij de verstelbare bedleestafel van Able2 is dit optioneel.

Een opstaande rand: Een opstaande rand is handig, omdat als de bedtafel in kantelpositie wordt geplaatst niet alles eraf schuift. Al onze bedtafels hebben een opstaande rand om dit te voorkomen, behalve de Bedtafel van Thuasne, maar deze kan ook niet in kantelstand gezet worden.

Een kantelbaar werkblad: Een kantelbaar werkblad is handig om bijvoorbeeld op te knutselen of puzzelen of om een boek op te leggen. Maar niet alle bedtafeltjes hebben een kantelbaar werkblad. De Aqulia Bedleestafel, de Able2 Verstelbare Bedleestafel en de Thuasne Bedtafel Klassiek hebben wel een kantelbaar werkblad.

Geschiktheid voor stoel of bed: Een bedtafel, de naam zegt het al, wordt voornamelijk gebruikt in combinatie met een bed. Maar het kan ook handig zijn in combinatie met bijvoorbeeld een stoel of sta-op stoel. Zeker als u vaak of langdurig in dezelfde stoel zit. Omdat de meeste bedtafels op wielen zijn, is het onderstel ook iets groter. Houd daar rekening mee als u de bedleestafel wilt kopen om te gebruiken met een stoel. We bieden ook drie bedleestafels die geschikter zijn voor stoelen: De Overzet bedleestafel, de Stoelleestafel van Able2 en de Assist a Tray met een draaibaar werkblad.

Aan de hand van wat uw behoeften en wensen zijn met betrekking tot bovenstaande punten, kunt u een bed tafel kiezen die perfect bij u past. Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons en dan kijken we samen welke bedtafel het meest geschikt is voor u.

Een aangename slaapkamer

Een aangename slaapkamer Bent u op zoek naar andere producten voor in de slaapkamer? In ons assortiment vindt u diverse producten om de slaapkamer praktischer en fijner te maken. Hoog laag bedden zorgen ervoor dat u in uw eigen huis kan blijven wonen terwijl u verzorgd wordt. Voor meer comfort en warmte kunt u pantoffels aanschaffen. Bedhekjes ondersteunen u met uit bed komen en voorkomen dat u uit bed valt.

Naar boven