Antislipmatten

Uitglijden in huis kan nare gevolgen hebben. Dit dient uiteraard ten allen tijden voorkomen te worden. U kunt daarbij gebruik maken van antislipmatten. Deze matten bieden de gewenste grip op de plekken waar u dit kunt gebruiken. U kunt een anti slip mat in de douche of het bad gebruiken, maar ook bijvoorbeeld op gladde gedeeltes van een laminaatvloer. Daarnaast bieden wij ook nog andere antislip producten aan, zoals schoenbeschermers, sprays en onderzetters en antislip douche- en badmatten.

   

19 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
19 products found
   

19 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
19 products found

Antislipmat voor de vloer

Een antislipmat kunt u op de vloer leggen zodat u niet weg kunt glijden op een gladde vloer. U kunt deze bijvoorbeeld bij uw stoel leggen zodat u meer grip heeft als u op wilt staan. De meeste antislipmatten hebben een rechthoekige vorm. U verkleint zo het risico op vallen op de 'gevaarlijke' punten.

Speciaal voor bijvoorbeeld de trap is er antislip op rol verkrijgbaar. Deze tape kunt u op maat knippen en vervolgens op de treden plakken. Doordat u veel grip heeft op de treden hoeft u niet bang te zijn om weg te glijden en te vallen.

Antislip oplossingen, zoals matten en tape, zorgen ervoor dat u binnenshuis extra zekerheid en vertrouwen heeft en verkleinen het val risico. Werkt u liever niet met een antislipmat of antislip tape? Dan kunt u voor tegelvloeren ook nog altijd kiezen voor een Anti-Slip spray. Dit spuit u op de ondergrond en de vloer is vervolgens meteen te belopen.


Een antislipmat voor in de douche

Een antislipmat voor in de douche kan veel nare valincidenten voorkomen. Vloeren in de douche kunnen heel glad worden als er water op komt en dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Een antislipmat dan een goede oplossing.

Over het algemeen hecht een rubber anti slipmat voor in de douche zich aan de vloer middels zuignappen aan de onderkant van de mat. Dit voorkomt dat de anti slip mat wegglijdt in de douche. De vorm is meestal vierkant zodat deze perfect passen in uw sta douche. Voor een douche in uw bad is een langwerpige vorm wellicht een betere optie.

De meeste antislipmatten voor in de douche hebben een grove of geribbeld oppervlak voor extra goede grip. Ze bevatten meestal ook een aantal gaatjes voor de afvoer van het water op de mat.

Sommige antislipmatjes voor in de douche zijn zelfs wasbaar, zoals de Stayput Anti-slipmat. Deze mat is tevens ideaal om in de hoek van uw douche te leggen.


Een antislipmat voor in bad

Een antislipmat voor in bad is altijd een goed idee. Net zoals een antislipmat voor in de douche, zal dit gevaarlijke situaties kunnen voorkomen. Een antislipmat voor in bad biedt extra grip als u het bad in- en uitstapt.

Antislipmatten voor in bad zijn meestal rechthoekig van vorm zodat deze het grootste gedeelte van vloer van het bad bedekken waar u op staat.

Net zoals antislipmatten voor in de douche, hebben antislipmatten voor in bad zuignappen waarmee ze zich hechten aan de vloer en gaatjes voor de waterafvoer.

Een belangrijke factor bij het uitzoeken van een geschikte anti slip mat voor in bad is de maat van de badmat. Wij bieden 4 verschillende soorten rechthoekige antislip badmatten aan, elk met hun eigen maat:

Voor ouderen of slechtzienden kan het tevens handig zijn om een antislip badmat met een opvallend kleurtje te pakken zodat ze deze goed zien liggen en erop kunnen stappen. Alle bovengenoemde badmatten zijn daarom ook te verkrijgen in een opvallende kleur, behalve de tweede genoemde variant (Bad- en Douchemat van Able2).


Een antislipmatje om veilig te koken, eten en drinken

Antislipmatjes komen goed van pas bij het eten koken. U kunt bijvoorbeeld de snijplank of het mes dat u gebruikt op een antislipmatje op het aanrecht leggen. De snijplank of het mes kan dan niet wegglijden en voor ongelukken zorgen. Dit zorgt voor extra veiligheid tijdens het koken.

Onder de borden en het bestek kunt u een antislip placemat leggen en de onderzetters zijn gemaakt voor glazen en bekers. U kunt deze producten los kopen of in een set. Door deze antislip hulpmiddelen te gebruiken voorkomt u dat borden of glazen van tafel af glijden, kapot vallen of ongelukken veroorzaken.

Ronde antislipmatjes zijn voornamelijk handig om uw glas, mok of bord op te zetten en bieden we aan in een diameter van 14 of 19 cm. Maar we bieden ook kleine  rechthoekige antislipmatjes in verschillende lengtes aan (25,5 35,5 of 45,5 cm) als hier uw voorkeur naar uit gaat of als de ronde antislipmaatjes een te klein formaat hebben. Zo’n rechthoekig antislipmatje is ook handig voor op een dienblad te leggen.


Een anti slip matje kopen?

Bent u op zoek naar een handig anti slip matje om te kopen? Dan zit er vast een anti slip matje in ons assortiment die aan uw wensen voldoet. We bieden ze namelijk aan voor verschillende doeleinden, bijvoorbeeld voor extra ondersteuning in de keuken of antislipmatten voor in de badkamer, verschillende maten en verschillende kleuren. Zit de juiste maat er niet bij? Lees dan hieronder over onze antislip oplossing op maat.

Mocht u twijfelen welke antislipmat u het beste kunt kopen dan neem gerust contact met ons op. We kijken dan samen welke antislipmat het beste bij u past.  


Een antislip oplossing op maat

Heeft u diverse plekken in huis die u wilt voorzien van antislip? Of kunt u niet altijd een goede oplossing vinden? Dan kunt u het beste voor een antislip rol kiezen. U kunt zelf stukken van deze rol knippen om een oplossing op maat te maken. U kunt bijvoorbeeld gladde deurklinken voorzien van een laagje of u kunt de bodem van een la ermee bedekken. Het is ook mogelijk om een antislipmat voor de vloer te maken of om onderzetters te creëren. De mogelijkheden zijn eindeloos met de rol. De antislip rollen zijn verkrijgbaar in meerdere afmetingen en kleuren.


Overige antislip producten

Naast anti slip matten voor in de badkamer zijn er nog vele andere antislip hulpmiddelen. De antislip schoenbeschermers kunt u over uw schoenen aantrekken zodat u veilig in de sneeuw of op gladde oppervlakten kunt lopen. Deze beschermer trekt u eenvoudig over uw eigen schoenen heen, verder hoeft u helemaal niks te doen! Verder zou u ook speciale antislip sokken kunnen aanschaffen. Deze beschikken over een stevige grip laag aan de onderkant zodat u binnenshuis comfortabel maar veilig kunt lopen.


Handige hulpmiddelen voor het huishouden

Wilt u uw huishouden nog veiliger en eenvoudiger maken? Naast antislipmatten kunt u in onze webwinkel ook grijpers, drempelhulpen, huishoudhulpmiddelen en elektrische gordijnrails vinden.

Naar boven